• شنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۶:۳۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98072015168
  • خبرنگار : 71021

تکلیف ۲۲ هزار تومان زائران انصرافی اربعین چه می‌شود؟

تکلیف ۲۲ هزار تومان زائران انصرافی اربعین چه می‌شود؟

مدیرکل عتبات سازمان حج اعلام کرد: زائرانی که موفق نشده‌اند در پیاده‌روی اربعین شرکت کنند و یا بنا به شرایطی از انجام این سفر انصراف داده‌اند، در صورتی‌که در گذرنامه آن‌ها مُهر خروج ثبت نشده باشد، پول بیمه را می‌توانند پس بگیرند.

حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی درباره سرنوشت هزینه بیمه که زائران هنگام ثبت‌نام در سامانه «سماح» پرداخت کرده اما از انجام این سفر منصرف شده‌اند، به ایسنا گفت: اگر در گذرنامه این زائران، مُهر خروج از کشور ثبت نشده باشد می‌توانند با مراجعه به سامانه سماح و انتخاب گزینه «انصراف»، هزینه پرداخت شده را بازگیرند. این پول به حساب آن‌ها برگردانده خواهد شد.

او درباره زائرانی که گفته می‌شود روی گذرنامه‌شان مُهر خروج ثبت شده اما به‌خاطر کمبود وسایل حمل و نقل در مرز از ادامه سفر منصرف شده و به کشور بازگشته‌اند، گفت:‌ امکان بازگشت هزینه ثبت‌نام به این دسته از زائران وجود ندارد، چرا که طبق توافق‌نامه بیمه اگر برای این زائران هنگام گذر از مرز مشکلی پیش می‌آمد، بیمه مکلف بود حدود ۳۰۰ میلیون تومان به آن‌ها دیه پرداخت کند. مورد تصادفی بوده که در نزدیکی مرز عراق و در خاک کشورمان، رخ داد که به مرگ سه تن از زائران منجر شد و بیمه براساس تعهدات خود، دیه آن‌ها را کامل پرداخت.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر امور عتبات عالیات  تاکید کرد: با توجه به تعهدات و توافق‌های بیمه، امکان بازگرداندن هزینه بیمه یا ثبت‌نام به زائرانی که در گذرنامه‌شان مُهر خروج ثبت شده است، وجود ندارد.

سازمان حج و زیارت که از سوی ستاد مرکزی اربعین، مسؤول ثبت‌نام اربعین شده است، پیش‌تر اعلام کرده بود: هزینه ثبت‌نام اربعین که شامل بیمه و هلال احمر می‌شود ۲۲ هزار تومان است که در صورت اقدام از طریق کارگزارن زیارتی این مبلغ ۲۵ هزار تومان می‌شود که مابه‌التفاوت آن کارمزد کارگزار است.

طبق اعلام متولی بیمه اربعین نیز پوشش بیمه‌ای هریک از بیمه شدگان در مسیرهای زمینی از فاصله ۵۰ کیلومتری پایانه‌های مرزی رسمی جمهوری اسلامی ایران آغاز و در طول مدت اقامت در شهرهای نجف اشرف، کربلای معلی، کاظمین، سامراء و مسیرهای منتهی به آنها ادامه خواهد داشت و ۲۴ ساعت پس از خروج بیمه شده از خاک عراق و ورود به کشور خاتمه می یابد. همچنین مدت زمان پوشش بیمه‌ای هر یک از بیمه‌شدگان در کشور عراق حداکثر ۳۰ روز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha