دکتر"محمدجواد فدایی" صبح امروز پنجشنبه پنجم دیماه در جلسه سیاست گذاری همایش ناظمالاطباء در کرمان با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش اظهار کرد: گزارشات خوبی توسط کمیته های علمی و اجرایی ارائه شده و کارهای خوبی صورت گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به انتقاد برخی رسانه ها بیان کرد: کسی که خوب کار نکرده توبیخ شده و فردی که خوب کار کرده تجلیل شده که این کار را خداوند نیز انجام می دهد.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه باید آنچه که وظیفه قانونی ما و به صلاح نظام، مردم و جامعه است انجام بدهیم و ضمن توجه به انتقادات، اظهارنظرهای ملانصرالدینی نباید مانع فعالیت های ما بشود گفت: اینکه جواب برخی نظرات را نمی دهیم، به این دلیل است که هر کار بکنیم باز گروهی هستند که مخالف خواهند بود.
فدایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به همایش ناظمالاطباء اظهار کرد: احیاء تاریخ مفاخر و توجه به سابقه علمی استان کرمان که می تواند انگیزه ای برای مفاخر آینده باشد کاربردی و به نفع مردم است و امیدواریم به خوبی برگزار و مفید باشد.
۱۴ دیماه، برگزاری همایش "ناظمالاطباء" در کرمان
به گزارش ایسنا، "محمدرضا علیزاده" مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب استان ۷ تا ۱۳ دی ماه جاری اظهار کرد: ۱۴ دی ماه نیز همایش "ناظمالاطباء" درباره (علی اکبر خان نفیسی) در کرمان برگزار می شود و برای هفته فرهنگی کرمان و سالروز تولد خواجو نیز برنامه های متنوعی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: با توجه به رویکرد دبیرخانه انجمن مفاخر استان کرمان، اتفاقات خوبی در این زمینه افتاده و رونمایی ۲۳ عنوان کتاب مفاخر کرمان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد از جمله این اتفاقات است.
علیزاده با اشاره به برنامه ریزی انجمن مفاخر برای بزرگداشت بزرگان استان کرمان تصریح کرد: تالیف کتاب، تولید فیلم کوتاه مستند، نصب سردیس، نامگذاری خیابان و ... از جمله اقداماتی است که در زمینه برگزاری همایش صورت گرفته است.
براساس این گزارش میرزا علیاکبر خان نفیسی مشهور و ملقب به ناظمالاطباء کرمانی، پزشک، ادیب و دانشمند ایرانی و از برجستهترین پزشکان ایرانی اواخر عهد قاجار محسوب میشود. او پزشک مخصوص دربار مظفرالدین شاه و مؤثر در امضای فرمان مشروطیت بودهاست. وی در تأسیس چند مریضخانه به سبک اروپایی در تهران و مشهد و … نقش اصلی داشته و از بنیانگذاران نخستین مجلس حفظالصحه در تاریخ ایران بهشمار میآید.
تألیفات پزشکی وی متعدد بوده و در زمینههای غیرپزشکی نیز شاخصترین اثر او فرهنگ لغت بزرگ و چهارجلدی است که با عنوان فرهنگ ناظمالاطبا مشهور است.
انتهای پیام
نظرات