• چهارشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403091410399
  • خبرنگار : 50189

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه مطرح کرد

برآورد وجود ۴۵۰ مبتلا به HIV در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان

برآورد وجود ۴۵۰ مبتلا به HIV در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان

ایسنا/کرمان مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد شمار مبتلایان به عفونت اچ آی وی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گفت: بر اساس برآوردها انتظار می‌رود ۴۵۰ مبتلا به عفونت اچ آی وی وجود داشته باشد اما تنها نیمی از این تعداد شناسایی شده‌اند و مابقی ناشناخته هستند.

سعید صحبتی امروز ۱۴ آذرماه در نشست خبری هفته اطلاع رسانی ایدز اظهار کرد: بیماری ایدز، بیماری رفتاری است که با تغییر رفتارها و اصلاح باورها، افراد جامعه برای این بیماری واکسینه می‌شوند و این مهم یکی از رسالت‌های اصحاب رسانه و خبرنگاران است.

به اعتقاد صحبتی، افزایش آموزش، آگاهی و دانشی که منجر به اصلاح باورها و رفتارهای افراد شود، واکسن مقابله با عفونت اچ آی وی است.

  وی با بیان اینکه عفونت اچ آی وی یک بیماری نوپدید جهانی است و کشور ما نیز مستثنی از این نبوده است، افزود: برآورد شده است حدود ۴۵ هزار نفر مبتلا به این عفونت در کشور باشند که نیمی از آنها شناسایی شده‌اند.

به گفته مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان، یکی از سیاست‌ها این است که مبتلایان به اچ آی وی شناسایی شوند و به همین دلیل پویش «من هم تست اچ آی وی می‌دهم» راه‌اندازی شده است. انجام آزمایش اچ آی وی کاملا داوطلبانه است و افراد اطمینان خاطرداشته باشند که تمامی اطلاعات آنها محرمانه خواهد بود.

بنا به اعلام وی، تمام خدمات به مبتلایان به عفونت اچ آی وی علی رغم هزینه‌های بالا به صورت رایگان انجام می شود.

صحبتی همچنین به برچسبی که جامعه به بیماران مبتلا به عفونت اچ آی وی می‌زنند، اشاره کرد و افزود: از ابتدا به دلیل نامناسب بودن شیوه آموزش و اطلاع‌رسانی، نگاه جامعه به این بیماری به گونه‌ای دیگر رقم خورده است و باید ذهنیت جامعه نسبت به این بیماری و مبتلایان به این عفونت تغییر کند.

 وی ادامه داد: بسیاری از افراد جامعه تصور می‌کنند این بیماری از طریق هوا یا استفاده از سرویس بهداشتی مشترک یا دست دادن منتقل خواهد شد، درحالی که این بیماری از طریق رابطه جنسی محافظت نشده، استفاده از سرنگ مشترک یا وسایل نوک تیز و برنده مشترک و از طریق مادر و نوزاد منتقل می‌شود.

صحبتی در ادامه به تغییر انتقال الگوی بیماری در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: اگرچه در دهه‌های نخست این بیماری شاهد انتقال این بیماری در افراد اعتیاد تزریقی و همچنین در رده سنی ۴۰ سال به بالا و در مردان بودیم، اما اکنون این الگو تغییراتی داشته است.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با تاکید بر این موضوع که رویکردهای ما هم برای مداخله باید تغییر کند، اظهار کرد: اگر بخواهیم افراد نهفته را شناسایی کنیم باید در گروه‌های دیگر به غیر از معتادان متجاهر و کارتن خواب‌ها شناسایی کرد.

وی بیان کرد: در طول سال تمام مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری، تست اچ آی وی را انجام می دهند؛ و در دوران برگزاری پویش نیز مراکز جامع سلامت نیز این تست را انجام خواهند داد.

وی در مورد شمار مبتلایان به عفونت اچ آی وی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گفت: بر اساس برآوردها انتظار می‌رود ۴۵۰ مبتلا به عفونت اچ آی وی وجود داشته باشد اما تنها نیمی از این تعداد شناسایی شده‌اند و مابقی ناشناخته هستند.

مسئول واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت شهرستان کرمان نیز در این نشست گفت: تاکنون نشست‌های اطلاع رسانی و آموزشی بسیاری با موضوع" اچ آی وی" در سطح مدارس برگزار شده است.

ابراهیم رنجبر افزود: در برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های اطلاع رسانی بیماری اچ آی وی و ایدز ۲۲ ارگان نقش دارند که از جمله آنها آموزش و پرورش است، اما برای اطلاع رسانی در سطح مدارس و دبیرستان‌ها دیدگاه و افکار خانواده‌ها باید تغییر کند.

وی ادامه داد: اچ آی وی به عنوان عفونت ویروسی قابل کنترل است و زمانی که فردی مبتلا به این عفونت شناسایی می‌شود با کمک درمان می‌تواند طول عمر طبیعی داشته باشد و از انتقال این عفونت نیز به سایر افراد پیشگیری کند.

نسیم نصیری کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست گفت: باید به افراد آموزش دهیم که خودشان رفتارهایشان را کنترل کنند.

به گزارش ایسنا، شهرستان‌های کرمان، ارزوئیه، بافت، بردسیر، رابر، راور، زرند، شهربابک و کوهبنان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان است. شایان ذکر است، در استان کرمان پنج دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha