به گزارش ایسنا، اختصاص یک روز در تقویم ملی به «روز ملی پرنده نگری» نخستینبار در سال ۱۳۸۹ از سوی گروهی از فعالان محیطزیست و طبیعتگردی پیشنهاد شد. پس از تلاش متخصصان اولین پنجشنبه آذر ماه هر سال به عنوان روز ملی پرندهنگری در نظر گرفته شد. کمیته ملی طبیعتگردی متشکل از سه نهاد «وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی»، «سازمان محیطزیست» و «سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور» با حمایت از رویداد گرامیداشت روز ملی پرندهنگری، این اقدام را در راستای فرهنگسازی به منظور حفاظت از گونههای متنوع پرندگان کشور به رسمیت شناخته است. هرچند این روز هنوز رسما وارد تقویم ملی کشور نشده است.
روابط عمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی که این متن را فرستاده توضیح داده که علت به تعویق افتادن گرامیداشت این روز، تاسیس باشگاه پرندهنگری ایرانیان و بروز موانعی در ارتباط با آن بود.
مراسم پرندهنگری امسال با محوریت «زاغ بور»، گونه بومزاد ایران برگزار میشود که ضمن پرداختن به تهدیدات زیستگاه و جمعیت این پرنده بومی، آثار هنری تعدادی از هنرمندان با محوریت این گونه در حال انقراض نیز به نمایش در میآید.
«باشگاه پرندهنگری ایرانیان» به عنوان مجری این رویداد قصد دارد با معرفی پویشی، «زاغ بور» را به عنوان پرنده ملی ایران به عموم مردم معرفی کند. شناساندن این پرنده به آن دسته از هموطنان که آشنایی کمتری با محیطزیست و حیاتوحش کشورمان دارند میتواند با برانگیختن توجه و افزایش آگاهی، به حفاظت بیشتر از آن کمک کند و توجه به داشتههای طبیعی کشورمان را افزایش دهد.
در حاشیه رویداد گرامیداشت روز ملی پرندهنگری از کتاب «حیاتوحش ایران، راهنمایی برای گردشگران و عکاسان» نوشته سید بابک موسوی نیز رونمایی و نمایشگاه عکسی با عنوان «مفهوم طبیعت» برپا میشود.
دفتر همکاری و توافقهای ملی معاونت گردشگری در تعامل با کمیته ملی طبیعتگردی به عنوان پشتیبان این رویداد، برگزاری اقدام مشابه را در دستور کار ادارات کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استانهای کشور قرار داده و در صدد تلاش برای ثبت این رویداد در تقویم ملی کشور است.
گرامیداشت روز ملی پرندهنگری روز پنجشنبه ۵ دیماه از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در فرهنگسرای شفق تهران به آدرس یوسفآباد، خیابان سید جمالالدین اسدآبادی، خیابان بیست و یکم برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات