به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، باستانشناسان دریافتند جویندگان طلا با استفاده از ابزارهای حفاری عظیم تقریبا تمام یک محوطه تاریخی دوهزارساله در سودان را نابود کردهاند.
«حبیب ادریس احمد» که یک باستانشناس است و در سال ۱۹۹۹ طی پروژهای طاقتفرسا در این مکان به کاوش پرداخته بود میگوید: «هدف آنها از حفاری در این منطقه فقط یک چیز است: یافتن طلا. آنها کار احمقانهای برای صرفهجویی در زمان انجام دادهاند و از ماشینهای حفاری سنگین استفاده کردهاند.»
این تیم باستانشناسی در صحرای سوزان «بیوضه» که در ۲۷۰ کیلومتری خارطوم پایتخت این کشور واقع شده است به دو ماشین عظیم حفاری و چند نفر حین استفاده از آنها برخوردند.
آنها گودالی به عمق ۱۷ متر و به طول ۲۰ متر حفاری کرده بودند.
رد لاستیک کامیونهایی که تجهیزات لازم برای حفاری در این منطقه را حمل و نقل کرده بودند در تمامی نواحی این محوطه تاریخی دیده میشد.
محوطه تاریخی که در این گزارش از آن صحبت شده است به دوره بین ۳۵۰ پیش از میلاد و ۳۵۰ پس از میلاد تعلق دارد و زمانی به عنوان سکونتگاهی کوچک مورد استفاده قرار میگرفته است.
به گفته یک باستانشناس، به دلیل آنکه برخی از تختهسنگهای این منطقه متالیک هستند دستگاههای طلایاب واکنش نشان میدهند و به همین دلیل جویندگان طلا فکر میکنند در این مکان طلا وجود دارد.
در کنار حفاریهای عمیق در خاک این منطقه، جویندگان طلا سنگهای استوانهای باستانی موجود در این محوطه را روی هم قرار دادهاند تا با استفاده از آنها محلی برای غذاخوردن بسازند.
پلیس جویندگان طلا را به ایستگاه پلیس برد اما آنها پس از ساعاتی آزاد شدند.
این درحالی است که باستانشناسان معتقدند این تنها مورد غارت یک محوطه تاریخی در سودان نیست.
در «سای» نیز صدها مقبره تاریخی که قدمت برخی از آنها به زمان فراعنه بازمیگردد غارت شده است.
انتهای پیام
نظرات