• شنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 98111913424
  • خبرنگار : 50233

یک دامپزشک در گفت‌وگو با ایسنا:

سهم بالای دام‌ها در بروز بیماری‌های نوپدید

سهم بالای دام‌ها در بروز بیماری‌های نوپدید

ایسنا/سمنان مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به نقش مهم دام و حیات وحش در سلامت انسان‌ها گفت: 70درصد بیماری‌های نوپدید، مشترک بین انسان و دام هستند.

حمیدرضا حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: براساس تحقیقات انجام شده 60 درصد بیماری‌های عفونی و 70درصد بیماری‌های نوپدید مشترک بین انسان و دام بوده و معمولا منشاء دامی دارند و همین اهمیت این بخش را بیش از پیش نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام جوامع انسانی را به مخاطره می‌اندازد افزود: در ادوار مختلف گاه بیماری‌های مشترک با همه‌گیری تلفات زیادی برجای گذاشتند.

این دامپزشک با اشاره به شیوع کروناویروس در چین و برخی کشورهای همجوار آن گفت: اگرچه هنوز به صورت رسمی تایید نشده که این بیماری نیز مشترک بین انسان و دام است اما احتمال آن زیاد است.

وی با بیان اینکه یافته‌های علمی نشان می‌دهد که بیش از 50درصد بیماری‌های عفونی شناخته شده دنیا مشترک بین انسان و دام هستند گفت: در حقیقت 832 مورد از یک هزار و 709 عامل شناخته شده بیماری‌ها در دنیا، مشترک بین انسان و دام هستند.
وی به سهم بالای بیماری‌های نوپدید و بازپدید از عوامل بیماری‌زای مشترک بین انسان و دام پرداخت و خاطرنشان کرد: از 156 عامل شناخته شده بیماری‌های نوپدید 114 مورد مشترک بین انسان و دام است که این رقم خود گویای اهمیت این بخش و ضرورت توجه جدی‌تر به آن است.
دکتر حسینی به نقش مهم دامپزشکی در تامین سلامت جوامع انسانی در کشور اشاره و تصریح کرد: هدف غایی ادارات کل دامپزشکی تضمین امنیت غذایی است و برای انجام این ماموریت اقدامات متعددی انجام می‌دهند.
وی حوزه کاری این سازمان را گسترده و متنوع خواند و اضافه کرد: یکی از مهمترین وظایف ما کنترل بهداشتی فرآورده‌های خام دامی با هدف تامین بهداشت عمومی جامعه است.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه این سازمان نقش اساسی در پویایی اقتصادی دارد گفت: اقتصاد پویا در سایه امنیت غذایی و انسان سالم محقق می‌شود. اهمیت این بخش تا آنجا است که در برنامه‌های پنجم و ششم، امنیت غذایی به عنوان یکی از محورهای توسعه مورد تاکید قرار گرفته و در حقیقت صیانت و حراست از این امنیت غذایی به عهده دامپزشکی گذارده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha