• چهارشنبه / ۶ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98090604013

کارشناس آموزش اورژانس پیش‌بیمارستانی مشهد:

نصب نشانگر مونواکسیدکربن در منزل ضروری است

نصب نشانگر مونواکسیدکربن در منزل ضروری است

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس آموزش اورژانس پیش‌بیمارستانی مشهد گفت: معمولاً شخص مسموم متوجه علایم ضعیف نمی‌گردد و به‌سرعت به سمت علایم شدید و حتی مرگ، پیش می‌رود. به همین دلیل نشانگر مونواکسیدکربن در منزل حتماً باید وجود داشته باشد.

محمدرضا شاره در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص گازگرفتگی و مرگ سالانه صدها نفر با گاز منواکسیدکربن به‌خصوص در فصل سرما، بیان کرد: گاز مونواکسیدکربن یک گاز بسیار خطرناک است که قابل دیدن و بوییدن نیست و هیچ طعمی نیز ایجاد نمی‌کند. این گاز با غلظت زیاد در خون موجب مرگ می‌شود و وقتی شخصی این گاز را تنفس می‌کند، مولکول آن به‌جای مولکول اکسیژن وارد اندام‌های بدن می‌شود و سبب خفگی درونی می‌گردد.

وی با بیان اینکه «مونواکسیدکربن را گاهی مقلد بزرگ می‌نامند»، در تشریح علائم مسمومیت آن بیان کرد: علائم خفیف آن به صورت سردرد، تهوع، استفراغ، تحریک‌پذیری، درد قفسه سینه و قلب و تاری دید نشان می‌دهد و  افزایش سرعت تپش قلب، خواب‌آلودگی، عدم توان تکلم، احساس ضعف، آسیب مغزی مداوم، سرگیجه، گرما، بی‌حالی، تشنج، سردرد شدید، مشکل در فکر کردن و در نهایت منجر به مرگ می‌شود. معمولاً شخص مسموم متوجه علایم ضعیف نمی‌گردد و به‌سرعت به سمت علایم شدید و حتی مرگ، پیش می‌رود. به همین دلیل نشانگر مونواکسیدکربن در منزل حتماً باید وجود داشته باشد.

شاره در پاسخ به این سوال که «چه افرادی در معرض خطر بیشتری قرار دارند؟»، اظهار کرد: جوشکارها، مکانیک‌ها، آتش‌نشان‌ها، افرادی که با مواد آلی شیمیایی کار می‌کنند، افراد شاغل در صنعت سفیدکننده‌های فلزی، افراد شاغل در ترمینال‌های اتوبوس، افسران پلیس، رانندگان تاکسی، تمام کارگرانی که در محیط‌های بسته از چراغ‌های نفتی جهت گرم‌کردن محیط کار استفاده می‌کنند و تمام خانواده‌هایی که برای گرم‌کردن منزل از بخاری‌های بدون دودکش غیراستاندارد و چراغ‌های نفتی استفاده می‌کنند، از قربانیان اصلی مسمومیت با گاز منو اکسید کربن‌اند.

کارشناس آموزش اورژانس پیش بیمارستانی مشهد در خصوص مواجهه با فرد دچار گازگرفتگی و چگونگی امدادرسانی به آن، تشریح کرد: فرد را سریعاً به هوای آزاد انتقال دهیم و سریعاً به اورژانس 115 تلفن بزنیم و درخواست کمک نماییم. برای بیمار بیهوش سریعاً باید استفاده از اکسیژن ۱۰۰% را شروع کرد؛ همچنین اگر بیمار دچار قطع تنفس شده، سریعاً باید عملیات احیاء قلبی عروقی شروع شود و همیشه باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که کمک‌کننده‌ها خود نباید در معرض گاز مونو اکسید به‌صورت طولانی‌مدت باقی بمانند؛ زیرا خودشان مصدوم خواهند شد و دیگر نمی‌توانند کمک کنند.

وی در خصوص راهکارهای کاهش مسمومیت با گاز منواکسیدکربن، اظهار کرد: در محیط کار هرگونه وضعیتی که می‌تواند منجر به مسمومیت با مونواکسیدکربن باشد را به کارفرما اطلاع دهید همچنین همیشه نسبت به وضعیت تهویه محیط کار و منزل هشیار باشید، مخصوصاً اگر از وسیله گرمازای احتراقی استفاده می‌کنید. چنانچه حالت تهوع، سرگیجه و خواب‌آلودگی داشتید، سریعاً بقیه را در جریان بگذارید. و اگر مشکوک به مسمومیت با مونو اکسید کربن هستید سریعاً محیط را ترک کنید، همچنین در زمان مراجعه به پزشک او را از قرارگرفتن خود در محیط آلوده به مونواکسیدکربن آگاه سازید و  هرگز در محیط‌های در بسته از وسایل احتراقی غیراستاندارد استفاده نکنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha