به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه انگلیسی گاردین، آمریکا معتقد است که ریاض انگیزه و تمایل برای جاسوسی از خدیجه جنگیز، نامزد جمال خاشقجی در انگلیس را در مه سال گذشته میلادی یعنی هفت ماه پس از کشته شدن خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول داشته است.
هنوز مشخص نیست که آیا نظارت و جاسوسی از خدیجه جنگیز الکترونیکی بوده یا فیزیکی و اینکه آیا این اقدام اصلا موفقیت آمیز بوده است یا خیر.
با این حال، افشای این مساله که آژانسهای اطلاعاتی میترسیدند خدیجه جنگیز به این شیوه هدف قرار گیرد و اینکه عربستان کمی پس از جنجالها در پی قتل خاشقجی آماده چنین کاری در انگلیس میشده، زنگ هشداری را در جامعه دیپلماتیک به وجود آورده است.
این مساله همچنین بر نگرانیهای فعالان حقوق بشر تاکید خواهد کرد؛ فعالانی که مدتها تاکید داشتند که سعودیها از جاسوسی برای نظارت و ارعاب مخالفان و منتقدان پادشاهی سعودی استفاده میکنند.
خدیجه جنگیز یک مدافع تند و صریحاللحن برای اجرای عدالت در پرونده جمال خاشقجی است که در اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی به قتل رسید.
این افشاگری درباره خدیجه جنگیز حاکی از آن است که دولت ریاض علاوه بر تقویت کمپین ساکت کردن منتقدان در داخل و خارج از کشور، جاسوسی برای نظارت بر مخالفان و منتقدان را افزایش میدهد.
همزمان با اینکه بازرسان سازمان ملل خواستار تحقیقات کامل درباره ادعاهای جدید علیه ریاض مبنی بر هک کردن تلفن همراه جف بزوس، مدیر شرکت آمازون و صاحب روزنامه واشنگتن پست شدند، این جزئیات جدید درباره نگرانیهای نظارتی انتقادات بیشتری را از دولت سعودی به وجود میآورد.
انتهای پیام
نظرات