• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99023021437
  • خبرنگار : 71021

اقامت امن؛ چالش جدید مسافران

اقامت امن؛ چالش جدید مسافران

استفاده از هتل‌ها و سایر اماکن اقامتی، چالش جدید مسافران است. کرونا امنیت در این اماکن را به چالش کشیده. پیش‌بینی‌ها بر این است که مسافران خیلی زود سراغ هتل‌ها، بومگردی‌ها و خانه‌های اجاره‌ای نروند و ماندن در خانه دوست و آشنا را در اولویت قرار دهند.

به گزارش ایسنا، اماکن اقامتی با شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، چرا که وزارت بهداشت آن‌ها را در فهرست مشاغل پرخطر قرار داده بود، با این حال معاون گردشگری می‌گوید: هرگز دستور رسمی برای تعطیلی این اقامتگاه‌ها از سوی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی صادر نشده و این استانداران و فرمانداران بودند که برای ادامه فعالیت مراکز اقامتی تصمیم گرفتند.

اظهارات رییس‌جمهور در آخرین جلسه ستاد مقابله با کرونا نیز هم‌راستا با سخنان معاون گردشگری است. حسن روحانی گفته بود: در این ایام هتل‌ها کاملا بسته نیستند، صرفا قسمت رستوران آنها بسته بود. هتل‌ها باز بودند و مردم می‌توانستند به هتل بروند و حتی می‌توانستند به رستوران هتل بگویند که غذا را برایشان به اتاق هتل بیاورد اما بعد از ماه مبارک رمضان رستوران هتل‌ها نیز فعال خواهد شد.

هتل‌هایی که این مدت تعطیل شدند نسبت به این برخوردهای متناقض شاکی‌اند و حالا ناچارند برای از سرگیری فعالیتشان طبق مقررات وزارت بهداشت، از مراجع ذی‌صلاح همچون وزارت بهداشت، ‌ نیروی انتظامی، معاونت گردشگری استان و استانداری‌ها تاییدیه دریافت کنند. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در همین راستا، پروتکلی را برای هتل‌ها و سایر اماکن اقاکتی تهیه کرده که هم آن‌ها و هم مسافران را ملزم به اجرای یکسری از دستورالعمل‌های بهداشتی می‌کند تا شاید از این طریق، بخشی از اعتماد از دست رفته مسافران بازگردد.

این وزارتخانه، اماکن اقامتی که موقتا تعطیل بوده‌اند ملزم کرده است پیش از بازگشایی، برنامه کلی نظافت و گندزدایی دقیق در همه قسمت‌ها و فضاهای عمومی را انجام دهند. برخی از بخش‌های عمومی‌تر هتل‌ها مثل تالار پذیرایی همچنان در رسته مشاغل پرخطر قرار دارد و اجازه بازگشایی ندارند. آرایشگاه، سالن ورزشی، استخر و سونای هتل نیز مطابق با نظر وزارت بهداشت می‌توانند باز شوند.

در واحدهای اقامتی تا حد ممکن سطوح در معرض تماس و قابل آلودگی در اتاق‌ها باید کاهش یابد، برای همین پیشنهاد شده ظروف، اقالم مینی بار، ملحفه، پتو و بالشت اضافی، فولدرهای اطلاع‌رسانی، مجلات، گلدان و امثالهم از اتاق‌ها جمع آوری و به درخواست مهمان ارایه شود.

سطوح در تماس با دست مهمان اعم از دستگیره‌ها، کلیدهای برق، کنترل تلویزیون، گوشی تلفن و امثالهم به صورت روزانه گندزدایی شود.

سطوح قابل شستشو در سرویس بهداشتی شامل کف و دیوارها، روشویی، وان، زیر دوشی، پرده دوش، کابین دوش و غیره با حفظ ایمنی لوازم برقی به طور روزانه با مواد شوینده و آب داغ شستشو شوند.

تمام منسوجات و کالاهای خواب شامل کاور لحاف، رو بالشتی، ملحفه‌ها، رومیزی، حوله و امثالهم بعد از چک اوت مهمان برای شستشو جمع آوری شود.

در صورت مشاهده علائم بیماری در مهمان ضمن شستشوی اقالم فوق، پد محافظ تشک، پتو، رانر و امثالهم نیز شسته شود.

مُهر و سجاده، کتب ادعیه و غیره داخل کاور قرار داده شود تا درصورت استفاده مهمان گندزدایی شود.

برای نظافت و گندزدایی سطوح الزام است از دستمال‌های مختلف با رنگ‌های متفاوت استفاده کرده و دستمال تنظیف مرتب با آب داغ و مواد شوینده شسته شود و این روش در خصوص زمین شورهای پارچه ای و نخی صدق می‌کند.

در هنگام نظافت اتاق‌ها در و پنجره‌ها باز باشد تا تهویه بهتر انجام شود.

صابون مایع یا جامد تکنفره و دیگر اقلام بهداشتی در اتاق‌ها تامین شود.

 در خصوص نحوه جمع‌آوری و تخلیه زباله نهایت دقت و حفاظت فردی رعایت شود و کیسه زباله داخل سطل‌های زباله مرتبا تعویض شود.

 شستشوی منسوجات مانند ملحفه عفونی باید با حرارت بالا و استفاده از شوینده‌های قوی انجام شود و پروتکل‌های حفاظت فردی در پرسنل لاندری (رختشوی‌خانه) شدیدا رعایت شود.

فضاهای عمومی، میز پذیرش، تلفن عمومی لابی، دستگاه عابربانک و امثالهم باید مرتبا چندبار در روز گندزدایی شود.

رختکن، سرویس های بهداشتی پرسنل و سرویس های بهداشتی عمومی مرتب با آب داغ و مواد شوینده در تمام سطوح و زوایا شستشو و سپس گندزدایی شود.

در ورودی مراکز اقامتی، رستوران داخلی و مجاورت آسانسورها ماده ضدعفونی دست نصب شود.

کلید اتاق قبل و بعد از تحویل از مسافران بوسیله اسپری موجود در پذیرش ضدعفونی شود.

برای ایجاد شرایط ایمن در زمان ورود مهمانان به هتل‌ها، انجام اقداماتی مانند اسپری موادضدعفونی روی لباس و چمدان ایشان یا تعبیه تونل مه پاش مواد ضدعفونی توصیه نمی‌شود و بهتر از روش های علمی و مناسب‌تر استفاده شود.

توصیه‌هایی به مسافران:

حتما از واحدهای اقامتی دارای مجوز که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، استفاده شود.

تا حد ممکن از روش های اینترنتی برای رزرو اتاق استفاده کنید و به توصیه رانندگان تاکسی برای استفاده از خدمات اقامتی واحدهای بدون مجوز عمل نکنید.

پس از انجام مراحل پذیرش و ارایه مدارک و تکمیل فرم‌های پذیرش حتما دست‌ها را طبق پروتکل شستشو دهید.

پس از استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی دست خود را طبق پروتکل‌های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به خوبی شستشو داده و خشک کنید یا از محلول ضد عفونی دست استفاده کنید.

پس از خرید هرنوع کالا یا ماده غذایی بسته بندی خارج از مراکز اقامتی، قبل از استفاده بسته بندی آن گندزدایی شود.

تا حدممکن از خدمات غذایی رستوران های داخل مراکز اقامتی استفاده کنید.

پس از هربار خروج از واحد اقامتی و مراجعت حتما دست‌ها را به خوبی شستشو دهید.

پرسنل شاغل در واحدهای اقامتی به منظور محافظت از سلامت گردشگران و به دستور مقامات بهداشتی از پروتکل‌های حفاظت فیزیکی و فردی استفاده می‌کنند، لطفا در این خصوص با آن‌ها همکاری کنید.

در صورت بروز علائم سرماخوردگی در خود یا اعضای خانواده مراتب را برای مساعدت و راهنمایی به پذیرش اعلام کنید.

برای افزایش اطمینان و ایمنی در فضاهای عمومی از ماسک و دستکش استفاده کنید.

بوفه سالاد و غذا در این ایام تعطیل شده و اقلام خوراکی طبق استاندارد و درجه هتل به صورت بسته بندی و در ظروف یکنفره ارایه می شود.

خدمات روم سرویس آماده ارایه خدمات غذا و نوشیدنی در اتاق است.

برخی هتلداران این پروتکل را ناقص می‌دانند و معتقدند دستورالعمل‌های دیگری را که تاکید بر فاصله‌گذاری دارد باید به اجرا گذاشت. عباس بیدگی ـ مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران ـ‌ می‌گوید: این پروتکل بیشتر بر رعایت اصول بهداشتی تاکید دارد، بنابراین هتلداران به مقتضای وضعیت خود دست به تهیه پروتکل‌هایی زده‌اند که بیشتر بر فاصله‌گذاری و رعایت بهداشت تاکید دارد. ما از هتلداران خواهش کرده‌ایم با نیمی از ظرفیت، پذیرش مسافر داشته باشند و یا هر اتاق استفاده‌شده را تا ۲۴ ساعت بعد در اختیار مسافر دیگری قرار ندهند و یا در هر اتاق فقط یک نفر اقامت داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha