به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، این درخواست از سوی وزارت امور خارجه انگلیس و در پی افشای مجموعهای از اسناد محرمانه حزب کمونیست چین درباره کمپهای نگهداری دستهجمعی اعضای اقلیت اویغور و دیگر اقلیتهای مسلمان در منطقه سینکیانگ مطرح شده است؛ کمپهایی که گفته شده بیش از یک میلیون نفر از اعضای این اقلیتها در آنجا در وضعیتی شبیه به بازداشت بدون محاکمه نگهداری میشوند.
اسناد مذکور که ابتدا از سوی روزنامه نیویورک تایمز گزارش شدند، برای نخستین بار به صورت رسمی تایید کردهاند که این کمپها از سوی پکن به عنوان مراکز شستشوی مغزی مسلمانان ایجاد شدهاند.
این اسناد همچنین فرآیندی را شرح میدهند که طی آن افرادی که به این کمپها فرستاده میشوند، دست کم برای مدت یک سال از خانواده هایشان جدا مانده و تحت چندین لایه امنیتی به هدف گذراندن دورههای تغییرات ایدئولوژیک نگهداری میشوند.
به دنبال افشای این اسناد، وزارت امور خارجه انگلیس خواستار "پایان دادن به محدودیتهای کورکورانه و نامتناسب علیه آزادیهای مذهبی و فرهنگی مسلمانان قوم اویغور و دیگر اقلیتهای قومی در سینکیانگ" شد.
یک سخنگوی این وزارتخانه خاطر نشان کرد: انگلیس همچنان از چین میخواهد اجازه به دسترسی فوری و آزادانه بازرسان سازمان ملل به منطقه بدهد.
در بروکسل نیز کمیسیون اروپا اقدام به محکوم کردن آنچه که "استفاده از کمپهای آموزش مجدد سیاسی" در چین خواند، کرده است.
این کمیسیون در بیانیهای اعلام کرد، درباره جزئیات مربوط به این اسناد افشاشده اظهار نظر نمیکند اما به اعتراض به مساله نقض حقوق بشر در سینکیانگ نزد مقامهای دولت چین ادامه میدهد.
یک سخنگوی کمیسیون اروپا گفت: ما دائما با موجودیت این کمپهای آموزش مجدد سیاسی، تجسسهای گسترده و محدود کردن آزادی مذهبی و اعتقادی اویغورها و دیگر اقلیتها در سینکیانگ مخالفت کردهایم.
او ادامه داد: ما به عنوان اتحادیه اروپا انتظار داریم چین به وظایف بینالمللی خود عمل و به حقوق بشر احترام بگذارد از جمله به حقوق اعضای اقلیتها به ویژه اقلیتهای سینکیانگ و تبت. ما به تاکید بر این مواضعمان در این حوزه به صورت خاص ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام
نظرات