• شنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۹ / ۰۲:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99041813700
  • خبرنگار : 71038

انتقاد نقوی حسینی از مقایسه سند «همکاری جامع ایران و چین» با قرارداد «ترکمنچای»

انتقاد نقوی حسینی از مقایسه سند «همکاری جامع ایران و چین» با قرارداد «ترکمنچای»

یک عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با رد برخی از اظهارنظرها در مورد سند همکاری جامع بین ایران و چین از جمله این که عده ای از آن به عنوان قراردادی همچون قرارداد ترکمنچای یاد کرده اند، گفت: این قراردادی است که در آن منافع دو کشور ایران و چین  تامین می‌شود   و امر عجیب و غریبی در آن وجود ندارد. 

سید حسین نقوی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه تبادل بازرگانی و تجارت با کشورهای حوزه جنوب شرقی آسیا از جمله چین، کره جنوبی و یا ژاپن فرصت‌های خوب  اقتصادی را برای کشورها  از جمله ایران به همراه می‌آورد، گفت: چین، کشوری است که در زمانی که ایران از سوی کشورهای غربی مورد تحریم قرار گرفت در کنار ملت ایران ایستاد و به کشورمان جهت تامین نیازهای اساسی خود کمک کرد.  البته عده‌ای می گویند چین این کار را برای تامین  منافع خودش کرده است. درست است همه کشورها برای تامین منافع‌شان تلاش می‌کنند ولی اینکه در آن شرایط چین حاضر شد همچنان  علی رغم فشارها با ایران ادامه همکاری بدهد، امر ارزشمندی است.


وی با بیان اینکه نگاه به شرق جزو اصول کلی است که در امر سیاست خارجی از سوی مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید شده است و ما نیز در ۴ دهه گذشته همواره همکاری خوبی با چین داشته‌ایم گرچه در پنج، شش سال اخیر در مواردی تعامل با چین مورد بی مهری قرار گرفته است، افزود: سند جامع همکاری میان ایران و چین در راستای نگاه کشور به شرق تدوین شده است و یک امر عجیب و  غریب و بی سابقه ای نیست. 

این عضو پیشین  کمیسیون امنیت ملی و  سیاست خارجی مجلس  با بیان اینکه تدوین این سند امر پنهانی نبوده است، گفت: در جریان سفر آقای لاریجانی رئیس پیشین مجلس و هیات همراهش به چین نیز در  مورد این سند با مقامات چینی  گفت وگو و رایزنی انجام شد. 

این نماینده پیشین مجلس با تاکید بر اینکه هنوز این سند نهایی نشده است و بررسی ها در مورد آن ادامه دارد و باید در مجلس شورای اسلامی نیز مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد، افزود : برخی از اظهارنظرها در مورد این سند از جمله مقایسه آن با قرارداد ترکمانچای اظهارنظرهای نادرستی است و این سند قابل مقایسه با اینگونه قراردادها نیست. این یک توافق بین المللی است که در آن منافع دو کشور ایران و چین در نظر گرفته شده است و باید کمک کنیم که این توافق به سرانجام برسد تا بتوانیم از طریق آن در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور و انجام سرمایه گذاری جدید در کشور  اقداماتی را انجام دهیم. 


وی تصریح کرد : این رویه  نامناسبی است که وقتی کشور وارد یک گفت‌وگو و یا قراداد بین‌المللی می شود، عده‌ای  بدون اینکه از مفاد قرارداد  و گفت‌وگوها اطلاعی داشته باشند آن را با قراردادهایی چون ترکمانچای مقایسه می‌کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۱ ۰۷:۵۶

چند لیتر تفت خرید ؟

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۱ ۰۹:۲۳

برادر همیشه از این حرفها گفته اند ولی تاریخ نشان داده ما هیچ خیری از شرق و غرب ندیده ایم ...

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۱ ۰۹:۲۷

از صید ترال و بلوکه کردن دلارهای ایران در این شرایط بحرانی کمبود ارز هم بگو. اگر برجام چاله بود این معاهده قطعا چاه عمیق خواهد بود.