به گزارش ایسنا، متن این نامه بدین شرح است:
«نظر به شیوع ویروس منحوس کرونا در جهان، علیالخصوص در کشور عزیزمان ایران، و تعطیلی بسیاری از فعالیتها و کسبوکارها از جمله صنایع بزرگ و کوچک و همچنین متوقفشدن فعالیتهای فرهنگی و هنری، آسیب جدیای بر پیکرهی فعالیتهای اقتصادی کشور وارد گردیده است. در این میان بیشترین آسیب و ضربه به حوزه فرهنگ و هنر وارد شد، چرا که از ابتدا نیز این حوزه مظلوم و مهجور واقع شده و آنچنان که شایستهی این بخش است توجهی بدان نشده بود. و اما سینما و سینماداری که مقام معظم رهبری در مناسبتهای مختلف نیز بر اهمیت آن به عنوان هنری انسانساز و ابزاری راهبردی تأکید داشتهاند، آنچنان که ایشان کلید پیشرفت کشور را سینما اعلام نمودند، در وضعیت نابسامانتری قرار گرفته است. خانواده بزرگ سینماداری کشور که تکمیلکننده فرآیند عرضه فیلم و سینما (تولید و اکران) میباشد، گویی از ابتدا وجود خارجی نداشته و از 3 ماه گذشته تاکنون هیچ صحبتی در مورد وضعیت مبهم و اسفناک آن از سوی متولیان امر به میان نیامده و هیچ مساعدتی به ایشان نشده است. قابل ذکر است دستور تعطیلی سینماها به علت تجمع مردم و احتمال شیوع ویروس، زودتر از سایر مراکز فرهنگی، اقتصادی، دینی و اجتماعی صادر گردید. درحالی که دادههای علمی و تحلیلی ستاد ملی کرونا از سهم تنها 90 درصد سینماها در انتقال بالقوه کرونا خبر داده بود. اما برخلاف سایر صنوف، سینماها همچنان تعطیل ماند و تا امروز نه تنها عزمی برای بازگشایی آن وجود نداشته، بلکه به نظر میرسد دستهای پنهانی برای به تعویق انداختن آن نیز در کار باشند. با توجه به تصویب پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی برای سینماها، و اعلام تاریخهای مختلف برای بازگشایی، اما متاسفانه هر بار این امر به تاریخ دیگری موکول شده و این بارقهی امید رو به خاموشی رفته است.
تاکنون بیش از 40 درصد درآمد سالانه صنعت سینمای کشور از دست رفته است. بیش از 5 هزار شاغل به طور مستقیم و غیرمستقیم در سینماهای کشور در بلاتکلیفی بسر میبرند و هیچگونه آیندهی روشنی در دوران رکود برای آنان متصور نیست. با توجه به تورم و افزایش روزانه هزینههای زندگی در کشور، طبقه مذکور در تامین معیشت عادی زندگی دچار مشکل شده و چشم به حمایتهای اساسی از مدیران ارشد کشور دارند. همه میدانیم در چرخه سالم اقتصاد سینما حیات فیلمسازی به اکران و بازگشت سرمایه است و با توجه به احتمالات علمی برای پایداری شرایط فعلی و نیاز به سازگاری، از دلسوزان این عرصه خواهشمندیم بکوشند تا چرخ این هنر بچرخد. در غیر این صورت تبعات اقتصادی این تعطیلی به زودی دامن کل فرهنگ را خواهد گرفت.
در دنیای امروز ارزش و جایگاه سینما و سینماداری در جریانسازی فرهنگی، سبک زندگی و نشاط اجتماعی شهروندان بر کسی پوشیده نیست. متاسفانه تا امروز با عدم عزم جدی جهت بازگشایی سینماهای کشور، روح ناامیدی، هرچه بیشتر از گذشته در کالبد نحیف این هنر – صنعت دمیده شده و آفتاب این حوزهی فرهنگی رو به افول میباشد.»
در این نامه از مسولان در خواست شده است تا اقدامات شایسته جهت بازگشایی سینماهای کشور و حمایت و جبران خسارات هنگفت وارد شده صورت پذیرد تا غبار نشسته بر چهره این هنر هفتم در نزد مردمان این مرز و بوم زدوده شود.»
انتهای پیام
نظرات