• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۲:۰۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 99011709067
  • خبرنگار : 71647

نوروز رفت و روسیاهی به «دورهمی» ماند

نوروز رفت و روسیاهی به «دورهمی» ماند

این روزها کمتر کسی است که هنوز خطر جدی ویروسی به نام «کرونا» را درک نکرده باشد و برای رعایت اصول ایمنی و بهداشتی همچنان دلیل و برهان بتراشد. تئاترها، سینماها، کنسرت‌ها و بسیاری از اجتماع‌های فرهنگی هنری، هفته‌های متمادی است که تعطیل شدند اما تلویزیون و خصوصا برخی پروژه‌ها که همواره خود را تافته جدا بافته می‌دانند، روندی متفاوت را طی کردند.

در ادامه‌ی روند تعطیلی مراکز فرهنگی کشور و در شرایطی که مدیران ارشد سازمان صداوسیما تا مدت‌ها به اشتباه حضور پزشک سر صحنه تصویربرداری پروژه‌ها را دلیل و راهکاری کافی برای جلوگیری از شیوع بیماری می‌دانستند، در نهایت با پافشاری‌ برخی نهادهای مسوول در حوزه بهداشت و درمان، ضبط برخی برنامه‌های تلویزیونی و سریال‌ها به اجبار متوقف شد؛ البته در این میان برخی‌ها هم بودند که تا دقیقه نود و صرفا به بهانه‌ی یک مشت جذابیت بیشتر! بر این تصمیم مخاطره‌آمیز پافشاری کرده و با ضبط برنامه‌های استودیویی با حضور تماشاگر، معلوم نیست، جان چند نفر از هموطنشان را به خطر انداختند.

«دورهمی» (مهران مدیری) و «عصر جدید» (احسان علیخانی) دو ویژه‌برنامه‌ی نوروزی بودند که اتفاقا هر دو با حضور تماشاگر در استودیو ضبط می‌شدند و برای مقاومت در برابر طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، نهایت تلاششان را هم کردند؛ اما در نهایت یکی (عصر جدید) که اتفاقا بیشتر هم برای رسیدن به عنصر جذابیت، به حضور تماشاگر در استودیو نیاز داشت، به نفع سلامت مردم کنار آمد، ابتدا ضبط را در استودیوی خالی ادامه داد و در نهایت وقتی دید نمی‌تواند به جذابیت لازم برسد، سرانجام به نشانه تسلیم در برابر کرونا، دوربین‌ها را زمین گذاشت و ادامه برنامه را به بعد بحران موکول کرد. 

هشدارها حالا به فریاد بدل شده بود اما همچنان در گوش سازندگان «دورهمی» فرو نمی‌رفت و در شرایطی که روز به روز بر تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور اضافه می‌شد، مهران مدیری هر شب در استودیویی مملو از جمعیت حاضر می‌شد تا به واسطه‌ی شوخی‌هایش با کرونا، آنها را بخنداند؛ غافل از اینکه در هم کدام از این دورهمی‌ها، شرایط برای ابتلای چند نفر به بیماری فراهم می‌شد!

در ادامه و با توجیه کم کردن تعداد تماشاچیان، مهران مدیری باز هم حاضر نشد برنامه دورهمی را بدون حضور تماشاگر ضبط کند. اما سرانجام در روز 24 اسفند ماه و در شرایطی که در آن زمان آمار رسمی مبتلایان در کشور به ۱۲ هزار و ۲۷۹ نفر و مرگ و میر ناشی از این بیماری، به بیش از 610 تن رسیده بود، مهران مدیری با پیامی که باز هم از ناآگاهی به این بیماری حکایت داشت، در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام اعلام کرد که با وجود رعایت تمام نکات بهداشتی از این پس برنامه را بدون حضور تماشاگر ضبط خواهد کرد که البته این وعده هم محقق نشد.

در این ارتباط خبرنگار بخش رسانه ایسنا با یکی از اساتید ارتباطات گفت‌وگویی انجام داده است که در ادامه می‌خوانید:

امیدعلی مسعودی ـ استاد ارتباطات ـ مهمترین انگیزه‌ی ادامه برنامه «دورهمی» با وجود هشدارها را منافع اقتصادی عنوان کرد و گفت: شما می‌دانید آقای مدیری برای هر برنامه چقدر پول می‌گیرد؟ صحبت از اقتصاد و پول‌های نجومی است. من چون می‌دانم خبرنگارها چقدر حقوق می‌گیرند، می‌گویم هشتاد برابر دستمزد شما!

او در همین رابطه ناراحتی عده‌ای از توقف چاپ روزنامه‌ها را هم مساله‌ای اقتصادی خواند و افزود: عده‌ای از دوستان درباره توقف روزنامه‌های چاپی هم اظهار نگرانی کرده بودند. ولی وقتی نسخه الکترونیکی روزنامه به راحتی در دسترس است و هر شهروند خودش یک خبرنگار است دیگر نگرانی بابت اطلاع‌رسانی وجود ندارد. کارگران چاپخانه و قسمت توزیع که خیلی آلوده است، چه گناهی کرده‌اند؟ استادانی که طرفدار روزنامه کاغذی شده‌اند هم همان دسته‌اند که اقتصاد برایشان مهم است.

مسعودی در ادامه گفت: حتی الان که برنامه مهران مدیری بدون تماشاگر هم ضبط می‌شود، باز اشکال دارد؛ می‌دانید چند نفر سر صحنه هستند؟! خیلی‌ها مشغولند. از فیلمبردار و تدارکات و حمل و نقل گرفته تا خیلی‌های دیگر. اگر می‌توانند مانع شیوع ویروس شوند و فاصله را رعایت کنند ضبط کنند اما خیلی کار سختی است. ما در نانوایی می‌توانیم فاصله بگذاریم اما آیا در مترو هم می‌توانیم این‌کار را بکنیم؟

مسعودی یکی از خطرات این بیماری را نبود علائم در برخی از مبتلایان عنوان کرد و افزود: مشکل این است که خیلی‌ها مبتلا هستند اما متوجه نمی‌شوند و ممکن است آن‌هایی که به برنامه «دورهمی» رفتند مبتلا بوده و دیگران را هم بیمار کرده باشند. به ویژه که این بیماری ۱۰ تا ۱۵ روز دوره نهفتگی دارد. ممکن است در این اجتماع‌ها شخصی بیماری زمینه‌ای داشته باشد و مرگش حتمی باشد. آیا یک برنامه تلویزیونی انقدر ارزش دارد؟

او درباره لزوم اقدام و عکس‌العمل زودهنگام در برابر ویروس کرونا، گفت:  اگر خطرات زودتر درک می‌شد و جلوی تجمعات را می‌گرفتیم و حتی در انتخابات هم فاصله‌گذاری را رعایت می‌کردیم و یا به تعویق می‌انداختیم، وضع خیلی بهتر بود اما این‌ها گذشته است در همین زمان حال هم می توانیم رفتارمان را درست کنیم. الان در تمام دنیا بحث فاصله‌گذاری اجتماعی بسیار جدی گرفته می‌شود. زیرا دیگر همه می‌دانند که این بیماری سلسله‌وار و به سرعت شیوع پیدا می‌کند؛ لذا نه تنها در برنامه‌های زنده و تولیدی تلویزیون بلکه در تمام جاهایی که امکان تجمع هست باید فاصله رعایت بشود. اما خیلی از مسوولان فکر می‌کنند اگر برنامه هایشان به نتیجه برسد بهتر است.

این استاد ارتباطات یادآور شد که امام(ره) هم وقتی بیمار شدند، تسلیم پزشک خود بوده و گفتند شما بهتر می‌دانید چه‌کار باید بکنید. او در ادامه افزود: ما در این زمینه تابع هستیم. در فقه ما مجتهد نیستیم و باید به مجتهد مراجعه کنیم و در پزشکی نیز باید به پزشکان مراجعه کنیم.

او درباره نگاه تخصصی به بحران‌ها افزود: من زمانی مدیریت روابط عمومی سازمانی را بر عهده داشتم و قرار بود طرحی را برسی کنیم. دیدم که همگی نظرات غیرکارشناسانه می‌دهند، پس متذکر شدم که باید دو نفر را که تخصص دارند بیاوریم. مشکل ما این است که نگاه تخصصی نداریم و هر کس نظری می‌دهد. می‌گویند «دورهمی» اشکال ندارد ضبط شود؛ این‌ها مخالفت با علم و تخصص است و در دین اسلام هم پذیرفته شده نیست.

مسعودی درباره‌ی ضرورت توقف پخش برنامه‌هایی مثل «دورهمی»، گفت: اگر می‌گوییم بهتر بود برنامه‌هایی مثل دورهمی زودتر متوقف شوند، به خاطر این است که تعداد مبتلایان زیاد نشود و درمان با مشکل روبه‌رو نشود. احتمال ابتلا زیاد است اما این فاصله گذاری ها باعث می شود به تدریج باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۰۸:۴۶

به هر دلیل نامعلوم، مدیری نیروی خودی صدا و سیما شده است.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۰:۱۰

آدما رو که مجبور نکردند برن دورهمی خوب نرن

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۰:۴۵

به نظرمن همه اینها برمیگردد به بالا بودن قدرت افرادی مثل آقای مدیری بر مدیریت سازمان صدا و سیما . اینجا جای رییس و مرئوس عوض شده . والا چه لزومی دارد مدیری کاری را انجام دهد که خودش می خواهد !!

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۱:۰۰

اخه برنامه صدا سيما نكه خيلي جذابه.... با برنامه هاي كاملا بي كيفيت و سطح پايين بايد متاسف بود فقط

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۱:۱۱

په نقد مغرضانه ای!!! خیلی از ثسمتهایی که پخش شد و مهمانها کم انرژی بودن بدون تماشاگر عامی بود. بعدشم نمیشه که همه کشور رو تعطیل کرد. تلویزیون یکی ازون بخش هاست که در همه کشورها هم تو این ایام فعال بودن.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۲:۰۶

تلویزیون ما بیش از حد گستره شده و وقتی طول و عرض یک سفره به اندازه یک زمین فوتبال بشود طبیعی است که میدان دارش هم کسانی جز اسپانسرهای مافیایی نخواهند بود واین اسپانسرها برای حیات خودشان در بدنه انحصاری صدا وسیما نیاز به چالش و کارچاق کن دارند ؟سرنوشت تلویزیون ما خیلی بهتر از فوتبال مانیست ؟بعد اخرش میشه میرقلی خان

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۲:۳۷

ایول به مدیری بلاخره یکی هست که حرف مردم رو میزنه

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۳:۵۲

نوروز رفت ولی روسیاهیش به خندوانه و امثال اونا که مردم را تنها گذاشتند موند،زمانیکه مردم ناراحتن ،و به سرگرمی نیاز دارن باید برای اونابرنامه تولید کرد، دم مدیری و علیخانی گرم

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۴:۲۹

سلام آقای مدیری که اینقدر مدعی دفاع حقوق مردم است در این شرایط که می بایست دست از کار بکشد به فکر منافع خود این کار را انجام نداد و با جان مردم بازی کرد خدا می داندچقدر باعث افزایش این بیماری شد الان حاضر است ریالی در این زمینه برای مردم هزینه کند؟

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۵:۰۶

اصلا قبول ندارم چون 13 بدر بدون شرکت مردم انجام شد این تقصیر دولت با اون شنبه جمعه ها

avatar

قبول دارم واقعا بدون شرکت کنند نمی شود

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۵:۴۹

اگر فردی در اثر شرکت در این برنامه های دورهمی که از اسفند 98 به بعد ضبط و تهیّه شده است، مبتلا به ویروس کووید 19 (کرونا) شود و بواسطه وجود بیماری زمینه ای فوت شود و یا بدون وجود هرگونه بیماری زمینه ای فوت شود، شخص آقای مدیری و مدیریت شبکه نسیم و ریاست صدا و سیما قانوناً بعنوان متهمین ردیف های دوم الی چهارم اتهام قتل عمدی احتمالاً در دادگاه کیفری برای آنها ثابت خواهد شد و درصدی از دیه شخص فوت شده بر ذمّه آنها خواهد بود.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۸:۴۸

هه بهانه بهتر پیدا نکردین اصولا تلوزیون و صدا و سیما لیاقت نداره که آدمای بزرگی مثل مهران مدیری در اون فعالیتی داشته باشن

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۲۳:۲۸

تا حالا فک کردی مدیری چطور ب همه تیکه میندازه و کسی باهاش کاری نداره ینی ما انقد آزادی بیان داریم ک تو رسانه ملی بر علیه حکومت و دولت حرف بزنی مگه میشه فقط ی توجیح داره اونم اینه امثال مدیری دارن قبح اختلاس و دزدی رو با لحن شوخی بین مردم از بین میبرن همون جوری ک الان میشنویم فلان آقا زاده انقد دزدید فقط میخندیم

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۹ ۱۴:۵۶

ایول 💐👏👏👏

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۲۳:۲۴

مدیری با این کار تو دهنی محکمی به خشکه مذهبی ها زد

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۹ ۰۱:۱۳

واقعا حیف اسناد مدیری که تو تلوزیون ایران برنامه میسازه تا این تازه به دوران رسبده های حسود بیان در موردش نظر بدن مهران مدیری یک نابغه هستش سبدر هر حد ایشون نیست که ازش انتقاد کنه

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۹ ۰۳:۱۸

اقای مدیری اینقدر پول داره که نیاز به پول برنامه دورهمی اونم تو این شرایط خاص نداشته باشه واقعا ما چه جور مردمی هستیم چقدر قدرنشناسیم یکی ام که پیدا شده به خاطر دل مردم کار میکنه به پول دوستی و منفعت خودش متهمش میکنیم !!!!!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۹ ۱۶:۰۲

نمیدونم چرا از قبل تر خبر پخش نکردید زمانی که باید قم قرنطینه میکردن زمانی که تعدادی طلبه از چین اومدن ایران منتظر این لحظه بودید بگید مدیری خوب نیست

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۰ ۰۳:۳۳

آقای مدیری که فیلمهای طنززیادی ازواقعیات زندگی مردم کشورمیسازی ومدافع حقوق مردم کشوری ازاین بابت ازت ممنونیم ولی تواین موقعیت بیماری خطرناک کرونانبایدبه فکرمنافع خودت باشی وبایدبرنامه دورهمی روبخاطرسلامتی مردم زودترازایناتعطیل میکردی