• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99022215999
  • خبرنگار : 71191

تلاش برای رفع موانع ثبت جهانی ماسوله

تلاش برای رفع موانع ثبت جهانی ماسوله

مدیر پایگاه میراث فرهنگی ماسوله از ایجاد کمیته ثبت جهانی شهر تاریخی ماسوله در استان گیلان خبر داد.

احمد نجیبی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تلاش‌های مدیرکل میراث فرهنگی و همراهی استاندار گیلان برای ایجاد کمیته‌ ثبت جهانی ماسوله در استان، بیان می‌کند: در واقع همه‌ ادارات و دستگاه‌ها برای به سرانجام رسیدن این اتفاق، به نوعی دخیل هستند. به همین دلیل برای رفع موانعِ ثبت جهانی ماسوله، باید همه‌ مدیران کل عزم خود را جزم کنند.

او از جمله‌ موانع موجود در سر راه ثبت جهانی ماسوله را کابل‌های برق و تلفن می‌داند و می‌گوید: برای برطرف کردن این مانع در با بازدیدی که وزیر ارتباطات از بافت ماسوله داشت، رایزنی‌هایی انجام شد تا تلفن ثابت در ماسوله به صورت سیم‌کارتی به مردم داده شود.

نجیبی به وجود پتانسیل اجرایی موجود در سطح شهرستان برای اجرای کابل‌های برق به صورت زمینی و بر اساس تصمیم  گرفته‌شده در جلسات کارشناسی با مسوولان این اداره اشاره می‌کند و هدف از انجام این کار را خالی کردن سیما و منظر ماسوله از این کابل‌ها عنوان می‌کند.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی ماسوله دفع آب‌های سطحی یا فاضلاب را از دیگر موانع موجود در ثبت جهانی ماسوله می‌داند و ادامه می‌دهد: نهادهایی مانند جهاد کشاورزی یا محیط زیست که در بافت طبیعی منطقه فرهنگی ماسوله نقش دارند، می‌توانند در هماهنگی با میراث فرهنگی، پیوندی موثر ایجاد کنند تا حفاظت از این بخش‌ها نیز توامان انجام شود.

او اما حذف ساخت‌وسازهای انجام‌شده در ماسوله از گذشته تا امروز را کاری زمان‌بر می‌داند و ادامه می‌دهد: این اقدام در سطح شهرستان مسکون است و نیاز است تا فرآیندهای مرمت به ترتیب اصلاح شود. از سوی دیگر از مدتی قبل ساخت‌وسازهای در دست انجام تحت کنترل هستند تا با تایید میراث‌فرهنگی اجرایی شوند.

نجیبی از ابلاغ دو ضابطه جداگانه برای حفظ حریم و ساخت‌وسازها در ماسوله خبر می‌دهد و می‌گوید: در مرحله‌ نخست ضابطه‌ حریم ماسوله در سال ۱۳۷۶ و در مرحله‌ دوم در سال ۱۳۹۳ ابلاغ شد، که خوشبختانه از این نظر ماسوله اکنون در وضعیت خوبی قرار دارد؛ یعنی هیچ بنای جدیدی در این منطقه‌ تاریخی ساخته نمی‌شود مگر این‌که شواهد تاریخی بگویند در گذشته بنایی تاریخی در آن نقطه بوده است.

به گفته‌ او، با توجه به عکس‌های تاریخی، بناهای تاریخی برای احیا یا بازسازی نیازمند اسناد تاریخی گذشته در این منطقه هستند.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی ماسوله با بیان این‌که "امیدواریم امسال بتوانیم پرونده ماسوله را برای ارائه آماده کنیم" می‌گوید: اعتباری حدود ۱۷ میلیارد ریال به بافت تاریخی ماسوله اختصاص داده شده که در حوزه‌های مختلف باید هزینه شود، اما تلاش کردیم تا حد امکان بیشتر این اعتبار در خدمت ثبت جهانی ماسوله باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha