• سه‌شنبه / ۳ دی ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98100302490
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

۶۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به "تمدید تاییدیه" شدند

۶۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به "تمدید تاییدیه" شدند

طبق آیین‌نامه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان مصوب کارگروه ارزیابی شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان، دانش‌بنیان بودن شرکت‌ها ۲ سال اعتبار دارد و پس از آن معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری می‌تواند نسبت به تمدید و ارزیابی مجدد شرکت‌ها اقدام کند.

به گزارش ایسنا،‌ فرآیند «تمدید تاییدیه شرکت‌های دانش‌بنیان» این امکان را فراهم می‌کند تا بتوان با گذشت دو سال از فعالیت‌های شرکت دانش‌بنیان یک ارزیابی مجدد از  جایگاهی که شرکت در آن قرار دارد را به دست آورد.

بر اساس آمارها تا بهار ۱۳۹۸ تعداد ۲۱۸۱ شرکت دانش‌بنیان درخواست تمدید تاییدیه دانش‌بنیان بودن خود را ارائه دادند که از این تعداد ۱۲۷۳ شرکت موفق شدند که تاییدیه خود را تمدید کنند. در واقع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان برای ۴۰ درصد از این درخواست‌ها، تاییدیه مجدد صادر نکرد.

این مسئله مؤید این موضوع است که ملاک‌ها و معیارهای قابل تاملی در فرآیندهای نظارت وجود دارد. تنها فعالیت مثبت و سازنده و مبتنی بر فناوری شرکت‌ها است که می‌تواند باعث شود تا آنها مجدداً از  «تاییدیه تمدید» فعالیت برخوردار شوند.

سید محمد صاحبکار خراسانی، رئیس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناری ریاست جمهوری در این‌باره اظهار کرد: از سال ۹۲ قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، با نوشتن آیین‌نامه و فرآیندها اجرایی شد. شرکت دانش‌بنیان باید در حوزه فناوری برتر فعالیت کند و در حوزه‌ «های‌تک» قرار داشته باشد. شرکتی که در حوزه «فناوری متوسط» و یا «فناوری پایین» فعالیت می‌کند، می‌تواند واحد فناور باشد؛ اما نمی‌تواند دانش‌بنیان تلقی شود.

وی در ادامه ضمن اشاره به مراحل مختلف کارشناسی، تصریح کرد: در دنیا صنایع مختلف را بر اساس «عمق تحقیق و توسعه» یا «چگالی توسعه» دسته‌بندی می‌کنند. چگالی بالا «های‌تک»، یک پله پایین‌تر «مدیوم های‌تک»، پله پایین‌تر «مدیوم لو تک» و آخرین «لو تک» محسوب می‌شود. ملاک انتخاب بر اساس میزان تحقیق و توسعه‌ای که یک شرکت باید انجام دهد و به یک‌سری مشکلات فائق آید، تعریف می‌شود.

رییس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان عنوان کرد: یک مدل تهیه شد و پیچیده‌ترین محصول در هر حوزه علمی را که در کشور امکان تولید داشتیم، به عنوان «های تک» برگزیدیم و بر همین اساس رتبه‌های پایین‌تر دسته‌بندی شد.

وی اظهار کرد: شرکت‌های دانش بنیانِ سطح بالا که بیشترین تحقیق و توسعه را دارند، معافیت مالیاتی می‌گیرند و سطح دوم تایید، بدون معافیت مالیاتی و سطح پایین هم عدم تایید است.

صاحبکار گفت: تاییدیه شرکت‌های دانش‌بنیان هر دو سال یکبار تمدید می‌شود. کارگروه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز هر سال معیارهای ارزیابی را اندکی سخت‌تر می‌کند. این تصمیم کارگروه ارزیابی به منظور افزایش کیفیت شرکت‌های دانش‌بنیان است تا به برخی از صنایعِ با کیفیت پایین تبدیل نشوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha