• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۵
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 99012212018
  • خبرنگار : 71503

روایت دانشجویان از حضور در کلاس‌های مجازی

روایت دانشجویان از حضور در کلاس‌های مجازی

کلاسش ساعت ۱۱ صبح و به صورت آنلاین برگزار می‌شده. یک ساعت گذشته و هنوز نتوانسته وارد کلاس مجازی شود. سرانجام بعد از تلاش چندباره موفق به ورود به کلاس می‌شود اما چند دقیقه بیشتر نمی‌گذرد که دوباره ارتباطش قطع می‌شود و باید مراحل سخت قبل را دوباره امتحان کند.

به گزارش ایسنا، این تجربه یکی از دانشجویانی است که مجبور است برای مبارزه با کرونا در خانه بنشیند و اینترنتی به دانشگاه برود. برگزاری کلاس‌های آنلاین دانشگاه‌ها بعد از شیوع ویروس کرونا، موجب انتقاد و اعتراض بسیاری از دانشجویان و حتی ساخت ویدئوهای طنز در این‌باره شده است. با وجود آنکه وزیر ارتباطات دستور ارتقای سرعت اینترنت خانگی به ۱۶ مگابیت‌برثانیه  را تا پایان اردیبهشت داده است اما باز هم برخی دانشجویان معتقدند زیرساخت‌ها برای برگزاری کلاس‌های آنلاین کافی نیست.   

«محمدحسین»، دانشجوی رشته حسابداری است و از اینکه کلاس‌هایش به صورت آنلاین برگزار می‌شود، کلافه شده است. او می‌گوید مجبور است هر بار که می‌خواهد وارد کلاس‌های آنلاین شود مدت زمان زیادی صرف کند: «برخی از کلاس‌ها برگزار نمی‌شوند و بعضی از کلاس‌ها هم با هفت دانشجو تشکیل می‌شوند. خیلی وقت‌ها نمی‌توانم وارد کلاس‌های آنلاین بشوم و مدام به بیرون پرت می‌شوم. معلوم نیست تکلیف حضور و غیاب ما چه می‌شود. من که از کلاس‌ها چیز زیادی متوجه نمی‌شوم و ترم آخر هم هستم. ماندم چطور این ترم آخر را به خیر بگذرانم. من این ترم کارورزی هم دارم و نمی‌دانم تکلیفم چیست.»

این دانشجو معتقد است: «روزهای قبل سرعت اینترنت افتضاح بود و از وقتی که سرعت آن ارتقا پیدا کرده وضعیت نسبت به قبل کمی بهتر شده اما باز هم مشکلات کلاس‌های آنلاین کم نیستند. ریاضی، آمار و حسابداری صنعتی درس‌های سختی هستند که وقتی دانشجو سر کلاس هم حاضر می‌شود به سختی درس را درک می‌کند؛ چه برسد به حالا که کلاس‌ها آنلاین شده و مرتب هم قطع و وصل می‌شود. روش تدریس برخی از استادها هم جزوه‌دادن است و کتاب معرفی نمی‌کنند.»

به نظر می‌رسد بسیاری از دانشجویان دانشگاه آزاد مشکل مشابه محمدحسین را دارند. برخی از آنها که در تماس با ایسنا از شرایط  آموزش مجازی احساس نارضایتی کرده‌اند، خواستار حذف ترم و محفوظ‌ماندن شهریه‌شان شده‌اند. 

«آیسان»، یکی از دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی هم شرایط آموزش مجازی را چندان مطلوب نمی‌داند: «کلاس‌های آنلاین ما با اسکای‌روم برگزار می‌شود که به سختی با گوشی موبایلم وارد می‌شوم. نکته خنده‌دار اینجاست که وقتی ارتباطم قطع می‌شود وارد صفحه تبلیغات می‌شوم. خوبی کلاس‌های حضوری این بود که ما می‌توانستیم از درس‌دادن فیلم بگیریم یا صدای استاد را ضبط کنیم. یکی از بدی‌های کلاس‌های آنلاین این است که  درباره برگزارنشدن کلاس‌ها اطلاع‌رسانی نمی‌کنند. مثلا دیروز من کلاس ورزش آنلاین داشتم. حدود ۴۵ دقیقه وارد سایت می‌شدم تا ببینم کلاس تشکیل شده است یا نه که آخر سر هم متوجه شدم کلاس تشکیل نشده است. از طرفی بعضی از درس‌ها واقعا قابلیت اینکه آنلاین برگزار شوند را ندارند و فکر می‌کنم دانشگاه‌ها دارند رفع تکلیف می‌کنند.»

این دانشجو که رشته کامپیوتر می‌خواند، ادامه می‌دهد: «موضوع مهمی که وجود دارد این است که دانشگاه‌ها باید امکانات دانشجو را هم در نظر بگیرند تا برنامه‌ای که برای آموزش آنلاین استفاده می‌کنند در همه دستگاه‌ها قابل استفاده باشد. شاید بعضی از دانشجوها لپ‌تاپ نداشته باشند و برای شرکت در کلاس‌ها از گوشی موبایل استفاده کنند. مثلا من نمی‌توانم با گوشی وارد اسکای‌روم بشوم. این چند روز که تجربه شرکت در کلاس‌های آنلاین را داشتم متوجه شدم حتی بعضی استادها هم با بعضی از برنامه‌ها مشکل دارند و متاسفانه ناظری هم از طرف دانشگاه‌ها در آموزش مجازی وجود ندارد که مشکلات ما را به مسئول بالادستی برساند.»

اما «مونا» که از دانشجویان یک دانشگاه دولتی است و زیست‌شناسی می‌خواند، با وجود اینکه معتقد است کلاس‌های آنلاین هیچ وقت به پای کلاس‌های حضوری نمی‌رسند، نگاه مثبتی به این کلاس‌ها دارد و در این‌باره توضیح می‌دهد: «بعضی از کلاس‌ها کیفیت خوبی دارند. مثلا امروز کلاس ژنتیک پایه داشتم. استاد همان طور که در کلاس حضوری اسلاید می‌آورد و توضیح می‌داد، در کلاس مجازی هم همین کار را کرد و من احساس کردم سر کلاس درس حقیقی حاضرم اما واقعا همه درس‌ها قابلیت اینکه مجازی باشند را ندارند. مثلا درس شیمی آلی را نمی‌شود مجازی گذراند چون استاد در کلاس حضوری فرمول‌ها را روی تخته می‌کشید و توضیح می‌داد اما در کلاس مجازی صرفا یکسری اسلاید به دستمان می‌رسد که اصلا نمی‌دانیم چطور کشیده شده‌اند. بعضی از کلاس‌های رشته ما بیشتر جنبه سخنرانی دارند که می‌توان آنها را به صورت آنلاین هم گذراند گرچه بحث پرسش و پاسخ دانشجو و استاد مثل کلاس‌های حضوری نیست با این حال بعضی استادها گروه تشکیل داده‌اند و به سوالات دانشجوها جواب می‌دهند. من فکر می‌کنم بیشتر کلاس‌های آنلاین رشته‌ای که می‌خوانم هیچ فرقی با کلاس‌های حضوری‌مان ندارند چون شیوه درس خواندن من به‌شخصه طوری است که بدون حضور در کلاس هم می‌توانم پیش بروم اما شیوه‌های درس خواندن دانشجوها متفاوت است و خیلی‌ها بدون حضور استاد نمی‌توانند درس بخوانند. مشکل اصلی رشته تحصیلی من کلاس‌های آزمایشگاهی است. ما چند واحد آزمایشگاه داریم که همه‌شان هم پیش‌نیازند و فعلا برگزار نمی‌شوند. قرار شده بعد از شروع دوباره دانشگاه‌ها به شکل کارگاه‌های فشرده برگزار شوند و این اتفاق خودش مشکل دیگری است. مثلا ما در میکروبیولوژی رنگ‌آمیزی گرم را می‌خوانیم که آن را در آزمایشگاه به صورت عملی انجام می‌دهیم اما وقتی کلاس‌های آزمایشگاهی برگزار نمی‌شوند و کلاس‌های دیگر به صورت مجازی برقرارند، استاد، درس را توضیح می‌دهد و ما مجبوریم در یک کارگاه یک‌روزه حجم زیادی از مطالب را که مشخص نیست تا آن زمان در ذهنمان مانده یا نه، به صورت عملی انجام بدهیم. منطقی‌تر این است که کلاس‌های آزمایشگاهی را به ترم بعد موکول کنند تا اینکه بخواهند در یک روز مطالب را به صورت فشرده به ما منتقل کنند.»    

این دانشجو ادامه می‌دهد: «کلاس‌های ریاضی ما در اسفندماه به صورت اسکایپ برگزار می‌شد اما کیفیتش آنقدر پایین بود که خودشان هم منصرف شدند چون در ساعت برگزاری کلاس ارتباطمان با استاد بارها و بارها قطع می‌شد. از طرفی نباید فراموش کرد که کلاس‌های آنلاین برای بعضی از رشته‌ها جوابگو نیست. مثلا می‌دانم که دانشجوهای هنر و موسیقی مشکلات زیادی دارند و کلاس‌هایشان تشکیل نشده است. حتی یکی از دوستانم می‌گفت یک گروه تشکیل داده‌اند و استاد را هم عضو کرده‌اند و از او خواسته‌اند حالا که قابلیت برگزاری کلاس‌ها وجود ندارد درس را به صورت صوتی برایشان بگذارد اما استاد درخواستشان را بدون جواب گذاشته است.»

