• سه‌شنبه / ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 98111511005
  • خبرنگار : 71424

تهران در لیست استانهای دارای بیشترین مدارس تخریبی

تهران در لیست استانهای دارای بیشترین مدارس تخریبی

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه اعتبار نوسازی مدارس در لایحه بودجه ، ۶۶۰۰ میلیارد تومان است گفت: در واقع در مقایسه با سال گذشته، بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان به سهم دولت افزوده شده و رشد ۱۰ تا ۱۲ برابری را نشان می دهد.

به گزارش ایسنا، مهراله رخشانی مهر در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره بودجه نوسازی مدارس گفت: در لایحه سال ۹۷ اعتبارات نوسازی ۵۴۰ میلیارد تومان بود که بعدا در مجلس رقمی به آن افزوده شد. امسال این رقم، ۶۶۰۰ میلیارد تومان است و بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان به سهم دولت افزوده شده و رشد ۱۰ تا ۱۲ برابری را نشان می دهد.

وی افزود: ردیف‌ها متفاوت است. از این مقدار ۸۰۰ میلیارد برای تجهیز سیستم گرمایشی است. ۲۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های خیرساز و اولویت با تکمیل پروژه‌های خیرساز نیمه تمام است که ۱۴ هزار مورد است. ۶۰۰ میلیارد تومان برای تخریب و بازسازی مدارس موجود و ۸۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام ملی است.

رخشانی مهر ادامه داد: سهم ما از محل عوارض گاز قبل از سال ۹۸ حدود ۲۰ درصد بود که به ۵۰ درصد در سال ۹۸ رسید. بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان بود که برای سال ۹۸ به ۸۰۰ میلیارد افزایش یافت و تا کنون ۵۰۰ میلیارد تومان آن محقق شده است و سرجمع ۵۷۰ میلیارد تومان از محل عوارض گاز و بودجه سنواتی برای نوسازی سیستم گرمایشی میان استانها توزیع کردیم.

وی با اشاره به اخذ مالیات از استان قدس رضوی و ... گفت: برای دریافت سهم ما از محل مالیات بر ارزش افزوده مکاتباتی انجام داده‌ایم و اگر در مجلس مصوب شود سهمی از این محل نیز به نوسازی مدارس اختصاص خواهد یافت.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه اخیرا جلسه‌ای برای حل مشکل ساخت مدرسه از سوی انبوه سازان در تهران با حضور شهردار تهران برگزار شد گفت: در این جلسه وعده داده شد که برای هرمنطقه دو مدرسه و در مجموع ۴۴ مدرسه ساخته شود که اگر انجام شود اقدام خوبی است.

رخشانی مهر افزود: در سال ۸۲، ۷۰ درصد مدارس تخریبی و نیازمند مقاوم سازی بود و ۳۰ درصد مدارس مقاوم بود. از آن سال به بعد مبنای ما برای ارائه آمار، همین ارقام همین سال ۸۲است. مقررشد ۴ میلیارد دلار برای نوسازی صرف شود که محقق شد و تا سال ۹۱ نیز ادامه داشت اما بعد از سال ۹۱ کاهش یافت. با آن ۴ میلیارد دلار ۵۰درصد مدارس از سال ۸۲ را توانستیم باز سازی کنیم و هنوز ۵۰ درصد آن میزان باقی ماند.

وی با اشاره به اینکه با اقدامات انجام شده بحث مدرسه سازی و تخریب و بازسازی به سرعت انجام شد گفت: اکنون ۳۰ درصد مدارس نیازمند مقاوم سازی اند و ۷۰ درصد مدارس ایمن هستند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: ضمن آنکه ما در این سال‌ها مدارس جایگزین و نوساز ساختهایم و همه آنها تخریب و بازسازی نبوده‌اند و هنوز بخشی از مدارس باقی مانده‌اند.

وی با بیان اینکه سال ۹۷، بخاریهای ۱۳۷ هزار کلاس درس، غیراستاندارد بود گفت: امروز این رقم به ۸۸ هزار مورد کاهش یافته است که ۶۳ هزار مورد بخاری گازی و ۲۵ هزار مورد بخاری نفتی است که مدارس آن علمک گاز ندارند. با اقدامات انجام شده در حال حاضر در مناطقی که گاز کشی شده دیگر بخاری غیراستاندارد نفتی نداریم. 

رخشانی مهر درباره بازسازی مدارس در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان نیز گفت: لیست آماده شده است و حضور خیرین در این زمینه پررنگ بود. تا امروز خیرین برای سیستان و بلوچستان حدود ۱۳۵ میلیارد تومان تعهد کردند. باید مدارس یک تا سه کلاسه را تا مهر۹۹ و مدارس ۶ تا ۹ کلاسه را تا دهه فجر۹۹ آماده کنیم.
وی ادامه داد: ۵۰ کانکس و بیش از ۴ میلیارد تجهیزات ارسال شده و چند پروزه هم کلنگ زنی شده و تعمیرات جزئی انجام شده است. در جریان سیل، 
۴۲۱ کلاس درس در سیستان و بلوچستان، ۳۱ مدرسه در هرمزگان و ۲۰ مدرسه در کرمان آسیب دیده بودند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه سالانه حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان صرف ساخت مدارس خیری از سوی خیران می‌شود اظهار کرد: ما روشهای مختلفی برای همکاری و تکمیل پروژه‌های آنها داریم و از ابتدا تفاهم نامه‌هایی منعقد می‌کنیم. حتی اگر بخواهند صفر تا صد پروژه را به خودشان می‌سپاریم اما حتما نظارت می کنیم و در مجموع طبق قواعد و مقررات موجود عمل می کنیم. اگر هم اشکالی وجود داشته باشد در مدارس نیمه تمامی است که مدارس برای تکمیل به مناقصه گذاشته می شوند.

وی در بخش دیگری با بیان اینکه تهران از انتهای جدول به لحاظ سرانه، سوم است و در واقع رتبه ۲۹ ام را به لحاظ سرانه دارد و بعد از خراسان رضوی بیشترین مدارس تخریبی را دارد، در پاسخ به پرسشی درباره اعلام وضعیت قرمز مدارس تهران از سوی شهردار تهران عنوان کرد: نگران کردن مردم کار سختی نیست. حرف زدن که کافی نیست، باید کاری هم بکنیم. اگر حرف از مدارس فرسوده می زنند راه حل رفع آن را نیز بیان کنند. باید از محل منابع ملی، استانی و خیری به سمت حل مشکل برویم.

رخشانی مهر افزود: سال ۹۷ برای تهران ۲۰۰ میلیارد تومان و سال ۹۸ نیز ۲۰۰ میلیارد تومان تامین و تخصیص دادیم اما از محل اعتبارات استانی ۲۷ میلیارد تومان در سال ۹۷ و ۷۵ میلیارد تومان در سال ۹۸ دیده شده که حدود ۳۵ میلیارد تومان آن محقق شده است. شهرداری و استانداری تهران بد نیست که گزارشی از اقدامات و برنامه هایشان برای آینده ارائه کنند. ما نیز آمادگی داریم معادل آن اعتبار را تامین کنیم کمااینکه چندبرابر آن را تا کنون تخصیص داده‌ایم.

وی در پاسخ به پرسش دیگر درباره شایعاتی مبنی بر ساخت مدرسه در سوریه توسط ایران گفت: سازمان نوسازی مدارس برنامه ای برای ساخت مدارس در سوریه ندارد ولی برای تبادل تجارب آماده است.

رخشانی مهر در ادامه با بیان اینکه آمار مداذس کپری بسیار پایین است و در بخش هایی از سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان داریم گفت: اما معنی آن این نیست که کنار مدارس کپری، مدرسه نساخته باشیم . واقعیت این است که کپر جزوی از اقلیم یک منطقه است و شعار کپرزدایی نباید بدهیم و نمیتوان به زور چیزی را به مردم یک منطقه تحمیل کنیم. تنها باید کپرها را بهینه کنیم، در همین راستا سازه های توپی کلاس ایجاد کرده ایم که مورد استقبال مردم در برخی مناطق قرار گرفته است.


وی درباره مدارس خشت و گلی گفت: ۱۰۰۶ مدرسه خشتی و گلی داشتیم که برنامه ریزیهای لازم انجام و در همه کشور جمع آوری شد به جز سیستان و بلوچستان که در مهر ۹۸ حدود ۱۷۴ مدرسه خشتی وگلی در آنجا باقی مانده بود که اکنون آن هم به اتمام رسیده است، ضمن آنکه سختی‌هایی وجود داشت و برخی از این خشت و گلی‌ها در مالکیت مردم بوده است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: آماده‌ایم آخر بهمن یا اسفند امسال این ۱۷۴ مدرسه نیز افتتاح شود البته ما مدارس سنگ و گلی، چوبی، بلوکی و کانکسی هم داریم که برای حذف آنها در سال آینده برنامه ریزی می کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha