محمدحسین آقاسی در گفتوگو با ایسنا، درباره ضرورت مبارزه با فساد به جای مفسد، گفت: باید آزادی کامل برای گفتوگو و بررسی و انتشار موارد فساد و درج آن در روزنامه و کسانی که فساد اقتصادی را به خبرنگاران اطلاع میدهند وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه آزادی مطبوعات، نکته مهمی در جلوگیری از اشاعه فساد و به وجود آمدن آن است، گفت: در این چند سال دیدیم که با باز شدن راهی برای افشاگریها در فضای مجازی بسیاری از مفاسد کشف و افشا و مطرح شد و چه بسا مقاماتی که از آن اطلاع نداشتند با پی بردن به عمق این مسایل و گستردگی مفاسد تصمیم گرفتند که با آن برخورد شود.
آقاسی یادآور شد: این طور نیست که در گذشته اینگونه مفاسد نبود گرچه کمتر از الان بود اما کسی جرات افشای آن را نداشت و ما در عمل دیدیم افرادی که در بعضی از موارد افشاگری می کردند و منبع انتشار مشخصی داشتند دستگیر و تعقیب و با آنها برخورد می شد.
این وکیل دادگستری ادامه داد: اولین و مهمترین اقدام در این زمینه که باید مورد توجه قرار گیرد، آزادی مطبوعات برای انتشار این موارد و مصونیت خبرنگاران از تعقیب و تهدید است.
آقاسی با تاکید بر اهمیت استقلال قاضی و مراجع تحقیق، گفت: قضاتی که به این پروندهها رسیدگی می کنند باید تلفن شان قطع باشد و ارتباطشان با صاحبان قدرت قطع باشد تا کسی نتواند آنها را تهدید کند. مراجع تحقیق نیز باید تحقیقات را انجام دهند و هیچ کس نتواند آنها را تهدید کند. لذا مهمترین عنصر و عامل برای جلوگیری از تکرار این مسایل و جلوگیری از تجری سایرین به ارتکاب اعمال مشابه برخورد قضایی بدون ترس و اندیشه است زیرا وقتی قاضی می خواهد به این پروندهها رسیدگی کند از گوشه و کنار تلفنها و توصیه هایی به او می شود و برخی هم متاسفانه این تهدیدها در کارشان تاثیر می گذارد و نمی توانند کارشان را انجام دهند و برخوردهای قانونی را در پیش بگیرند.
وی درباره اینکه برخورد با مفسدان پیش از بزرگ شدن موضوع فساد چه تاثیری در افکار عمومی و جامعه دارد؟ گفت: زمانی که می خواهند یک کشور را نابود کنند، کسانی را که تخصصی ندارند به کار می گمارند. مثلا در موقعیت فعلی مثلا یک کسی امروز وزیر کار و فردا وزیر بازرگانی و روز دیگر وزیر صنعت و معدن می شود، در صورتی که مگر می شود یک نفر در این زمینه ها تخصص و درک لازم را داشته باشد یا مثلا افرادی هم هستند که برای کار قضاوت تربیت نشدند و درس انرا نخواندند و درس دیگری را خوانده اند و در این زمینه تسهیلاتی گرفتند؛ مسلما این فرد که درس حقوق نخوانده، نمی تواند خوب تصمیم بگیرد یا در مقامات بالاتر کسانی که متعاقبا از قضا اطلاعی ندارند، ناگهانی گردانده دستگاه قضا می شوند و مفاسدی را ایجاد می کنند لذا آقازادهها نباید در کارهای اجرایی و مدیریتی که برای ان کار تربیت نشدند، گمارده شوند زیرا بخش عمدهای از اشکالات ما زمانی است که فردی براساس رابطه، مدیر می شود. مسلما این فرد کسانی را دور خود جمع می کند که یا چاپلوسی یا بهره برداری های شخصی دارند و این موارد مینه های فساد را فراهم می کند.
این وکیل دادگستری درباره اینکه دستگاه قضایی در زمینه مبارزه با فساد چگونه می تواند فعال شود و چه بخشهایی باید در این زمینه به قوه قضاییه کمک کند؟ گفت: کمک به دستگاه قضایی از طریق رسانه ها امکان پذیر است زیرا همه مسایل را نمی توانیم بگوییم سازمان بازرسی کل کشور باید به آن پی ببرد و کشف کند و باید امیدوار باشیم که دستگاه قضایی، قضات و دادگاه های مستقل و قسمت های اجرایی با استقلال کامل داشته باشد تا بتواند با ان برخورد کند. بعد از ان بخش نظارتی قوه قضاییه یعنی دادسرا و دادگاه انتظامی قضات است به نحوی که نباید کسی جرات کند به ان دخالت کند و یا دستوری بدهد و یا تشویق به انجام کار و یا منع انجام کاری را کند.
وی در پایان گفت: بهترین کمک رسانه ها این است خبرنگارانی که با بررسی میدانی مفاسد را کشف و مفسدین را شناسایی می کنند، مجاز باشند تا انرا منتشر کنند و کسی متعرض به آنها نشود و در این صورت دستگاه قضایی میتواند از طریق یک سیستم بسیار گسترده رسانه ای و انتشار در روزنامه ها به مفاسد پی ببرد و سرنخ هایی را بدست اورد تا بتواند کارش را انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات