به گزارش ایسنا، همانطور که پیشبینی میشد شیوع کرونا ویروس در سراسر جهان بسیاری از بازارهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار داد و این امر موجب شد تا بازارهای داخلی نیز از این قضیه بی تاثیر نماند.
در هفتهای که گذشت به دنبال ورود ویروس کرونا در کشورمان بسیاری از کسب و کارها ، تالارها، رستورانها،کافیشاپها، سینماها و فروشگاهها تحت تاثیر قرار گرفتند.در حالی که مقامات کشوری به شهروندان توصیه کردهاند که از حضور در اماکن عمومی خودداری کنند، صاحبان بسیاری از مشاغل در تلاشند با رعایت نکات بهداشتی و اطمینان خاطر به مشتریان از کسادی بازار در شرایط حاضر جلوگیری کنند اما در این شرایط بهترین راهکار حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از بیکار شدن نیروهای کار، استفاده از فضای مجازی و پیامرسانهای داخلی است و در این راستا، برای حفظ آرامش خاطر مردم سفارش آنلاین غذا و خرید و فروش اینترنتی محصولات و خدمات پیشنهاد شده است.
این هفته اعضای کمیته دستمزد شورای عالی کار پس از هفتهها بحث و بررسی، هزینه ماهانه زندگی خانوارهای کارگری را تعیین و روی رقم چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان به توافق رسیدند.
در این نشست نمایندگان گروه کارگری، رقم پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را به عنوان هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری اعلام کردند اما گروه کارفرمایی این رقم را نپذیرفت و در نهایت کمیته دستمزد رقم چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان را به عنوان هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران اعلام کرد.
سبد معیشت کارگران بر اساس اعلام کمیته دستمزد در سال گذشته بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود که منجر به افزایش ۳۶.۵ درصدی حداقل مزد کارگران در سال ۱۳۹۸ شد.
با مشخص شدن هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران شورای عالی کار در سه هفته پایانی سال وارد مذاکرات جدی دستمزد سال ۱۳۹۹ شده و سرنوشت دستمزد میلیونها کارگر ایرانی رقم خواهد خورد.
این هفته مدیر اجرایی طرح ملی تکاپو از جذب بیش از ۱۵۰۰ فارغ التحصیل کشاورزی به بازار کار خبر داد.
آنطور که رضا تازیکی گفته با توجه به اینکه پرداخت تسهیلات بانکی در گذشته دچار انحراف زیادی میشد، طرح تولید مبتنی بر قرارداد را در دستور کار قرار دادیم که در قالب این طرح، تسهیلات به تولیدکننده یا کشاورز پرداخت نمیشود بلکه این تسهیلات نزد بانک مانده و زمانی که کشاورز در قبال قرارداد با تولیدکننده، محصول خود را به شرکت تحویل داد با مراجعه به بانک پول را به شکل نقدی دریافت میکند.
وی با اشاره به اشتغالزایی طرح تولید مبتنی بر قرارداد گفت: با اجرای این طرح، بیش از ۱۰۰ هزار کشاورز تحت پوشش قرار گرفته و زمینه اشتغال به کار ۱۵۰۰ فارغ التحصیل کشاورزی فراهم میشود.
در هفتهای که گذشت مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار برگزار شد و معاون روابط کار وزیر کار در این مراسم با انتقاد از فروش وسایل ایمنی کار و حفاظت شخصی غیر استاندار در بازار تهران، از سازمان تعزیرات حکومتی خواست تا به این قضیه ورود کند و مراکز فروش و عرضه این وسایل را مورد نظارت قرار بدهد.
شاکرمی تقویت کمیتههای فنی در واحدهای تولیدی را در جهت صیانت از ایمنی کارگران و نیروهای کار امری ضروری دانست و گفت: امروز در کشور حدود ۲۰ هزار کمیته حفاظت فنی در واحدهای تولیدی وجود دارد و باید نسبت به آموزش و نظارت بر روی این کمیتهها اقدام کرد.
وی از کمیتههای تشخیص مشاغل سخت و زیان آور خواست تا با بازنگری و ایمنسازی واحدهای تولیدی آنها را از گروه سخت و زیان آور خارج کنند.
انتهای پیام
نظرات