به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری خطاب به خبرنگاران در محل وزارت امور خارجه این کشور گفت، این اسناد حاکی از وجود "یک مجموعه رو به افزایش از اسناد مستدل" است در این خصوص که رهبران چین مسئول نقض فاحش حقوق بشر در منطقه سینکیانگ هستند.
پامپئو ادامه داد: این اسناد سرکوب سیستماتیک اویغورها و اعضای دیگر گروههای اقلیت مسلمان چین در منطقه سینکیانگ و بازداشت بیرحمانه آنها از سوی حزب حاکم این کشور را شرح میدهند.
او خاطر نشان کرد: ما از دولت چین می خواهیم فورا همه کسانی که به صورت خودسرانه در جریان این کمپین بازداشت شدهاند را آزاد کرده و به سیاستهای سختگیرانه خود که در جهت مرعوب ساختن شهروندان این کشور در سینکیانگ بوده، پایان دهند.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه این صحبتهایش اظهار کرد: یک سری موارد بسیار چشمگیر نقض حقوق بشر وجود داشته است. این موارد نشان می دهند که مساله تصادفی نبوده است. این یک کمپین عمدی (در سینکیانگ) است و همچنان ادامه دارد.
اسناد مورد نظر پامپئو همان اسناد محرمانهای هستند که ابتدا از جانب روزنامه نیویورک تایمز و در ادامه از سوی نهادی موسوم به "کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاران محقق" گزارش شدهاند.
در این اسناد یک سری خط مشی های چین برای اداره مراکز نگهداری دستهجمعی اویغورها در سینکیانگ و دستورالعملهایی برای چگونگی استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته برای هدف قرار دادن مردم مشخص شده و در عین حال فاش میسازند که بر خلاف چیزی که پکن ادعا کرده، افراد به این کمپها به صورت "داوطلبانه" و به جهت گذراندن "دورههای آموزش فنی وحرفهای" وارد نشدهاند.
پامپئو در ادامه اظهاراتش خاطر نشان کرد، این اسناد باید کشورهای دیگر را هم تشویق کنند تا نگرانیهایشان را درباره اقدامات چین مطرح سازند.
یک سری از همپیمانان آمریکا اخیرا به افشای این اسناد و سیاستهای چین در سینکیانگ واکنش نشان دادند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس خاطر نشان کرد: ما نگرانیهای جدی درباره وضعیت حقوق بشر در سینکیانگ و همچنین نسبت به تشدید سرکوبگری دولت چین به ویژه با دست زدن به بازداشت فراقانونی بالغ بر یک میلیون مسلمان اویغور و دیگر اقلیتهای قومی داریم.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم در مصاحبهای با تیم آلمانی "چاینا کیبلز" گفت: اگر حقیقتا مساله مربوط به بازداشت صدها هزار اویغور در کمپها است، جامعه بینالمللی نمیتواند چشمهایش را به روی این اتفاق ببندد.
در بروکسل هم کمیسیون اروپا اعلام کرد، از چین میخواهد "به وظایف بینالمللی خود عمل کرده و به حقوق بشر از جمله در زمینه حقوق اعضای اقلیتها به ویژه اقلیتهای سینکیانگ و تبت احترام بگذارد و این کمیسیون به تاکید بر مواضعش در این زمینه ادامه خواهد داد."
وزارت امور خارجه ژاپن نیز بیان کرد، معتقد است "آزادی، احترام به حقوق اساسی بشر و حاکمیت قانون که از ارزشهای جهانی نزد جامعه بینالمللی هستند، در چین نیز تضمین شده هستند."
انتهای پیام
نظرات