• سه‌شنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 98081408477
  • خبرنگار : 71548

بار صنایع دستی بوشهر را زنان به دوش می‌کشند

بار صنایع دستی بوشهر را زنان به دوش می‌کشند

معاون صنایع دستی استان بوشهر اظهار کرد که حدود ۹۰ درصد از صنایع دستی این استان توسط بانوان تولید می‌شود که ۷۵ درصد از این آمار را بانوان روستایی تشکیل می‌دهد.

لیلا رحیمی، معاون صنایع دستی استان بوشهر درباره وضعیت هنرهای فراموش‌ شده این استان و برنامه‌هایی که برای احیای این هنرها در دستور کار قرار گرفته است به ایسنا گفت: یکی از رشته‌های منسوخ‌شده عبابافی بود که چند سال پیش عنوان شد که احیا شده‌ است. در این طرح بازسازی کارگاه‌ها، بهسازی کارگاه‌ها را در روستای بحیری در دستور کار قرار دادیم.

او ادامه داد: عبابافی رشته‌ای است که نخ‌ریسی آن توسط بانوان انجام می‌شود و از دو سال گذشته کار بافت پارچه نیز که سابقا توسط آقایان انجام می‌شد، توسط بانوان انجام می‌شود. هم‌اکنون ۳۰ بانو در این رشته فعال هستند و ۱۰ نفر نیز آموزش دیده‌اند که با آماده‌سازی کارگاه‌ها وارد بازار کار می‌شوند. 

معاون صنایع دستی استان بوشهر با بیان اینکه «صنعت‌گران استان بوشهر از هنر عبابافی استقبال کردند»، یادآور شد: استقبال از این رشته باعث شده که در تیرماه ۹۸، روستای بحیری در شورای راهبردی به عنوان روستای ملی عبابافی معرفی شد. این اتفاق برای اولین بار در استان بوشهر رقم خورد. 

رحیمی حصیربافی را از دیگر رشته‌های سنتی استان بوشهر برشمرد و با بیان اینکه این رشته در سال‌های اخیر با تحولاتی همراه بوده و به سمت تولید صنایع کاربردی پیش رفته است، افزود: ما تلاش کردیم که صنایع دستی را با توجه به نیاز روز و زیست بوم منطقه طراحی کنیم که خوشبختانه این امر با استقبال خوبی نه فقط در استان بوشهر، بلکه در سایر شهرها نیز مواجه شد. رشته حصیر بافی از جمله هنرهایی است که به شکل کاربردی تولید به به فروش می‌رسد. جالب است که امسال از میان ۱۷ نشان ملی استان، چهار نشان به رشته حصیربافی تعلق گرفت.  

او در پاسخ به این پرسش که آموزش تولید هنرهای صنایع دستی شامل مناطق محروم استان هم می‌شود، اظهار کرد که متناسب با زیست بوم هر منطقه، در تمام شهرستان‌ها آموزش‌ها داده می‌شود. به عنوان مثال در شهرستان‌هایی که در نوار ساحلی هستند، حصیربافی آموزش داده نمی‌شود و تمرکز بر رشته‌های سنتی دریایی است. 

معاون صنایع دستی استان بوشهر با بیان اینکه «توانایی تولید صنایع دستی استان بوشهر در روستاها است»، خاطرنشان کرد: صنایع دستی استان اغلب در روستاها تولید می‌شود و ما فقط به آنها خط مشی می‌دهیم و آنها را به وسیله شرکت در نمایشگاه‌ها به بازار فروش وصل می‌کنیم. 

رحیمی همچنین درباره آمار مشخص تعداد هنرمندان و صنعت‌گران استان بوشهر، اظهار کرد: در حاتل حاضر آمار می‌گوید که حدود ۱۲ هزار نفر به عنوان صنعت‌گر در استان مشغول به کار هستند، اما اگر غربال‌گری انجام شود، در واقع هزار نفر هنرمند در استان بوشهر فعال و منبع درآمدی برای خانواده هستند. جالب است بدانید که بانوان این اشتغال را انجام می‌دهند و حدود ۹۰ درصد از صنایع دستی بوشهر، توسط بانوان تولید می‌شود که ۷۵ درصد از این آمار را بانوان روستایی تشکیل می‌دهند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha