علیرضا مهمیز در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: اگرچه برای اولینبار چهار سال قبل زیرهکوهی یا همان زیرهسیاه در شهرستان بردسکن کاشته شد، اما تا کنون حدود 5 یا 6 شهرستان دیگر نیز نسبت به کشت این محصول اقدام کردهاند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر پیاز زیرهکوهی فقط در بردسکن کشت میشود، افزود: پیاز زیرهکوهی از مناطق کوهستانی جمعآوری و توسط یکی از کشاورزان منطقه تبدیل به محصول زراعی شده است، اکنون تکثیر از طریق پیاز و همچنین بذر صورت میگیرد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی بردسکن مطرح کرد: اگر چه روش کشت پیاز هزینه اولیه بالایی دارد اما در همان سال اول محصول میدهد، اما اگر از طریق بذر تکثیر شود برای رسیدن به محصول سه سال زمان نیاز دارد.
وی با بیان اینکه عملکرد زیرهکوهی نسبت به زیرهسبز در بردسکن دو برابر و تفاوت قیمت چندین برابر است، گفت: با توجه به اینکه شرایط کشت و آبیاری این محصول همانند زعفران است، امیدواریم بتوانیم با توجه به کمبود آب در منطقه این محصول را به عنوان الگوی کشت جدید در بین تمامی کشاورزان ترویج دهیم.
مهمیز اظهار کرد: قیمت پیاز زیرهکوهی در منطقه 300 هزار تومان است و درآمد خوبی برای کشاورز دارد، اکنون حدود 30 نفر از کشاورزان 15 روستای منطقه کوهپایه بردسکن اقدام به کشت این محصول در سطح 14 هکتار نمودهاند.
وی ادامه داد: با توجه به قیمت بالای پیاز این محصول بیشتر کشاورزان بذر زیرهکوهی را کشت کردهاند، پیشبینی میشود از سطح 14 هکتار بین 5 تا 7 تن زیره برداشت شود، البته عملکرد این محصول در سنوات سه ساله یک تن و 300 کیلوگرم در هکتار است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی بردسکن اشتغالزایی این محصول را از داشت تا برداشت بالغ بر 80 نفر روز در هکتار ذکر کرد و گفت: برداشت این محصول از اوایل خردادماه آغاز میشود و به مدت یک ماه ادامه دارد. زیره سیاه به عنوان یکی از محصولات و گیاهان دارویی، مقاوم به کمآبی است و با 3 نوبت آبیاری برداشت میشود.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه کشت زعفران دیگر در بردسکن صرفه اقتصادی ندارد، به همین دلیل پیشبینی میشود زیرهکوهی در آینده جایگزین بسیار خوبی برای این محصول باشد.
مهمیز گفت: کشت زیرهسیاه به لحاظ شرایط آب و هوایی شهرستان بردسکن، برای کشاورزان صرفه و دارای درآمد خوبی دارد که در مناطق کوهستانی کشت میشود.
انتهای پیام
نظرات