با وجود اینکه دانشجویان درباره مشکلاتشان از برگزاری کلاس‌های آنلاین دانشگاه‌ها می‌گویند، دکتر غلامی وزیر علوم نحوه برگزاری کلاس‌های غیرحضوری و آموزش‌های الکترونیکی را یک فرصت می‌داند و خواستار تداوم آموزش‌ها و رفع اشکالات آن در همه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور شده است.

همچنین سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، آموزش غیرحضوری را درس کرونا به مسئولان آموزشی کشور می‌داند و معتقد است مسئولان آموزشی کشور باید آموزش غیرحضوری را به رسمیت شناخته و برای آن برنامه داشته باشند چون آموزش غیرحضوری بدون برنامه شدنی نیست.

طبق گفته رئیس مرکز فناوری و شبکه علمی دانشگاه آزاد در سال ۲۰۳۰ دانشگاه حضوری به شکل امروزی وجود ندارد و یوتیوب می‌تواند به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه مجازی دنیا مطرح باشد. با این وجود باید دید زیرساخت‌های دانشگاه‌های مجازی در ایران تا سال تعیین‌شده چه اندازه تامین می‌شود و این کار عملی خواهد شد یا خیر.

با وجود ضعف زیرساخت‌های موجود اما ویروس کرونا موجب شد آموزش مجازی در ایران عملی شود و به نظر می‌رسد مسئولان مربوطه هم در حال تلاش برای ارتقا این بخش از آموزش کشور هستند. از طرفی با اینکه دانشجویان مشکلات کمی برای حضور در کلاس‌های آنلاین ندارند اما برخی آنها برگزاری این کلاس‌ها را راهکار خوبی در روزهای آلودگی هوا می‌دانند. همچنین آن دسته از دانشجویان که مجبور بودند چند روز در  اهفته مسافت زیادی تا دانشگاه‌شان طی کنند، کلاس‌های آنلاین را یکی از خوبی‌های کوتاه شدن این مسیر می‌دانند. کرونا چالشهای جدیدی را در جهان ایجاد کرده است و باید با گذشت زمان و کسب تجربیات جدید، اتفاقات تازه‌تری را تجربه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۰۱:۱۱

سلام لطفا یاترم حذف شودوشهریه هامحفوظ بمانندیاکلاس های حضوری با رعایت مسائل بهداشتی و نظارت وبافاصله ازهم برگذارکنیدتابتونیم استفاده درستی داشته باشیم

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۱۷:۵۵

احسنت. من دانشجوی کارشناسی واحد ساوه هستم. دریغ از یک ساعت کلاس مجازی. استاد زبانمون میاد و الکی میگه کیفیت نداره و میره.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۸ ۱۷:۱۹

اتفاقا من هم دانشجوی ترم اول رشته حسابداری هستم. استاد زبان ما هم میاد و وانمود می کنه صدا خوب نیست و میگه هشت نفر هم که بیشتر نیستید و خداحافظ. باید ترم حذف بشه و شهریه عودت داده بشه.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۰۳:۰۷

من و کرونا سر کلاس حضوري يهويي

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۱۸:۴۱

کدوم کلاس انلاین؟!

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۰۹:۵۸

با سلام من دانشجوی دکترا هستم و بنظرم کلاس‌های مجازی خیلی مفید و در پاره‌ای از مسائل خیلی بهتر از کلاس حضوری است ما هم دروس و هم پروژه‌های مربوط به دروس رو بطور مجازی ارائه می‌دهیم.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۱۳:۳۴

آخه ک دروس عملی و حل کردنی را آنلاین یاد میگیره دانشجو الکی دکترا

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۲۳:۵۱

میگم چطورواردکلاسابشیم باگوشی میشه؟

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۰۷:۵۸

برای دانشجوی دکترا آره خوبه ولی نه برای یه ترم دومی

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۱۴:۴۴

سلا،کلاس های مجازی برای منی ک دانشجوی طراحی پوشاک هستمو همه درسام عملیه اصلا قابل درک و فهم نیست😐

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۴

سلام کلاسهای حضوری خسته کننده هستن واقعا بعد برای کلاسهای ضبط شده که با گوشی نمیشه نرفت واقعا به مشکل برخوردیم

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۱۶:۴۳

من دانشجوی دانشگاه امام رضا م و کلاسای مجازی واقعا افتضاحه، هر چی اعتراض میکنیم کسی اهمیت نمیده،اکثر دانشجوها از این وضعیت ناراضین واعتراض کردن و در خواست حذف ترم دارن ولی بازم کسی اهمیت نمیده گفتن در صورتی که مشکلی داشته باشین میتونین حذف ترم کنین مثلا کرونا گرفته باشین🤐

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۱۹:۴۷

سلام من هم زیاد از کلاس های مجازی راضی نیستم و درس ها رو خوب متوجه نشدم به نظرم کلاس های حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی و درمانی میتونن تشکیل بشن، یا کلا ترم رو حذف کنید یا تابستان ادامه می‌دهیم.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۲۱:۱۷

سلام، به نظر من کلاس های مجازی بسیار مفید بوده و می توان از امکانات اسکایپ و واتس اپ هم در صورت نیاز استفاده کرد. این در راستای کاهش سیر انتقال بیماری نیز بسیار موثر است.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۴ ۲۲:۲۷

الان دو ساعته پای کلاسهای مجازی نشستم و هیچی نمیفهمم ینی ب جرات بگم جلبک دریایی بیشتر از من میدونه درسامو تا من . اخه این چ وضعیه اه ن خاب برامون مونده ن خوراک جمش کنین

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۰۰:۴۹

سلام من دانشجوی کارشناسی مشاوره هستم وبا کلاسای جازی دانشگاه بسیار مشکل دارم چون بسیار بی کیفیت بر گزار می شود وصدای استادان حین تدریس قطع وصل میشود وکلاسای حضوری نسبت به مجازی بسیار مفیو با کیفیت تر است

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۱۲:۵۹

با سلام من دانشجوی رشته مهندسی نرم افزار هستم کلاس ها حضوری برگزار بشه خیلی بهتره مخصوصا دروس نظری مثل ریاضی مهندسی که واقعا سخته پروژه هامون که دیگه بدتر بعضی از بچه ها مشکل سیستم دارن نمیتونن خودشون رو با ملاسا تطبیق بدن

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۱۳:۰۱

کلاس انلاین واسه بعضی رشتع ها خوب نیس درس امار و ریاضی یا پژوهش و صنعتی نمیشه متوجه شد همش سایت هنگ میکنه نمیشه وارد سایت شد واقعا بااین شرایط نمیشه قبول شد😣

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۱۳:۰۱

واقعا اینجوری هیچی ا درسا نمی‌فهمیم هیچی

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۱۴:۵۳

سلام واقعا درسته.اصلا نمیشه مطلبی رو متوجه بشی حواس همه پرت میشه. سرعت نت هم مزخرفه یا صدای استادو نداریم یا اسلاید و درسشو . و هیچی به هیچی بنظرم هیچ فایده ای نداره تاالانکه همه همکلاسیامون هم همینو میگن🤦🏻‍♀️

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۱۶:۱۳

سلام.من دانشجوی کارشناسی مدیریت دولتی هستم. کلاسای آنلاین حتیٰ برای رفع اشکال هم کارایی لازم رو ندارن، اما فایلای صوتی که در ال ام اس بارگذاری می‌شه بعضاً از کلاسای حضوری بهتره، اما باید درنظر داشت که این روش‌ها برای تمام رشته‌ها پاسخگو نیست.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۲۱:۲۹

با سلام ما اذییتیم از کلاسایی غیر حضوری و درکی نداریم ازین کلاسا یه فکری کنید به حال ما دانشجویان ارشد

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۲۳:۰۸

من دانشجو حقوق هستم. اصلا تدریس مجازی مناسب نیس. بنظرم این ترم رو باید حذف کنید

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۲۳:۱۰

این ترم باید حذف کنید.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۹ ۰۰:۰۳

شهریه ها چه میشود؟؟؟

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۹ ۰۰:۰۵

هیچ فرقی نکرده وقتی حضوری بود کلاسها اساتید فقط از مشکلات حرف میزدن الانم هیچ فرقی نکرده تو گروه ها ما رو بیچاره کردن

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۹ ۰۰:۰۶

من دانشجو دانشگاه غیرانتفاعی هستم هم پول شهریه دادم هم کلی پول برای اینترنت واسه کلاس مجازی.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۲۱:۰۰

اگر در پنجره مربوط به کلاسهای مجازی، امکان ارتباط تصویری فعال بشه خیلی عالی میشه و یک استاد میتونه یک کلاس در حد کلاس واقعی برگزار کنه و در منزلش هم از وایت برد استفاده کنه که الان متاسفانه در اکثر کلاسهای مجازی دانشگاهها از جمله دانشگاه آزاد، ارتباط تصویری فعال نیست. در کلاسهای مجازی دانشگاههای خارج، تمامی دانشجوها تصویر استاد و استاد هم تصویر تمامی دانشجوها رو داره که در ایران متاسفانه بدلیل پهنای باند کم اینترنت و فیلترهای متعددی که گذاشته اند این امکان وجود نداره.