20 تخته فرش از هشت سال گذشته برای راه اندازی موزه فرش در خراسان شمالی از مرکز ملی فرش ایران به این استان انتقال داده شدند که قیمت این فرشها حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد می شود و بیشتر این فرشها مربوط به دوره پهلوی اول و یکی دو تخته نیز متعلق به دوره اسلام است.
این فرش ها تا امسال در انبار میراث فرهنگی خاک می خورد و با موادی همچون قرص نعنا و نفتالین نگهداری می شد تا آسیب نبینند و حتی بنا به گفته مدیر کل میراث فرهنگی استان تاکنون دو مرتبه پارچه گورتکس به منظور پیچاندن فرشها در این پارچه برای جلوگیری از آسیب رساندن آنها خریداری شده است.
به گزارش ایسنا، نبود فضای مناسب برای راه اندازی این فرش های نفیس مسئله ای بوده که از سوی سازمان صمت و میراث فرهنگی برای راه اندازی نشدن این موزه در استان مطرح شده است.
اما در سال جاری با تاکید استانداری خراسان شمالی برای راه اندازی این موزه، محلی در شهر شیروان و استفاده از این فرش های نفیس در نظر گرفته شد و این موزه مدتی است که آماده بهره برداری است اما متاسفانه افتتاح آن انتظار حضور مسئولان در سطح ملی را می کشد.
قرار بر این بود تا این مرتبه این موزه با حضور وزیر میراث فرهنگی طی فردا افتتاح شود اما به علت لغو چندین باره سفر این وزیر، افتتاح موزه بازهم به زمانی دیگر موکول شد.
طبق گفته مدیر کل میراث فرهنگی خراسان شمالی در موزه فرش شیروان 17 تخته فرش از این فرشهای نفیس به نمایش گذاشته خواهد شد و از سوی دیگر این فضا باید توسعه پیدا کند و قسمت فضای توسعه یافته به نمایش گلیم اختصاص یابد.
انتهای پیام
نظرات