به گزارش ایسنا، این دانشمند یک درصد برتر به مناسبت هفته پژوهش یادداشتی در اختیار ایسنا قرار داده که در متن این یادداشت آمده است: «پژوهش در دانشکدههای مهندسی درسالهای بعد از انقلاب اسلامی رشد بسیار چشمگیری داشته و باعث افزایش رتبه ایران در تولید علم شده و جایگاه مناسبی از این نظر برای ایران ایجاد کرده است.
تداوم این رشد منوط به توجه ویژه و سرمایه گذاری مناسب در این زمینه است. چالشهای مهم در این زمینه که باید به آن اشاره کرد را میتوان: ۱- تخصیص بودجههای پژوهشی لازم برای تهیه تجهیزات مورد لزوم و تامین هزینههای پژوهشی مربوطه ۲- تامین اساتید دانشگاه برای اینکه بدون دغدغه معیشتی بر روی فعالیتهای پژوهشی خود متمرکز شوند و همچنین اهمیت دادن به فعالیتهای پژوهشی اساتید ۳- تامین دانشجویان دکترا برای تمرکز برروی فعالیتهای تحقیقاتی خود دانست.
اما باید متذکر شد که متاسفانه به هیچکدام از چالشهای ذکر شده بطور مناسب پرداخته نمیشود مثلا بودجه کافی برای خرید تجهیزات در اختیار آزمایشگاههای تحقیقاتی و حتی آموزشی دانشگاهها قرار نمیگیرد. روز به روز وضعیت معیشتی اساتید نامناسبتر میشود و اهمیتی که وزارتخانه برای اساتید نمونه قائل میشود برای پژوهشگران نمونه کشوری دانشگاهها قائل نمیشود (مثلا برای اساتید نمونه سه سال امکان اضافه خدمت هست ولی برای اساتیدی که پژوهشگر نمونه کشوری هستند چنین امتیازی وجود ندارد). دانشجویان دوره دکترا برای تامین زندگی خود مجبور هستند از وقتی که باید صرف تحقیقات مربوط به رساله ایشان شود، بکاهند و در موسسات مختلف کار کنند.
چنانچه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تداوم رشد تولید علم در ایران علاقمند باشد باید فکری اساسی برای حل مشکلات ذکر شده، بکند تا انشاالله تحقیقات و رشد علمی در دانشکدههای مهندسی با سرعت مناسب و تداوم کافی ادامه داشته باشد.»
انتهای پیام
نظرات