محمود شبان در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه تولیدکنندگان کشمش تقریباً وضعیت مطلوبی ندارند، سطح زیر کشت باغات انگور شهرستان را ۵۷۰۰ هکتار اعلام نمود و اظهار کرد: سالیانه به طور متوسط عملکرد باغات انگور ۲۲ تن است.
وی مطرح کرد: سالانه حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تن کشمش در شهرستان تولید میشود که ۱۰۰ درصد کشمش طلایی و ۲۰ تا ۲۵ درصد کشمش سبز صادر میشود و بقیه مصرف داخلی دارد. کشمشی که اکنون در دست تولیدکننده باقی مانده حدود یک هزار و ۵۰۰ تن از انواع کشمش است که اگر شیوع ویروس کرونا نبود، پایان سال گذشته و ابتدای امسال این مقدار هم صادر میشد.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد عامل اصلی در افت قیمت بازار را بحران بیماری کرونا و کندی صادرات عنوان کرد و افزود: در نبود یک تعاونی قوی، دلالان جولان میدهند که این موضوع مختص تولید و بازار کشمش نیست و در همه بازارها وجود دارد به ویژه وقتی سازمان تعاون روستایی در زمینه خرید توافقی کشمش وارد نشد، دلالان پا به میدان گذاشتند که منجر به افت قیمت این محصول شد و بحران بیماری کرونا نیز بر این مشکل افزود.
وی اظهار کرد: این شهرستان با تولید ۱۵۰ هزار تن انگور در سطح ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار قطب تولید انگور استان است، در سال جاری تشکیل تعاونی صادرکنندگان کشمش و احداث پایانه صادراتی کشمش شهرستان را در دستور کار داریم.
شبان عنوان کرد: محصول با کیفیت کشمش باعث حفظ و تقویت جایگاه شهرستان خلیلآباد میشود، اگر جایگاه کشمش خلیلآباد تقویت شود قطعاً توان اقتصاد کشاورزی شهرستان نیز بیشتر خواهد شد. نگاه ما در شهرستان حذف دلالان و واسطه گران بازار کشمش است.
وی همچنین از فعالیت ۱۲ هزار و ۴۰۰ بهرهبردار کشاورزی در این شهرستان خبر داد و افزود: اگر چه در استان بیشترین سطح بیمه باغات انگور با ۲۵۰۰ هکتار مربوط به این شهرستان میشود اما سطح تعهد بسیار ناچیز است.
شبان مطرح کرد: با وجود اینکه بیمه در هر هکتار بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان تعهد دارد، اما در برابر یک هکتار بسیار ناچیز است و این موجب شده کشاورزان تمایلی به بیمه نداشته باشند.
وی ادامه داد: در یک باغ که ۲۲ تن انگور دارد بر اساس هر کیلو ۲۰۰۰ تومان حدود ۴۵ میلیون تومان میشود، اما اگر به این باغ ۱۰۰ درصد خسارت وارد شود، بیمه فقط ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان پرداخت میکند.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد گفت: در حال حاضر تغییر رقم انگور شهرستان را در دستور کار داریم، تلاش میشود حجم تولید کشمش را کم و تازه خوری ترکمن ۴ و فلیم را با روش سر شاخهکاری یا پیوند در شهرستان ترویج دهیم.
انتهای پیام
نظرات