• چهارشنبه / ۴ تیر ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99040403470
  • منبع : نمایندگی همدان

مدیرعامل توسعه گردشگری ایران و آسیا:

درآمد بساط‌گستران همدان از تأسیسات گردشگری بیشتر بوده است

درآمد بساط‌گستران همدان از تأسیسات گردشگری بیشتر بوده است

ایسنا/همدان مدیرعامل توسعه گردشگری ایران و آسیا با بیان اینکه حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد شرکت‌های گردشگری نیروی انسانی خود را بر اثر شیوع کروناویروس از دست داده‌اند، گفت: در این مدت درآمد بساط گستران همدان از تأسیسات گردشگری بیشتر بوده است.

بهنام ‌افتخاریان چهارشنبه ۴ تیرماه در دومین نشست تخصصی «کرونا و ‌کسب و کارهای آسیب دیده با محوریت گردشگری» که به همت مرکز افکارسنجی دانشجویان(ایسپا)، دفتر همدان برگزار شد، ضمن اشاره به اتفاقاتی که از سال ۹۷ در حوزه گردشگری افتاده است، گفت: در اواخر سال ۹۷ ورود تورهای خارجی به ایران کاهش یافت، نوروز ۹۸ سیل عظیمی اتفاق افتاد، آبان ماه بنزین گران شد و سفرهای داخلی از مدار خارج شد، دی‌ماه هواپیمای اوکراینی سقوط کرد و تمام تورهای ورودی به ایران کنسل شد و ‌پس از آن با شیوع کرونا همراه بود که تمام این اتفافات تأثیر زیادی در حوزه گردشگری داشت.

وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمدهای بزرگ گردشگری در ایام نوروز است، اضافه کرد: در دوره یک‌ساله ذکر شده گردشگری روزهای پرحاشیه و سختی را طی کرد، راهنماها و آژانس‌ها کم کار شدند و مهمانان هتل‌ها کنسل شد.

وی با بیان اینکه در ایران بین پنج تا هفت سال طول می‌کشد تا صنعت گردشگری به شرایط دو سال قبل برگردد، ادامه داد: در این مدت درآمد بساط گستران همدان از تأسیسات گردشگری بیشتر بوده است.

افتخاریان بیان کرد: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد شرکت‌های گردشگری نیروی انسانی خود را بر اثر شیوع کروناویروس از دست داده‌اند و این بزرگترین آسیبی است که به این حوزه وارد شده است.

این راهنمای گردشگری با بیان اینکه تا به امروز کسی وام‌های وعده داده شده را دریافت نکرده است، اظهار کرد: در حال حاضر تأسیسات و تورهای گردشگری در اوج بحران و وسط میدان جنگ هستند.

وی با تأکید بر اینکه در ایام اوج شیوع کرونا خانه مسافرهای غیرقانونی فعال بودند، افزود: خانه مسافرهای غیرقانونی از تورهای مجاز گردشگری درآمد بیشتری دارند و کاش همان‌طور که خبرنگاران در آن دوران برای اسکان مسافر به هتل‌ها زنگ می‌زدند و پیگیر بودند، خانه مسافرها را هم رصد می‌کردند.

افتخاریان با اشاره به اینکه شرایط جهانی گردشگری در وضعیت بدی است، اظهار کرد: گردشکری داخلی هم یکسان با شرایط جهانی است اما باید پیش و پس از این بازه و میزان اندوخته این حوزه را هم در نظر بگیریم، مثلاً هتل‌های ما در بهمن‌ماه ۹۸ چقدر اندوخته داشته‌اند؟ 

مدیر عامل توسعه گردشگری ایران و آسیا با تأکید بر اینکه مسافر کم حجم پر درآمد داخلی و خارجی باید جایگزین مسافر پر حجم کم درآمد شود، گفت: متأسفانه برای جذب مسافر برنامه‌ریزی نداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه هیچ یک از وعده‌هایی که درباره وام، بیمه بیکاری و مالیات به تأسیسات گردشگری داده شده عملی نشده است، خاطرنشان کرد: اگر حمایت صورت می‌گرفت این تأسیسات می‌توانستند نیروهای خود را حفظ کنند و حتی در این مورد یک جلسه درباره موضوعات این حوزه توسط دست‌اندرکاران برگزار نشده است.

افتخاریان اضافه کرد: متأسفانه دولت تنها از دور با فعالان این حوزه همراه شد و اگر قرار بود حمایتی انجام شود تا امروز باید اتفاق می‌افتاد، همچنین از این به بعد بحران دوم حوزه گردشگری شروع شده است.

این راهنمای گردشگری با بیان اینکه کرونا در کنار تمام بدی‌ها یک حُسن هم داشت، گفت: این ویروس باعث شد تمام اتفاقات ناگواری که در عرصه بین‌الملل برای ایران اتفاق افتاد کمرنگ شود و کاش از این فرصت برای تبلیغات استفاده شود، همچنین همدلی‌هایی که با شیوع کروناویروس در داخل مشاهده شد را می‌توانیم به عنوان تبلیغ گردشگری و ‌مهمان‌نوازی ایرانی‌ها به کار بگیریم.

وی با بیان اینکه دولت می‌تواند با تزریق بودجه سفر از صنعت گردشگری حمایت کند، خاطرنشان کرد: آزادسازی نرخ گردشگری هم باید اتفاق بیفتد و با تبلیغات درست سیاهی تورهای خارجی رفع شود.

یک‌فعال گردشگری هم در حاشیه نشست بیان کرد: بهتر است آموزش و پرورش پای خود را از سیستم اقامتی بیرون بکشد، وقتی که بخش دولتی به این حوزه کمک نمی‌کند بهتر است ضرر هم نزند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha