سید احسان قاضیزاده هاشمی، در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه مطالعات سد شوریجه به دهه ۷۰ برمیگردد، افزود: این پروژه در ۷ تا ۸ سال گذشته شروع شده است. سد شوریجه ابتدا جزو پروژه آبهای مرزی نبود و سد داخلی بوده و اینکه تاکنون اعتباراتی از محل صندوق توسعه ملی به پروژه تخصیص یافته چون جزو اولویتها بوده است.
وی با اشاره به اینکه انتظار داریم برای جلوگیری از خروج آب از کشور سد شوریجه در اولویت اصلی قرار گیرد و هر چه زودتر به پایان برسد، گفت: چون سد شوریجه هنوز تکمیل نشده بر اساس اعلام خود کارشناسان آب منطقهای، همین امسال ۷۰ میلیون متر مکعب آب از کشور خارج شده است.
نماینده فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به جز شوریجه در شهرستان سرخس از سه مسیر دیگر چشمه شور، اسلام قلعه و گنبدلی آبها به سمت ترکمنستان خارج میشوند، تصریح کرد: انتظار داریم با توجه به تأمین اعتبار مناسب به پروژه توجه بیشتری شود. حفظ آب و خط انتقال برای ما بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه همزمان با خط انتقال، دومین سد بزرگ شرق کشور در سرخس به نام سد شوریجه در حال احداث است، اظهار کرد: این سد پروژه ملی است.
قاضیزاده هاشمی، گفت: متأسفانه برخی از افرادی که اطلاع دقیقی از وضعیت پروژه سد شوریجه ندارند قولهای زمانی متعددی برای آبگیری و بهرهبرداری دادهاند که درست نیست و ناشی از فقدان اطلاعات لازم بوده است.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که چرا علیرغم وجود سد دوستی به عنوان یکی از مهمترین سدهای خراسان رضوی در سرخس، اما همچنان این شهرستان از کمبود فشار آب رنج میبرد، گفت: گرچه در حال حاضر سد دوستی بزرگترین منبع آبی شرق کشور است، اما هنوز پروژه خط انتقال شرب سد دوستی به سرخس به اتمام نرسیده است.
نماینده فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی از حفر چند حلقه چاه میانی در منطقه سنگر و شیر تپه خبر داد و افزود: خط انتقال هنوز به بهرهبرداری نرسیده است و امیدواریم به طور کامل شاهد بهرهبرداری از خط انتقال سد دوستی بدون اتفاق در دهه مبارک فجر باشیم.
سد شوریجه از طرحهای اولویت دار تامین آب خراسان رضوی است که با هدف کنترل و مهار سیلابهای کشف رود، جلوگیری از خروج آب از کشور، تامین بخشی از آب شرب مشهد و تامین حقابه اراضی پایین دست طراحی شده و در حال ساخت است. سد شوریجه همچنین از اتلاف روان آبهای فصلی جلوگیری خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات