مهدی بنی اسدی در همایش سرطان در پوست گردو که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ابتلا به سرطان خبری خوشایند نیست و اینکه ما همه اینجا ایستادهایم و برای پیدا کردن راه حلی برای این موضوع همکاری میکنیم به این دلیل است که از ابتلا به سرطان هراس داریم.
این روانپزشک بیان کرد: ذات بشر علاقهمند به زندگی است، دوست دارد از زندگی لذت ببرد، عمری طولانی داشته باشد و شنیدن ناگهانی خبر سرطان برای او خوشایند نیست زیرا رشتهی آرزوهای ما را ناگهان قطع میکند. از جمله عواطفی که با مواجه شدن با خبر ابتلا به سرطان خود یا نزدیکانمان در ما برانگیخته میشود، میتوان به شوکه شدن و پرخاشگری و برخوردهای خشونتآمیز اشاره کرد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشریح کرد: بعد از اعمال خشونت ممکن است افراد به مرور زمان انگیزه خود را از دست بدهند و دچار افسردگی شوند و حوصله معاشرت یا ادامه زندگی خود را از دست خواهند داد. زمان برای فرد ارزشمند خواهد شد و به فعالیتهایی که در آینده قصد انجام آنها را داشتند و هنوز انجام ندادهاند، فکر کنند.
وی اظهار کرد: امیدواری تنها چیزی است که باعث شده ما دور هم جمع شویم و تنها چیزی است که بشر هرگز آن را از دست نداده است. امید ما برخاسته از ناخودآگاه آدمی و ذات بشر است که از بدو تولد با هر رنج و شفقتی روبهرو شده و تلاش خود را برای ادامه حیات انجام داده است.
این متخصص علوم اعصاب و روان ادامه داد: بشر همواره با تلاش و امیدواری خود مشکلاتش را رفع کرده است. همه ما با سرطان آشنا هستیم و امید توانسته است به ما کمک کند تا برای مثال من به عنوان یک روانشناس بنشینم، مطالعه کنم و تلاش کنم تا راهی برای از بین بردن این مشکل پیدا کنم و سایر دانشمندان، پزشکان و همه بشر در کنار هم هستیم تا بتوانیم زندگی خوبی را برای همه بسازیم و بتوانیم رنج و درد بشر را کمتر کنیم.
بنی اسدی خاطر نشان کرد: اتفاق دیگری که با شنیدن کلمه سرطان به ما یادآوری میشود، این است که قدر لحظاتی که سالم هستیم و در کنار عزیزان خود هستیم را بدانیم تا بتوانیم از زندگی لذت بیشتری ببریم.
انتهای پیام
نظرات