• جمعه / ۳ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98080301377
  • خبرنگار : 71191

پایگاه‌های میراث باز بی‌حقوق ماندند

پایگاه‌های میراث باز بی‌حقوق ماندند
قنات زارچ

با وجود پرداخت نشدن حقوق کارمندان و کارگران پایگاه‌های میراث فرهنگی به‌خصوص پایگاه‌های میراث جهانی، آن‌ها همچنان به کار خود ادامه می‌دهند. البته چندباری در اعتراض به این موضوع تحصن کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، با وجود پرداخت نشدن حقوق کارگران و کارشناسان پایگاه‌های میراث ملی و جهانی‌ در طول سه ماه گذشته، آن‌ها همچنان اقدامات حفاظتی ساماندهی و مرمت آثار پایگاه‌ها را انجام می‌دهند. از سوی دیگر و براساس صحبت‌هایی که برخی از کارمندان پایگاه‌های جهانی شنیده‌اند، گفته می‌شود نبود اعتبار کافی برای پرداخت حقوق آن‌ها، باعث شده تا زمزمه‌هایی از تعدیل این نیروها شنیده شود؛ اعتباری که به گفته مسوولان میراث فرهنگی، دست کم برای کارگران محوطه‌های جهانی باید از محل پروژه‌های عمرانی پرداخت شود. در این شرایط و در مدت زمانی که کارگران پایگاه‌های جهانی به طور دائم با این مشکل روبه‌رو شده‌اند، تا کنون چندین‌بار تحصن کرده‌اند تا اعتراض خود را نسبت به این بی‌توجهی‌ها نشان دهند.

فرهاد عزیزی - مدیر کل دفتر امور پایگاه‌های کشور - در این‌باره می‌گوید: آثار موجود در پایگاه‌های میراث جهانی و ملی مجموعه‌ای از آثار نفیس و منحصر به فرد در سطح ملی و بین‌المللی‌اند که نیازمند توجه و حمایت‌های ویژه هستند. این آثار به عنوان ویترین گردشگری کشور نقشی اساسی در رونق اقتصاد توریسم و توسعه پایدار در حوزه میراث فرهنگی ایفا می‌کنند.

او مشکلات اعتباری موجود را عاملی عنوان کرد که نمی‌گذارد این نقش کلیدی به طور شایسته در این حوزه ایفا شود و گفت: در حال حاضر حدود ۷۰۰ نفر که در عملیات حفاظت، مرمت اضطراری و ساماندهی سایت‌ها و آثار تاریخی مشغول فعالیت
هستند، در سه ماه گذشته حقوق و دستمزدشان را به دلیل کمبود بودجه دریافت نکرده‌اند.

مدیر کل دفتر امور پایگاه‌های کشور تاکید کرد: اعتبار ناچیزی که به پایگاه‌های میراث ملی و جهانی تخصیص یافته است به صورت اسناد خزانه بوده که با آن نمی‌توان حقوق کارکنان این پایگاه‌ها را پرداخت کرد.

به گزارش ایسنا، یکی از نیازهایی که کارشناسان و کارکنان پایگاه‌های میراث فرهنگی نسبت به لزوم تحقق آن تاکید می‌کنند مشخص شدن موعد پرداخت دستمزد بسیاری از کارکنان و پرسنل پایگاه‌های میراث فرهنگی کشور با توجه به آغاز فصل پاییز و پیش‌بینی بارش‌های جوی و بروز مخاطرات طبیعی و نیاز بیش از پیش آثار و پایگاه‌ها به مراقبت وحفاظت است‌؛ اتفاقی که به نظر می‌رسد آن‌طور که باید نسبت به آن توجه نمی‌شود.

عزیزی اما پرداخت نکردن حقوق کارمندان پایگاه‌ها به خصوص پایگاه‌های جهانی را بی‌توجهی ندانست و بیان کرد: با وجود کمبود اعتبارات عمرانی و تأثیر تحریم‌ها بر شرایط اقتصادی کشور، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان نماینده ایران در زمینه حراست، صیانت و پاسداری از آثار میراث جهانی، براساس قوانین و کنوانسیون‌های بین المللی به طور دائم در قبال ملت و جامعه جهانی متعهد است، بنابراین امکان توقف عملیات حفاظت و مرمت این آثار در پایگاه‌های کشور وجود ندارد و باید به طور مستمر تداوم داشته باشد.

مدیر کل دفتر امور پایگاه‌های کشور افزود: براین اساس، تأمین اعتبار برای تحقق این اهداف و الزام قانونی نیازمند همکاری و هماهنگی دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیز هست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۸-۰۴ ۰۹:۲۴

پایگاههای میراث یک کار بی حساب وکتاب ویک زایده برپیکر این سازمان هستند .دلیل ایجاد آنها هم بیکار نشدن روسای سازمان میراث فرهنگی بود هنگا ادغام با سازمان ایرانگردی بیکار وبی پست می شدند و دنبال یک جایگاه ی گشتند .لذا این پایگاهها را ساختند تا این مدیران سرشون گرم باشه .جمع کردن شون به صلاحه