وحید شایگاننژاد در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ام اس یک بیماری خود ایمنی است که علیه سیستم عصبی مرکزی واکنش ایمنی بیش از حد و غیرمعمول نشان میدهد، اظهارکرد: داروهایی که برای درمان این بیماری تجویز میشود برای تعدیل کردن سیستم ایمنی است تا بدن نسبت به خود واکنش نشان ندهد.
وی خاطرنشان کرد: برخی از بیماران مبتلا به ام اس که هنوز بیماریشان پیشرفت نکرده و بر روی تخت و ویلچر نرفته باشند، با افراد عادی یکسان هستند و در صورت ابتلا به ویروس کرونا تفاوت ظاهری چندانی با افراد عادی ندارند.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه افرادی که دچار ام اس پیشرفته هستند، بیشتر از افراد دیگر دچار عفونتهای ریوی، عفونتهای ادراری و زخم بستر میشوند، تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، بیماران مبتلا به ام اس باید نسبت به سایر افراد بیشتر احتیاط کنند.
شایگاننژاد ادامه داد: تعداد زیادی از بیماران ام اس داروهای خط اول را تهیه میکنند که برای تعدیل سیستم ایمنی بدن است و عوارضی از نظر ایمنی برای افرادی که داروها را مصرف میکنند ندارد، حتی برخی از این داروها اثرات حفاظتی بر روی ریه فرد اعمال میکند.
وی افزود: برخی از بیماران ام اس که داروهای بسیار قوی و خط دوم یا سوم استفاده میکنند ممکن است سیستم ایمنی بدنشان سرکوب شود، پس توصیه میشود نکات بهداشتی را در این روزها بیشتر رعایت کنند و در تجمعها حضور پیدا نکنند.
این متخصص مغز و اعصاب با تأکید براینکه بیماران ام اسی که ناتوانی زیادی دارند و همچنین بیمارانی که داروهای خط دوم یا سوم را مصرف میکنند باید بیشتر از سایر افراد نکات بهداشتی و احتیاط را رعایت کنند، افزود: بیماران ام اس میتوانند حرکات ورزشی را که در کتابهای مخصوص این بیماری و سایتهای اینترنتی وجود دارد، در منزل انجام دهند.
شایگاننژاد در رابطه با تغذیه بیماران ام اس برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: مواد غذایی به عنوان راهکاری برای مقابله با این ویروس معرفی نشده است، اما توصیه میشود بیماران ام اس ویتامین D را به مقدار تجویز پزشک خود حتما مصرف کنند و غذاهای سرشار از ویتامین و مایعات زیادی را استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات