ارزش فاطمه زهرا (س) به عبودیت و بندگی خداست. اگر بندگی خدا در حضرت فاطمه زهرا(س) نبود، ایشان صدیقه کبری نبود. صدیق کسی است که آنچه را میاندیشد و میگوید، صادقانه در عمل آن را نشان دهد. هرچه این صدق بیشتر باشد، ارزش انسان بیشتر است و میشود صدّیق.
حجتالاسلام والمسلمین محمد رضا نصوری گفتوگو با ایسا با اشاره به اینکه رفتار و الگوی حضرت زهرا (س) برای بانوان جامعه امروز ما پر از پیام و سرشار از زندگی امید بخش است، اظهار کرد: طبق آیات و روایاتی که به دست ما رسیده است امام زمان (عج) درباره حضرت فاطمه زهرا (س) میفرماید: «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ» یعنی حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی امام زمان (عج) است. این یعنی این که حضرت نه تنها الگوی زنان بلکه الگوی مردان و در کل جامعه بشریت است.
بارزترین ویژگیهای اخلاقی حضرت زهرا (س)
وی خاطرنشان کرد: باید ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه زهرا (س) را بررسی کنیم و شاخصها و الگوهایی که میتواند برای تمام افراد الگو باشد را معرفی کنیم. اولین ویژگی اخلاقی حضرت فاطمه زهرا (س) ادب ایشان در برابر خداوند، حضرت رسول (ص) و حضرت علی (ع) و ... است. حضرت فاطمه زهرا (س) در تمام معاشرتها و امور زندگی ادب را رعایت میکردند و همین ویژگی بود که ایشان را الگوی زنان و مردان قرار میدهد. اگر ما بتوانیم همین یک ویژگی را از حضرت فاطمه زهرا (س) کسب کنیم زندگیها به سمتوسوی دیگری پیش میرود و اخلاقمحور میشود.
این کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: دومین ویژگی حضرت، امامشناسی ایشان است. حضرت فاطمه زهرا (س) در خانه ننشست و از امام زماناش حمایت کرد. حضرت نه به خاطر این که حضرت علی (ع) همسرش بود از ایشان دفاع کرد بلکه دلیل اصلی حضرت، دفاع و حمایت از امام زمانش بود. ایشان شناختی از امام زمانش کسب کرده بود را به سایرین نیز نشان میداد.
وی گفت: زمانشناسی یکی دیگر از ویژگیهای حضرت است که در بزنگاهها و در سر زمان هر آنچه که لازم بود را مطرح میکردند. دشمنشناسی ویژگی دیگر حضرت است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم این ویژگی را داشتند و دشمنان را به مردم معرفی میکردند. ادب، حیا، عفت، فضیلتمحوری و امامشناسی از جمله ویژگیهایی است که زنان و مردان جامعه امروز ما میتوانند از حضرت الگو بگیرند.
برای معرفی حضرت زهرا (س) از زبان روز بهره ببریم
نصوری تاکید کرد: برای شناخت حضرت فاطمه زهرا (س) باید از ابزار روز نیز بهره ببریم. معرفی شخصیت حضرت نباید فقط مختص روز زن و یا ایام فاطمیه باشد بلکه در جامعه امروز ما هدف دشمنان الگوسازی نامناسب برای زنان جامعه است. ما باید از ابزارهای روز و رسانههای دیداری و شنیداری بهره ببریم تا از این طریق الگوسازی مناسب برای بانوان جامعه ما شکل بگیرد.
دلیل لقب «سیدة النساء العالمین» حضرت زهرا(س)
این کارشناس مسائل دین یادآور شد: تفکر و عمل حضرت زهرا(س) باید جهانی شود و زنان در اجتماع، علم و فناوری، ورزش و هنر، اخلاق و اعتقاد و سایر امور باید درگیر شوند، چرا که ظرفیتهای زیادی دارند و در این رفتارها و عرصهها حضرت فاطمه زهرا (س) میتواند الگو باشد. دلیل اینکه به حضرت فاطمه زهرا (س) «سیدة النساء العالمین» و «سیّدَةُ نِساءِ أَهْلِ الجَنَّةِ فاطِمَة» میگویند این است که ایشان علاوه بر دعا و اهل ذکر بودن در تمام بخشهای عملیاتی جامعه حاضر بودند.
فرهنگ فاطمی(س) را برای نسل امروز با زبان خودشان ترویج بدهیم
نصوری خاطرنشان کرد: دولتمردان، علما، دانشجویان، رسانهها، داستاننویسان و فیلمسازان همه باید فرهنگ و الگوی فاطمی را ترویج دهند. جریانسازی یکی از اصولی است که باید در الگوسازی شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) مدنظر داشته باشیم. ۵۰ نفر از یاران حضرت ولیعصر (عج) خانمها هستن و این نشان از آن دارد که اسلام بیش از همه ادیان به زنان اهمیت میدهد. ما باید تفکرات حضرت فاطمه زهرا (س) را جهانیسازی کنیم. باید برای نسل امروز فرهنگسازی با زبان خود آنها داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات