به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، گیاهان دارویی گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندامهای آنها حاوی ماده مؤثره است. این ماده که کمتر از یک درصد وزن خشک گیاه را تشکیل میدهد، دارای خواص دارویی مؤثر بر موجودات زنده است.
در پزشکی کهن، داروها از گیاهان بدست می آمدند و آغاز کاربرد وسیع گیاهان دارویی و رونق و گسترش آن در کشورهای شرقی بهخصوص در دوره اسلام به زمانی که شرق به کارها، نوشتهها و ترجمههای آثار بقراط، جالینوس و کتابهای دیوسکوریدوس و پلینیوس و دیگران دسترسی یافت، مربوط میشود. زیرا کارها و آثار این دانشمندان یونانی مستقیما از طریق شام و شرق رسید و در اوایل قرن سوم میلادی در بیتالحکمه به عربی ترجمه شد.
کتاب «گیاهان» یا «الحشایش» یکی از مهمترین ترجمههای این منابع است که در واقع همان ترجمه دِ ماتریا مدیکای دیوسکوریدوس است و از آن زمان و حتی تا همین اواخر به عنوان طب سنتی همیشه مورد استفاده قرار میگرفت. محمد بن زکریای رازی (سالهای ۲۵۰ تا ۳۱۳ ق) دائرةالمعارفی در درمانشناسی به نام کتاب الحاوی فی الطب و کتاب خلاصه پزشکی، به نام المنصوری و کتاب دیگری به نام منافع الاغذیه و دفع مضارها را نوشت. این کتابها و بقیهٔ آثار او، مخزن و مرجع مهم اطلاعات گیاهشناختی برای نسلهای متمادی در شرق و غرب بودهاست پزشک نامور بوعلی سینا (سالهای ۳۵۹ تا ۴۱۶ ه. ش) ۸۱۱ داروی گیاهی و معدنی را در کتاب قانون همراه با اثرات آنها بر بدن انسان شرح دادهاست.
وبینار کاربرد و خواص گیاهان دارویی، که در آن به بررسی مزایا و معجزات گل ختمی پرداخته می شود با تدریس و سخنرانی مینو رمضانعلی (کارشناسی ارشد سیستماتیک گیاهی) ۱۲ شهریور ماه ساعت ۱۳ الی ۱۵، به صورت مجازی و در بستر skyroom برگزار می شود.
علاقمندان جهت شرکت در این برنامه می توانند به لینک https://www.skyroom.online/ch/alzahrafarhangi/golkhatmi و جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس https://t.me/plant_bio مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات