• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99041611865
  • منبع : نمایندگی همدان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا اعلام کرد

کمبود اکسیژن‌ساز در همدان/فراخوان جذب نیروی درمانی خبره و جنگی

کمبود اکسیژن‌ساز در همدان/فراخوان جذب نیروی درمانی خبره و جنگی

ایسنا/همدان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان تأکید کرد: کنترل کروناویروس بیش از استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به «مسئولیت‌پذیری اجتماعی» نیاز دارد.

دکتر رشید حیدری‌مقدم دوشنبه ۱۶ تیرماه در جمع خبرنگاران، بیان کرد: تا ظهر دیروز ۲۰۳۴ مورد ثبت کرونا مثبت داشته‌ایم که از این تعداد ۲۰۰ نفر فوت کرده اند و از ۷۵۰۰ نمونه گرفته شده ۲۳۰۰ مورد مثبت گزارش شده است، یعنی از جمعیت در معرض خطر که از آن‌ها نمونه گرفته شده ۳۰ درصد مثبت بودند و این نگرانی وجود دارد که می‌تواند همه گیری ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه ۴۶ درصد از افرادی که تست کرونای آنها مثبت اعلام شده، خانم‌های خانه دار هستند، ادامه داد: این قشر می‌توانند مانند بمب متحرک تمام افرادی که با آنها در تماس هستند را آلوده کنند.

افزایش آلودگی در روستاها

حیدری مقدم افزود: پیش از این استنباط می‌شد ۷۰ درصد آلودگی مربوط به جامعه شهری و ۳۰ درصد جمعیت روستایی است اما در حال حاضر آلودگی جمعیت روستایی افزایش پیدا کرده است.

وی توضیح داد: سه گروه بیشترین آسیب و آلودگی را ایجاد کرده‌اند که عبارتند از خانم‌های خانه دار و دورهمی‌های خانوادگی، مراسمات عروسی و عزا که گاهاً زیرزمینی برگزار می‌شوند و کارکنان دستگاه‌های اجرایی که در دو هفته اخیر شیوع داشته است.

حیدری مقدم اضافه کرد: کارکنان دولت در تمامی دستگاه‌های اجرایی اعم از بانک‌ها، پیشخوان‌های دولت، مطب‌ها و کلینیک‌ها نمی‌توانند ماسک نداشته باشند و به ارباب رجوع نیز در صورت عدم استفاده از ماسک خدمات ارائه نمی‌شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا تصریح کرد: در کشورهایی که این بیماری در آن‌ها کنترل شده، زدن ماسک به عنوان اولویت جدی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی رعایت شده است.

مبتلا شدن به کرونا نباید عیب و عار تلقی شود

حیدری مقدم با بیان اینکه حضور افراد آلوده به کرونا در محیط کار باعث آلوده شدن افراد متعددی می‌شود، یادآور شد: مبتلا شدن به کروناویروس انگ اجتماعی نیست و نباید عیب و عار تلقی شود.

وی با بیان اینکه استان همدان یک سوم میزان آلودگی کشور را دارد، گفت: در حال حاضر شهرستان‌های همدان، ملایر، نهاوند و ‌تویسرکان در وضعیت قرمز، بهار در وضعیت نارنجی، رزن، کبودراهنگ و فامنین هم در وضعیت زرد هستند و در مجموع استان در وضعیت هشدار و در مرز قرمز است.

حیدری مقدم تشریح کرد: در کل استان همدان در بخش دولتی کمتر از ۳۲۰۰ تخت داریم و اگر در شهر همدان ۵ درصد جمعیت آلوده شود به ۳۵ هزار تخت بیمارستانی نیاز داریم و اگر ۱۰ تا ۲۰ درصد بیماران افزایش یابند باید در راهروهای بیمارستان‌ها بستری شوند.

اکسیژن‌ساز مشکل جدی بیمارستان‌های همدان

وی مشکل جدی استان را کمبود اکسیژن ساز بیمارستان‌ها دانست و افزود: بیمارستان سینا برای ۴۰ بیمار که سابقه تنفسی دارند، اکسیژن دارد و با افزایش بیماران بستری نیازمند به اکسیژن ساز این مشکل جدی است که با پیگیری‌های انجام شده خوشبختانه شب گذشته یک اکسیژن ساز جدید در این بیمارستان اضافه شد همچنین اکسیژن ساز بیمارستان های شهید بهشتی و بعثت نیز تا پایان هفته تأمین می‌شود.

حیدری مقدم اظهار کرد: در حال حاضر ۵۴۰ بیمار بستری کرونا در سطح استان وجود دارد که علائم حاد تنفسی دارند اما به این مفهوم نیست که کرونا دارند همچنین از اوایل اردیبهشت تا پایان خردادماه حدود ۲۰۰ بیمار بستری داشته‌ایم که در حال حاضر به ۵۴۰ نفر رسیده است یعنی جمعیت افراد آلوده سه برابر شده و اگر به چهار برابر برسد توان کنترلش را از دست خواهیم داد، علاوه بر این از ۵۴۰ نفر بیمار کرونایی ۱۴۰ نفر در بخش‌های ویژه و ۳۲ نفر با دستگاه تنفس می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به اینکه در هیچ ‌یک از شهرستان‌ها ساپورت تنفسی برای ۷۰ بیمار وجود ندارد، گفت: استان همدان حداقل از ۷۰ درصد استان‌های کشور شرایط بهتری از نظر زیرساخت، دسترسی، تجهیزات، امکانات و ... دارد.

نیازمند نیروی درمانی خبره و جنگی هستیم

حیدری مقدم توضیح داد: نگرانی جدی درباره کادر درمان است که روز به روز دچار فرسودگی شغلی شده‌اند و از مهمترین دلایل آلودگی این پرسنل خستگی است، در استان برای جذب نیروی درمانی فراخوان داده‌ایم و به نیروی خبره، جنگی و کسی که بتواند مدیریت را بحران کند، نیاز داریم.

وی با تأکید بر اینکه سر سلامت مردم به هیچ عنوان با هیچ فرد، گروه یا جریانی مذاکره و مصالحه نمی‌کنیم و با تمام کسانی که موارد را رعایت نکنند برخورد قانونی می‌شود، گفت: ستاد بازرسی در استان به ریاست سردار فرجی، جانشین فرمانده سپاه استان تشکیل شده است و از شنبه هفته جاری بازرسی‌ها را در سطح شروع کرده‌اند.

حیدری مقدم با اشاره به اینکه طبق آمار همدان در ۴.۵ ماه گذشته عملکرد قابل قبولی در کنترل کرونا داشته است، مطرح کرد: بیماری تا حدودی در استان کنترل شده اما شکننده است و می‌تواند ما را از شرایط هشدار به قرمز تبدیل کند.

وی با اشاره به اینکه جنگیدن با کرونا به مراتب از دفاع مقدس سخت‌تر و پیچیده تر است و به رفتار هوشمندانه‌تری نیاز دارد، گفت: رعایت فاصله گذاری اجتماعی به ویژه در صنوف، مشاغل و دستگاه‌های اجرایی، خرید اینترنتی و مهیا شدن بستر خرید آنلاین، برخورد با مراسم تجمع، ارائه خدمات بانک‌داری الکترونیک، سیستم نوبت دهی در مراکز دولتی، افزایش غرفه‌های ماسک و ‌تداوم حساس سازی و علائم هشدار به مردم از جمله الزامات است.

ماسک زدن به مجسمه بوعلی

حیدری مقدم شرح داد: دو پیشنهاد به ستاد کرونای استان داده شده است؛ نخست اینکه بالون قرمزی در وسط شهر بالا رود که نشان دهنده وضعیت هشدار استان باشد و دیگری با زدن ماسک به مجسمه ابوعلی سینا او را به عنوان برند ملی و جهانی معرفی کنیم‌.

وی درباره هزینه بیماران کرونایی هم گفت: هزینه این بیماران مانند سایر بیماری‌ها است و میانگین عدد برای بیماران دو و نیم میلیون تومان است و اگر بیمار نیاز به دستگاه داشته باشد به چهار و ‌نیم میلیون تومان افزایش می‌یابد. 

استفاده از ماسک غیراستاندارد بهتر از ماسک نزدن است

حیدری مقدم استفاده از ماسک غیراستاندارد را بهتر از ماسک نزدن دانست و ‌یادآور شد: میانگین حساسیت مردم از ۸۶ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته ‌و علت همه گیری ویروس نیز همین نکته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه باید یاد بگیریم با کرونا زندگی کنیم، گفت: میانگین سنی افراد مبتلا به کرونا در استان بالای ۶۰ سال، از نظر جمعیت نیز زن و مرد یکسان هستند و فوتی ها هم بیش از ۶۰ سال سن داشته‌اند.

ابتلای ۳۵۰ نفر از پرسنل درمان

وی درباره مبتلایان پرسنل درمان نیز اظهار کرد: تاکنون در بین این قشر ۳۵۰ مورد مثبت شناسایی شده که خوشبختانه مورد فوتی نداشته‌ایم و ‌۴۳ نفر نیاز به بستری داشتند همچنین حدود ۴ درصد از آلودگی‌ها هم مربوط به کارمندان دولت است و هیچ‌ یک از مدیران استان هم بستری نیستند.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان نیز با اشاره به اینکه از ابتدای شیوع کروناویروس تاکنون ۳۰ جلسه ستاد استانی کرونا در استان همدان تشکیل و هفت کمیته ذیل آن فعال شده است، گفت: حساسیت این بیماری در بین مردم از بین رفته است و باید دوباره دغدغه مردم باشد.

مهرداد نادری‌فر با بیان اینکه امکان بازگشت به محدودیت‌های قبل وجود ندارد چراکه اقتصاد مردم باید بچرخد، اظهار کرد: استان همدان در آمادگی کامل است و هیچ ‌مشکل جدی در این زمینه وجود ندارد اما نیازمند همکاری مردم هستیم تا بتوانیم بیماری را کنترل و مهار کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha