• پنجشنبه / ۳ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98110301958
  • خبرنگار : 71129

درخواست کارشناسان سازمان ملل برای تحقیق درباره هک تلفن جف بزوس

درخواست کارشناسان سازمان ملل برای تحقیق درباره هک تلفن جف بزوس

گروهی از کارشناسان سازمان ملل خواستار تحقیقات سریع از سوی آمریکا و سایر مقام‌ها درباره اتهام دست داشتن ولیعهد عربستان در هک تلفن مدیر آمازون و مالک واشنگتن پست شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اگنس کالامار و دیوید کای، از گزارشگران ویژه سازمان ملل اعلام کردند، اطلاعاتی دارند که نشان دهنده دخالت احتمالی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در حملات سایبری ۲۰۱۸ است که پیش از تهدیدات مجله نشنال انکوئرر برای انتشار تصاویر شخصی جف بزوس، مدیر آمازون و مالک واشنگتن پست صورت گرفته است.

کالامار، گزارشگر ویژه در امور قتل‌های فراقانونی و دیوید کای، گزارشگر ویژه در آزادی بیان در بیانیه‌ای اعلام کردند، بر این باورند که این هک اقدامی برای تاثیر گذاری بر واشنگتن پست به جهت پوشش خبری‌اش درباره عربستان است. آن دو خواستار تحقیقات سریع از سوی آمریکا و مقام‌های مرتبط شدند.

البته درخواست این دو کارشناس الزام آور نیست و اینکه آیا مقام‌های آمریکایی اقدامی انجام می‌دهند، مشخص نیست.

درخواست این دو گزارشگر برای تحقیق بر اساس گزارش ۱۷ صفحه‌ای درباره هک شدن تلفن آیفون ایکس جف بزوس مطرح شده است؛ در این گزارش آمده که این تلفن پس از آن هک شد که بزوس یک فایل ویدیویی حاوی بدافزار را از حساب واتس‌اپ مورد استفاده از سوی ولیعهد عربستان در اول مه ۲۰۱۸ دریافت و باز کرد.

این دو گزارشگر یافته‌های خود را به شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیده بان‌های مستقل آن گزارش کرده‌اند نه مقام‌های سازمان ملل.

این اتهام می‌تواند باعث مخدوش شدن روابط بین بزوس و ریاض شود و بر اعتبار عربستان با قدرت‌ها و سرمایه‌گذارهای خارجی تاثیر بدی بگذارد.

براساس بیانیه دو گزارشگر سازمان ملل، بن سلمان و بزوس یک ماه قبل از هک تلفن مالک واشنگتن پست شماره تلفن‌های خود را رد و بدل کرده بودند. همچنین تلفن‌های دو تن از نزدیکان جمال خاشقجی، رونامه نگار منتقد سعودی نیز در همان ماه هک شده بود.

در بیانیه سازمان ملل آمده است،‌ برنامه‌ای که بن سلمان در هک تلنف بزوس استفاده کرده همان برنامه برنامه جاسوسی "پگاسوس" "Pegasus" اسرائیل است.

دو مسؤول سازمان ملل اظهار کردند، زمان هک تلفن همراه بزوس از ادعاها مبنی بر اینکه بن سلمان آمر و تحریک کننده قتل خاشقجی بوده و ادعای هک تلفن و ارتباط آن با نقش بن سلمان در رهبری کمپینی علیه مخالفانش را تقویت می‌کند.

گفته می‌شود که این هک چند ماه پیش از قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار مخالف سعودی و خبرنگار واشنگتن پست در اکتبر ۲۰۱۸ صورت گرفته است.

این درحالی است که فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه سعودی اتهامات درباره دخالت بن سلمان در هک تلفن بزوس را رد کرد و در جریان مصاحبه‌ای با رویترز در نشست جهانی اقتصاد داووس گفت: فکر می‌کنم واژه "چرند" برای توصیف این اتهام درست است. ایده دست داشتن ولیعهد عربستان در چنین اقدامی کاملا احمقانه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha