• دوشنبه / ۹ دی ۱۳۹۸ / ۲۳:۳۳
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 98100906961
  • خبرنگار : 71542

نقش کشورهای عضو اکو فرهنگی در مقابله با دین‌گریزی جوانان

معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: منطقه اکو با وسعت بیش از ۹ میلیون کیلومتر مربع و با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ میلیون نفر، ظرفیت بسیار بالایی برای سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی و فرهنگی از جمله گریز از تهدیدات دین‌گریزانه ناشی از گروه‌های افراطی منطقه دارد.

به گزارش ایسنا، پورمرجان در مراسم معارفه رئیس جدید موسسه فرهنگی اکو که امروز دوشنبه ۹ دی در این موسسه با حضور مقامات ایرانی و سفیران کشورهای ترکیه تاجیکستان و پاکستان برگزار شد، گفت: موسسه فرهنگی اکو به عنوان یک نهاد بین‌المللی به منظور تقویت قرابت‌های فرهنگی، هنری و ادبی کشورهای عضو تشکیل شده است و در عمر چند ساله این موسسه تلاش شده است تا با اتکا به نقاط مشترک مانند همسایگی، زبان یکسان، دین مشترک، مفاخر و مشاهیر ادبی و  مناسبت‌های سنتی و تاریخی در جهت معرفی فرهنگ کشورهای عضو و توسعه روابط دیپلماتیک بین آنها اقدامات موثری صورت گیرد.

وی ادامه داد: توان اکو در نزدیک‌سازی کشورها، رفع موانع و استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی کشور با هدف ایجاد همگرایی‌های زبانی و تقویت زمینه‌های مشترک برای همکاری‌های بهتر بالا است.

به گفته معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، موسسه فرهنگی اکو می‌تواند در راستای دیپلماسی عمومی، توسعه روابط دیپلماتیک تاثیرگذار باشد. منطقه اکو با وسعت بیش از ۹ میلیون کیلومتر مربع و با جمعیتی ۴۰۰ میلیون نفر، ظرفیت بسیار بالایی برای سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی و فرهنگی در منطقه دارد.

پورمرجان تاکید کرد که منطقه اکو دارای ظرفیت‌های بالقوه ژتوپلتیکی و اقتصادی ویژه است که می‌تواند باعث رشد و ارتقای منطقه شود. ما در قلب جاده ابریشم و در دسترسی به منابع خدادادی قرار داریم که بستر فرهنگی می‌تواند موجب بالفعل کردن این استعدادهای بالقوه شود.

وی ادامه داد: هنر سینما، تئاتر و موسیقی با توجه به قرابت‌های مشترک فرهنگی می‌تواند به راحتی بین کشورهای عضو مبادله شود و تجربیات کشورها با وساطت موسسه فرهنگی اکو را به یکدیگر منتقل کند. توان ساخت فیلم در جمهوری اسلامی ایران و وجود گروه‌های فاخر موسیقی و تئاتر گنجینه عظیمی از هنر مدرن و سنتی ایران است که می‌تواند به همسایگان خود که در یک حوزه تمدنی قرار دارند انتقال دهد و در این راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اقدامات گسترده‌ای انجام داده‌اند.

وی تاکید کرد: امیدواریم از طریق موسسه فرهنگی اکو ظرفیت‌های فرهنگی اعضا را در اختیار یکدیگر قرار دهیم.

پورمرجان با بیان اینکه فرهنگ، دین و هنر از مولفه‌های ایجاد صلح در جهان بوده است، تصریح کرد: امروزه منطقه ما و کشورهای عضو اکو با مشکلات متعدد از جمله داعش مواجه است که جامعه جوان کشورهای عضو اکو را تهدید می‌کند. همچنین دین‌گریزی به پدیده‌ای عادی تبدیل شده است. جوانان درباره چگونگی انجام عبادت نمی‌پرسند بلکه از چرایی انجام عبادت سوال می‌کنند. امیدواریم موسسه فرهنگی اکو با استفاده از روش‌های فرهنگی و هنری بتواند بر این مشکلات فائق آید.

معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: این سازمان آمادگی این را دارد که همچون گذشته در برنامه‌های فرهنگی هنری بلندمدت و میان‌مدت  و کوتاه‌مدت با موسسه فرهنگی اکو همکاری داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha