به گزارش ایسنا، خبرگزاری دولتی ترکیه در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصاد این کشور در سال ۲۰۱۹ پرداخت. باتوجه به بحران ارزی و باقی ماندن نرخ تورم، نرخ رشد اقتصادی ترکیه نتوانست به سطوح بالای دو سال قبل بازگردد اما سرانجام پس از ۱.۵ سال رشد منفی یا صفر درصد اقتصاد ترکیه سرانجام در سه ماهه سوم امسال موفق شد با رشد ۰.۹ درصدی از رکود خارج شود.
در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ صادرات ترکیه با ۱.۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل خود به ۸۸.۲ میلیارد دلار رسید که رکورد جدیدی برای این کشور محسوب میشود. در دوازده ماه منتهی به نوامبر نیز ترکیه ۱۶۵.۵ میلیارد دلار صادرات به دیگر کشورها داشته است.
در حوزه نرخ تورم نیز پس از تورم ۲۵ درصدی اکتبر سال ۲۰۱۸ که بالاترین سطح ۱۵ سال اخیر محسوب می شود، نرخ تورم روندی نزولی به خود گرفته است تا جایی که تورم اکتبر امسال به ۸.۵۵ دصرد رسید که در طول سه سال اخیر بی سابقه بوده است.
ترکیه در حوزه گردشگری نیز عملکرد موفقی داشت به گونه ای که این کشور با جذب ۳۶.۴ میلیون گردشگر، ۲۶.۶ میلیارد دلار درآمد در حوزه گردشگری کسب کرد. دولت ترکیه امسال از سند افق ۲۰۲۳ با هدف رسیدن تولیدات ناخالص داخلی به بالای یک تریلیون دلار رونمایی کرد.
امسال روند کاهشی ارزش لیر ادامه داشت و پس از ثبت متوسط نرخ برابری ۵.۱۸ لیر در برابر دلار در سال قبل، این نرخ امسال به ۵.۹۰ لیر افزایش پیدا کرده است هر چند که لیر در حال حاضر موقعیت بهتری نسبت به تابستان دارد.
ترکیه همچنین امسال برای نخستین بار موفق شد تا به جمع کشورهای با شاخص توسعه انسانی بسیار بالا وارد شود. این کشور در بین ۱۸۹ کشور جهان، پنجاه و نهمین کشور از نظر توسعه انسانی از سوی دفتر برنامه توسعه سازمان ملل معرفی شده است.
انتهای پیام
نظرات