• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۶:۰۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99021611780
  • خبرنگار : 71626

«روان‌پریشی از منظر ژاک لکان» منتشر شد

«روان‌پریشی از منظر ژاک لکان» منتشر شد

کتاب «من کیست؟ تو چه می‌خواهی؟» (روان‌پریشی از منظر ژاک لکان) با ترجمه وحید نصرت‌نژاد منتشر شد.

به گزارش ایسنا، این کتاب در ۱۰۹ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۱۱هزار تومان توسط انتشارات سیب سرخ منتشر شده است.

وحید نصرت‌نژاد با بیان این‌که این کتاب به روان‌پریش از منظر روان‌کاوی لکانی می‌پردازد، گفت: این کتاب ترجمه بخش‌هایی از کتاب «سوژه روان‌پریش از منظر روان‌کاوی لکانی» نوشته استین فان‌هل است. فان‌هل در این کتاب سعی بر آن دارد تا روند شکل‌گیری نظریات لکان در حیطه روان‌پریشی را نشان دهد، روندی که بالغ بر 40 سال استمرار داشته است.

او با اشاره به این کتاب ترجمه-تالیف است، گفت: بخش پایانی و پژوهشی کتاب که با کیس فردی به نام رخشنده سر و کار دارد، تالیف است و از کتاب فان‌هل جدا است، اما بخش‌های مربوط به نظرات لکان، ترجمه بخش‌هایی از کتاب فان‌هل به عنوان سوژه روان‌پریش از منظر روان‌کاوی لکانی است. 

نصرت‌نژاد با تاکید بر این‌که نکته مهم در کتاب فان‌هال بررسی چگونگی فاصله‌گرفتن گرفتن لکان از نظریات روان‌پزشکی درباره روان‌پریشی است، گفت: بخش مربوط به پژوهش‌های انجام‌گرفته در این حیطه، تکیه بر آرای لکان در اوایل دهه  ۱۹۶۰ دارد، آن‌جا که او دیگری بزرگ را محل برخاستن دو سوال وجودی اساسی معرفی می‌کند؛ «من کیستم؟ و تو چه می‌خواهی؟». بخش دیگر کتاب مبتنی بر پژوهشی است که در سال ۲۰۱۸ انجام شده است. این پژوهش به دنبال بررسی چگونگی ترومال‌های دوران بزرگسالی از روان‌پریشی دوران کودکی افراد تاثیر می‌پذیرد. به عبارتی به بررسی این موضوع می‌پردازد که چه عواملی باعث می‌شود فرد دچار روان‌پریشی شود.

این مترجم مهم‌ترین اتفاق این کتاب را آشنا شدن جامعه آکادمیک با نظریات لکان دانست و گفت: جامعه آکادمیک به واسطه پیچیده‌گویی‌های لکان به سمت او نمی‌رود. این امر باعث می‌شود نظریه لکان بیشتر در حیطه فلسفه، ادبیات و سینما بررسی شود. پایان‌نامه‌های مرتبط با نظریه لکان اکثرا متعلق به دانشجویان رشته‌های دیگر است و دانشجویان رشته روان‌شناسی به سمت او گرایشی ندارند. 

نصرت‌نژاد افزود: کتاب «من کیست؟ تو چه می‌خواهی؟» لکان را می‌شناساند و در آن سعی شده نظریه‌ها و دیدگاهایش به زبان ساده بیان شود تا جامعه آکادمیک ما بتواند با او ارتباط برقرار کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha