علی سمیعی ۶ آذر در نشست خبری با اصحاب رسانه درخصوص پارکینگ توحید در میدان شهدا، اظهار کرد: کانون توجه سفرهای شهری در شهر مشهد و به نوعی یکی از نقاط اصلی سفر، حرم مطهر حضرت رضا(ع) است و تامین پارکینگ در اطراف آن مکان نسبت به این کانون لازم و ضروری است و یکی از نقاطی که در این حوزه حائر اهمیت است میدان شهدا است.
سمیعی افزود: میدان شهدا با قرارگیری برروی خط ۲.۳.۴ مترو، ۲ پایانه اتوبوسرانی هاشمی نژاد، شهدا و خط ۱۸ و ۵ خط عبوری سنگین که از این میدان گذر میکنند، به واسطه این موضوع میدان شهدا یک نقطه اصلی تبادل سفر در سفرهای روزانه و سفرهای زیارت است.
وی ادامه داد: با توجه به قرارگیری میدان شهدا نسبت به حرم مطهر در ایام خاص مانند آخر صفر و عید نوروز و مواردی که نیاز به محدودیتهای ترافیکی دارد، یکی از نقاط اصلی ایجاد ممنوعیت اصلی، در سمت حرم است. تامین پارکینگ در این گره بسیار بسیار اهمیت پیدا میکند. همچنین، امکان تغییر سفر شخصی به همگانی در این نقطه بسیار اهمیت پیدا خواهد کرد.
سمیعی گفت: در میدان شهدا تاکنون شهرداری مشهد نزدیک به چندین فضا پارک در میدان شهدا تهیه کرده است. پارکینگ هشت آباد، هاشمینژاد و شهدا با ظرفیت ۲۰۶، ۲۸۴، ۲۴۲ فضا پارک مشغول خدمترسانی به شهروندان بوده است. پارکینگ توحید تقریبا با ظرفیت ۱۰۵۰ فضای پارک عمومی برای شهروندان در پنج طبقه اضافه خواهد شد و ظرفیت فضا پارک در گره میدان شهدا نزدیک به ۲۰۰۰ فضا پارک خواهد بود. این عملکرد در مراسمات و ایام خاص برای سرویسدهی به حرم مطهر و سفرهای زیارتی گرهگشا خواهد بود.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری مشهد تصریح کرد: طراحی این پارکینگ با در نظر گرفتن از سیستمهای نوین و نیازهای ایمنی و نظارت، شامل ۲۳ دوربین نظارتی در هر طبقه و ستونهای رنگارنگ برای سهولت یافتن خودروها ایجاد شدهاست.
رکورد شهرداری مشهد در جذب اوراق مشارکت
در ادامه محمدهادی محمدی مقدم، معاون شهردار و رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری مشهد با اشاره به رکورد جذب اوراق مشارکت در شهرداری مشهد گفت: سال جاری در بین تمام کلان شهرها موفق به جذب ۵۳۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت شدیم که رکود بینظیری در بین کلانشهرها است.
وی اظهار کرد: شهرداری مشهد رکورد فروش اوراق مشارکت را با ۳۹۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته پس از تهران در رتبه دوم کلانشهرها شکست و امسال نیز در بین تمام کلان شهرها با تلاشهای نمایندگان مجلس، شورای شهر و شهردار با آمار ۵۳۰۰ میلیارد تومان، عملکرد خوبی را رقم زد.
محمدی مقدم افزود: حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان از این میزان به صورت ۵۰ درصد تعهد دولت و ۵۰ درصد تعهد شهرداری و مابقی تعهد ۱۰۰ درصدی شهرداری مشهد فراهم شد. در بین کلانشهرها تنها شهرداری که توانست اوراق ۱۰۰ درصدی خود را بفروشد، شهرداری مشهد بود.
پارکینگ توحیداز پیشرفتهترین پارکینگهای شمال شرق کشور
معاون شهردار با اشاره به پارکینگ توحید، ادامه داد: افتتاح پارکینگ طبقاتی توحید بعد از ۱۴ سال تلاش در سال ۱۳۹۹ احیا شد.
وی افزود: این پارکینگ از دستاوردهای اقتصادی دوره ششم مدیریت شهری است. در اوایل سال ۱۳۹۹ بعد از مذاکرات صورت گرفته با سرمایهگذار(سرمایهگذار خبره) قرارداد این پارکینگ بسته شد که از اوایل سال ۱۴۰۰ گروه اجرایی پارکینگ توحید عملیاتی شد که به لطف خدا بعد از سه سال نیز فردا ۷ آذر، این پارکینگ افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: این پروژه به صورت مشارکتی است. پارکینگ عمومی توحید، یکی از پیشرفتهترین پارکینگهای شمال شرق کشور خواهد بود. در شهر مشهد به لحاظ جمعیتی، ایجاد پارکینگها برای سالیانه حدود ۳۰ میلیون زائر در مشهد موضوع مهمی تلقی میشود. در خصوص پارکینگ عمومی، با توجه به اینکه بهرهبرداری از پارکینگ توجیه اقتصادی مناسبی برای سرمایهگذاران ندارد، جذب سرمایهگذار را بسیار دشوار کرده است. بر این اساس شهرداری مشهد غالبا موضوع پارکینگها را انجام داده است.
محمدی مقدم، تصریح کرد: پارکینگ خسروی، زیتون( مفتح)، ۱۷ شهریور(آسمان)، مجد، آزادی، امامرضا، توحید و... را شهرداری با آمار حدود ۹۰۰۰ جای پارک برای شهروندان ایجاد کرده است. مناقصه ساخت پارکینگ زیرسطحی ضلع شرقی پارک ملت در دستور کار قرار گرفته و اسناد آن آماده است که امیدواریم در آینده، بتوان با جذب پیمانکار مناسب نیازهای ترافیکی مناطق مختلف شهر برطرف شود.
وی با توجه به فاز یک خط ۳ قطار شهری، مطرح کرد: فاز یک خط ۳ قطار شهری مهمترین فازهای خطوط حمل و نقل شهری مشهد تلقی میشود، بدین لحاظ که این خط از ترمینال به فلکه برق، آب، میدان شهدا متصل میشود که برای تردد مسافران بسیار مهم است. بنابراین، کلیدیترین فاز خط شهرداری مشهد این فاز است که به لطف خدا در روزهای اخیر اعتبار ۵۰ درصدی قطار شهری به حساب شهرداری مشهد نشست. امیدواریم چرخه احداث قطار شهری سرعت یابد و هرچه سریعتر این خط افتتاح شود.
رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری مشهد، ادامه داد: اتفاق مهم دیگر در سال گذشته و سال جاری، خرید پساب برای ۲۵ سال آینده شهر مشهد بود. قرارداد فاز یک بسته و قرارداد اصلی در دستور کار قرار داد. حدود ۲/۱۱ میلیون متر مکعب در سال صرف خرید پساب شد. نیاز آبی شهر مشهد به ۳۰ میلیون متر مکعب در سال تقریبا با یک سوم آن در این قرارداد بیمه میشود و چیزی حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان پیشخرید شد که به صورت غیرنقد صورت گرفت.
خرید ۴۵۰ اتوبوس توسط شهرداری
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات برجسته، خرید اتوبوس برای شهر مشهد بود که حدود ۷۰۰ اتوبوس ناوگان حمل و نقل با توجه به برنامهها کم داشتیم که امسال با حمایت همکاران و عدم حمایت مالی دولت این پروژه با استفاده از منابع شهرداری مشهد و اوراق مشارکت حدود ۳۰۰ میلیارد تومان به صورت ۵۰.۵۰ ایجاد شد. شهرداری مشهد با تلاش برای تامین ناوگان حملونقل عمومی، قرارداد حدود ۴۵۰ دستگاه اتوبوس جدید را بست.
محمدی مقدم افزود: در حوزه پروژههای زیرساختی تمام تلاش ما این بود که اجرای پروژهها به محل منابع غیرنقد برده شود، شهرداری مشهد تقریباً نیمی از بودجه خود را توسط معاونت اقتصادی به صورت غیرنقدی تامین میکند که این مبلغ به حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان میرسد که از میزان حدود ۲۶ میلیارد تومان آن در حوزه اقتصادی تامین منابع اتفاق میافتد. این پروژه به اجرای پروژههای فنی و خدمات شهری اختصاص یافته که برخی از آنها در حال اجرا یا بارگذاری در سامانههای پیمانکاری است.
وی بیان کرد: از سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ در حوزه پارکها، وارد قرارداد با سرمایهگذاران شهر مشهد شدهایم که بتوانیم پارکها را به صورت پروژههای عمومی و خصوصی اجرایی کنیم که در اختیار سرمایهگذاران با مدلهای مانند قراردادهای B.O.T گذاشته شود که این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
وی با توجه به بحث زبالهسوز، اظهار کرد: هدف ما تولید انرژی از زباله است که متان حاصل از آن، برای تامین برق استفاده شود. پروژههای مختلفی با معاونتهای مربوطه تعریف شده و امیدواریم بتوانیم آنها را نیز اجرایی کنیم.
انتهای پیام
نظرات