حجتالاسلام و المسلمین احمد فارسی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با تفاوتهای انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلابهای جهان، افزود: انقلاب اسلامی در مقایسه با دیگر انقلابهای بزرگ دنیا از جمله انقلاب فرانسه و انقلاب روسیه از ویژگیهای خاص و منحصر به فردی برخوردار است.
وی اظهارکرد: درکِ درست «خصوصیات انقلاب اسلامی از بستر مقایسه آن با سایر انقلابها» یکی از رویکردهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در تحلیل این انقلاب است که فرمودند «انقلاب اسلامی در کشور ایران کاری کرد که در هیچ جای دنیا نظیر آن کار انجام نشده است… از انقلاب کشور روسیه و شوروی گرفته، تا آنچه که در هند و مصر و کشورهای آمریکای لاتین و دیگر کشورهای آفریقایی و آسیایی پیش آمد، در هیچکدام از این کشورها، آن حادثهیی که در ایران اتفاق افتاد، اتفاق نیفتاد. اسم همه اینها، انقلاب بود.
فارسی ادامه داد: یکی از اصلیترین تفاوتهای انقلاب اسلامی با دیگر انقلابها به «مبنای این انقلاب» برمیگردد، انقلاب ملت ایران انقلابی بر اساس «ایمان و ارزشهای دینی و معنوی» بود و این نقطهی تمایز مهم آن از انقلابهایی چون انقلاب فرانسه یا روسیه محسوب میشود.
وی توضیح داد: انقلاب اکتبر روسیه که در سال ۱۹۱۷ پیدا شد، بهخاطر قطع شدن نان در شهرهای اصلی آن روز مثلاً مسکو بود؛ اگر مردم آن روز نان داشتند، آن انقلاب پیش نمیآمد، اما انقلاب ما اینگونه نبود، انقلاب ما براساس یک ایمان شکل گرفت.
این انقلاب بر عنصر «حضور مردم در صحنهی تحولات» متکی بود
مدیر تبلیغات اسلامی ملایر گفت: یکی دیگر از تفاوتها به کیفیت و میزان حضور مردم و نقشآفرینی آنان در نهضت اسلامی برمیگردد، این انقلاب در تمامی مراحل شکلگیری و پیروزیِ خود عمیقاً بر عنصر «حضور مردم در صحنهی تحولات» متکی بوده است.
فارسی افزود: همه انقلابهایی که تا آن روز در اطراف و اکناف دنیا اتفاق افتاده بود، از جمله انقلابهای چپ و مارکسیستی امریکای لاتین و آفریقا و آسیا و جاهای دیگر، از نوع و شکل دیگری بود؛ تفاوت انقلاب ما با انقلابهای دیگر این بود که به وسیله یک گروه ویژه پارتیزانی به پیروزی نرسید، بلکه یک انقلاب مردمی بود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: انقلاب عظیم ما از لحاظ کیفیت پیروزی، انقلابی استثنایی بود، یعنی واقعاً انقلابی با این ابعاد عظیم مردمی که به وسیلهی حضور مردم در خیابانها و در فضای شهرها و روستاها پدید آید و در آن، با حضور همه مردم، علیه رژیم حاکم مبارزه شود، تا آن زمان لااقل در انقلابهای دوره خود ما سابقه نداشت.
عوامل اصلی شکلگیری انقلاب اسلامی
وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با دلایل شکلگیری انقلاب اسلامی ایران، گفت: یکی از عوامل اصلی شکلگیری انقلاب اسلامی از دیدگاه رهبر انقلاب، رهبری انقلاب است که در وجود شخصیتی عظیم و بیمانند پس از انبیا و ائمه، یعنی امام خمینی(ره)، تجلی و تجسم پیدا کرد.
فارسی افزود: بیکفایتی و ناکارآمدی رژیم پهلوی از خصوصیاتی بود که باعث شد این رژیم جایگاه و مقبولیت خود را در بین افکار عمومی ملت ایران از دست بدهد؛ بهگونهای که تحمل آن برای افراد جامعه و طبقات مختلف ممکن نباشد، همین امر بهوجودآورندهی وضعیت انقلابی در ایران شد.
وی ادامه داد: دین اسلام که عنصر اصلی فرهنگ ما بود، آماج اصلی تهاجمات شاه قرار گرفت، بزرگترین و آشکارترین تجاوز او به فرهنگ اسلامی مردم ایران تغییر مبدا هجری تاریخ و تبدیل آن به مبدا شاهنشاهی بود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: شاه در ارتباط با اصلاح و تغییر و تحول در ادبیات فارسی موضع اسلامزدائی داشت و تلاش میکرد آثار و علائم دینی و مذهبی را از درون آن محو کند و با ابزارها و روشهای گوناگون، فرهنگ واقعی و اصیل، را میکوبید و در عوض فرهنگ باستانی و وارداتی را تحمیل میکرد.
مدیر تبلیغات اسلامی ملایر افزود: بنابراین نارضایتی مردم به این خاطر روز به روز تشدید میشد مثلا حجاب که یک قالب رفتاری اساسی در اسلام و ایران است؛ در زمان رضا شاه با زور سرنیزه برداشته شد و در زمان محمدرضا شاه از طریق پخش فیلمهای سینمائی فاسد، داستانهای عشقی، تاسیس انواع و اقسام مراکز فساد و فحشاء برنامههای تلویزیونی و رادیوئی و غیره بیحجابی را تشویق و ترویج و زمینه برای گسترش روابط بی بند و بار دختران و پسران فراهم میشد.
چه خطراتی که جمهوری اسلامی را تهدید میکند؟
فارسی اظهارکرد: خطر تحریف انقلاب، نخستین خطری است که انقلاب را تهدید میکند و در این زمینه دشمن سعی می کند با نفوذ، ماهیت انقلاب را عوض کند و رهبران انقلابها همواره نسبت به این موضوع حساس بودند.
مدیر تبلیغات اسلامی ملایر افزود: دومین خطر برای انقلابها را تهدید از سوی دشمنان انقلاب است؛ گاهی دشمن در میدان تحریف موفق به دستیابی به اهدافش نمیشود و برای تغییر ماهیت انقلاب دست به تهدید میزند، ما پس از انقلاب تهدیدهای مختلفی از سوی دشمنان داشتیم اما در مقابل هر تهدیدی ایستادهایم و بر حفظ اصول و دست آوردهای انقلاب پایبند هستیم.
وی ادامه داد: سومین خطر، خطر تحمیل است؛ دشمن میخواهد موضوع و فکر مورد نظر خود را بر انقلابها تحمیل کند، نمونه آن مذاکرات هستهای است که دلیل تمدید مذاکرات این است طرف غربی میخواهد نظراتش را به ما تحمیل کند و ما نباید زیر بار تحمیل برویم.
انتهای پیام
نظرات