• چهارشنبه / ۳ مهر ۱۳۹۸ / ۱۳:۵۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98070302443
  • خبرنگار : 71021

در سمپوزیوم گردشگری پایدار مطرح شد:

روابط ایران و اتریش عمیق‌تر می‌شود

روابط ایران و اتریش عمیق‌تر می‌شود

در روزهایی که نگاه همه رسانه‌های دنیا به نیویورک، مقر سازمان ملل معطوف شده تا در جریان نتیجه دیدارها و مذاکرات سران کشورها قرار گیرند، اتریش هیاتی را از وزارت گردشگری و محیط زیست پایدار به تهران فرستاده تا تعاملات گردشگری خود را با ایران مستحکم‌تر کند و حتی توسعه بدهد.

به گزارش ایسنا، معاون وزیر گردشگری و محیط زیست اتریش در سمپوزیومی که سفارت کشورش در تهران با مشارکت دانشگاه علم و فرهنگ ترتیب داده است، گفت که برگزاری این سمپوزیوم در چنین شرایطی نشان از اهمیت روابط دو کشور دارد که در نتیجه به تقویت هر دو کمک می‌کند.

سمپوزیوم گردشگری پایدار با محور طبیعت‌گردی از صبح امروز (چهارشنبه سوم مهرماه) در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد که تا فردا ادامه دارد. روز قبل هیات اتریشی در دیدار با مقامات گردشگری ایران، سومین کارگروه را در یک سال گذشته تشکیل دادند و برنامه‌های آینده برای همکاری‌های دو جانبه را مشخص کردند. این تعاملات در نتیجه توافق‌های دو کشور در سه سال پیش است.

سفیر اتریش در ایران، این توافق را  یکی از کمک‌های اتریش در جریان تعهدات برجام و این سمپوزیوم را نشانه‌ای از عزم اتریش برای تعامل با ایران، می‌داند.

دعوت اتریش از ایران برای ادامه همکاری‌ها

گونترلیبل ـ معاون وزیر گردشگری و محیط زیست پایدار اتریش  ـ که سفر کوتاهی به تهران به انگیزه شرکت در کارگروه همکاری‌های گردشگری ایران و اتریش و سخنرانی در سمپوزیوم گردشگری پایدار داشت، گفت: موضوع این سمپوزیوم از جمله گردشگری و طبیعت‌گردی کاملا مرتبط با مباحثی است که اکنون ما در وزارتخانه‌مان دنبال آن هستیم.

او سپس به تجربیات اتریش در حوزه پارک‌های ملی و سایت‌های اکوتوریسم اشاره کرد و افزود: اتریش شش پارک ملی و ۵۰ سایت محلی و بیش از ۱۰۰ منطقه اکوتوریستی ثبت شده دارد که در زمینه حفظ تنوع زیستی و ایجاد مراکز تحقیقاتی فعالیت می‌کنند، در این مراکز به نقش گردشگری و توسعه اکوتوریسم توجه ویژه‌ای می‌شود. ما توجه ویژه‌ای هم به رنجرهای پارک‌های ملی داریم، آن‌ها نقش سفرای پارک‌های ملی را ایفا می‌کنند و نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند.

معاون وزیر گردشگری و محیط زیست پایدار اتریش ضمن اعلام آمادگی کشورش برای انتقال این تجریبات به ایران، برای میزبانی سمپوزیوم بعدی، اعلام آمادگی کرد.

این رفت و آمدها روابط ایران و اتریش را عمیق‌تر می‌کند

ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ هم از همکاری‌های سفارت اتریش با ایران در حوزه گردشگری تشکر کرد و با گرامیداشت هفته دفاع مقدس،‌ ادامه داد: در سالی که شعار سازمان جهانی جهانگردی درباره اشتغال است، در ایران نیز توجه ویژه‌ای به آموزش، مهارت و اشتغال می‌شود.

وی بیان کرد: روابط خوبی بین ایران و اتریش در همه ابعاد و زمینه‌ها برقرار است. در این میان روابط و همکاری‌های گردشگری جایگاه مهمی دارد. در سال‌های گذشته سند همکاری دو کشور را امضا کردیم و تبادل هیات‌های رسمی، دانشگاهی و خصوصی بین دو کشور برقرار شد. در کمتر از دو سال گذشته سه نشست کمیته فنی گردشگری برگزار شد و توافق‌های خوبی حاصل شد، برای مثال در دو نشست قبلی، همکاری‌های آموزشی خوبی احصاء شده و در نشست روز گذشته با محور اکوتوریسم و توسعه پایدار، سرفصل‌های جدیدی برای همکاری دو کشور تدوین شد. همچنین به توافق رسیدیم نشست بعدی با موضوع ارتقا کیفیت خدمات گردشگری در اتریش برگزار شود.

او تاکید کرد: این رفت و آمدها و روابط رسمی بسترساز ارتباط میان دانشگاه‌ها و بخش‌های خصوصی دو کشور خواهد شد و در نهایت به تعمیق روابط ایران و اتریش کمک می‌کند.

سید سعید هاشمی ـ رییس دانشگاه علم و فرهنگ ـ که در برگزاری این سمپوزیوم با سفارت اتریش مشارکت داشت، گفت: دانشگاه علم و فرهنگ پیشرو در رشته‌های گردشگری است. ارتباطات و تعاملات بین‌المللی از اهداف اصلی این دانشگاه است. این سمپوزیوم فرصت تبادلات دانشگاهی بین ایران و اتریش را فراهم کرده است.

فراتر از کوهستان همکاری کنیم

کارن شیله، معاون انجمن دوستداران طبیعت اتریش که ۱۵۰ هزار عضو دارد، با اشاره به همکاری‌های دو کشور در زمینه کوهستان که از سال ۲۰۱۸ آغاز شده است، گفت: این انجمن اکنون مایل است سطح همکاری‌ها را فراتر از کوهستان ببرد.

وی افزود: فعالیت‌های ورزشی این انجمن با تمرکز بر توسعه پایدار پیگیری می‌شود. ما می‌توانیم تجربیات خود را به ویژه در حوزه پارک‌های ملی به ایران انتقال دهیم. طراحی مسیرهای کوهنوردی از دیگر طرح‌های ما است که راهبردهایی را در آن درنظر می‌گیریم تا به توسعه پایدار برسیم و امیدوارم جوامع محلی از منافع این نوع همکاری‌ها منتفع شوند.

رضا زارعی ـ رییس فدراسیون کوهنوردی ایران ـ در سخنانی بیان کرد: در فضای این سمپوزیوم با بکارگیری علم و تجربه می‌توانیم بهترین ایده‌ها را اجرا کنیم. 

او با بیان این‌که بیش از نیمی از فضای ایران را مناطق کوهستانی در برگرفته که با وجود ٢۶٠ قله بالای ۴ هزار متر  در این سال‌های خشکسالی از این مخازن می‌توان بهترین بهره را برد، اظهار کرد: برای حفاظت از کوهستان‌های ایران تدوین سیاست‌ها در چارچوب علمی ضرورت دارد، این اتفاقی است که گردشگری کوهستان می‌تواند رقم بزند.

به گزارش ایسنا، رییس سازمان محیط زیست و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای سخنرانی در این سمپوزیوم دعوت شده بودند که معاون گردشگری به جای وزیر سخن گفت اما هیچ نماینده‌ای از محیط زیست در این سمپوزیوم که موضوع آن با توسعه پایدار و محیط زیست پیوند خورده، حضور نداشت.

سمپوزیوم گردشگری پایدار نیز با برگزاری کارگاه‌هایی با موضوع‌هایی چون «توسعه محصولات اکوتوریستی»، «ملزومات کیفیت در اکوتوریسم»، «اکوتوریسم فرصتی برای ایران در بازار اروپا»، «تبادل تجربه با ایران، پیشنهادات برای موفقیت اکوتوریسم با مثال‌هایی از آبپ و قفقاز»، «پارک‌های ملی، طبیعت، پناهگاه‌های حیات وحش»، «سیستم‌های راهنمایی برای کوهنوردان ـ حمایت از گردشگر و طبیعت»، «جلوه‌های معنوی گردشگری طبیعی با تاکید بر کوهستان»، «مقایسه تطبیعی توان‌های گردشگری کوهستان ایران و اتریش»، «طراحی و مدلسازی مسیرهای کوهنوردی» و «برنامه‌های آموزشی ورزش‌های کوهستانی در اتریش» امروز و فردا برگزار می‌شود.

هیات اتریشی با پایان این سمپوزیوم، تهران‌گردی خواهد داشت و از بازار تهران و کاخ گلستان دیدار خواهد کرد.

فرهنگ ملل؛ نمایش دانشجویانی از فلسطین تا ساحل عاج

در حاشیه سمپوزیوم ایران و اتریش نیز نمایشگاهی با عنوان فرهنگ ملل با همکاری اداره دانشجویان غیر ارانی سازمان دانشجویان وزارت علوم و دانشگاه علم و فرهنگ به مدت دو روز برپا شده که دانشجویان روزنامه‌نگاری، ادبیات فارسی و سایر رشته‌ها از کشورهای یمن، هندوستان، تونس، ینگلادش، سنگال، ساحل عاج، افغانستان، فلسطین، سوریه، قرقیزستان، الجزایر، عراق، پاکستان و قزاقستان به معرفی سنت‌ها، پوشاک، هنرهای دستی و آداب خود پرداخته‌اند. این نمایشگاه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha