• دوشنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 98061105660
  • منبع : نمایندگی سمنان

دلیل راندمان پایین آبیاری در استان سمنان چیست؟

دلیل راندمان پایین آبیاری در استان سمنان چیست؟

ایسنا/سمنان مدیر آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از تجهیز ۴۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه کمتر برخوردار خارتوران شاهرود به سامانه‌های آبیاری کم‌فشار خبر داد و از تعدد منابع، وجود انهار سنتی انتقال و عدم یکنواختی توزیع آب به عنوان مهم‌ترین عوامل راندمان پایین آبیاری در استان و خصوصا اراضی کشاورزی در منطقه خارتوران شاهرود نام برد.

به گزارش ایسنا، حسین شاهینی با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای توسعه سیستم‌های آبیاری کم‌فشار در اراضی کشاورزی این استان اظهار کرد: اجرای طرح 2000 هکتاری سامانه آبیاری کم‌فشار در اراضی کشاورزی منطقه خارتوران شهرستان شاهرود در دستور کار بوده که تاکنون ۴۲۰ هکتار از آن اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه تعدد منابع آبی و وجود انهار سنتی انتقال آب و همچنین عدم توزیع یکنواخت آب سبب شده تا راندمان آبیاری در این منطقه در وضعیت مطلوبی نباشد افزود: محروم بودن منطقه و همچنین جمعیت 3000 نفری که عمدتاً به فعالیت‌های کشاورزی و دامداری اشتغال دارند سبب شده تا مباحث زیربنایی بخش کشاورزی در دستور کار مدیریت آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان قرار گیرد.

مدیر آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان این‌که در سنوات گذشته برخی عملیات زیربنایی آب‌وخاک در بخش کشاورزی در این منطقه انجام‌ شده است، افزود: مرمت ۱۵ کیلومتر از قنوات موجود، تسطیح اراضی در سطح ۷۰ هکتار و احداث ۱۱ کیلومتر لوله و کانال بتنی انتقال آب برخی از اقدامات انجام‌شده در راستای افزایش بهره‌وری آب کشاورزی در این منطقه است.

شاهینی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی در یک اقدام جهادی طرح 2000 هکتاری اجرای سامانه‌های آبیاری کم‌فشار را برای ۲۴ حلقه چاه کشاورزی موجود در منطقه با استفاده از ظرفیت مشاوران و کارشناسان استان تهیه‌ کرده است، گفت: این امر باهدف کمک به کشاورزان منطقه برای مدیریت بهینه آب کشاورزی و ارتقاء سطح معیشتی و پایداری اشتغال در منطقه انجام‌شده است.

وی با بیان اینکه در این طرح آب چاه‌های کشاورزی با استفاده از لوله‌های پلی‌اتیلن که از دوام و عمر بهره‌برداری بالایی برخوردارند به ابتدای مزارع منتقل‌شده و در سطح مزارع توزیع می‌شوند افزود: با اجرای این طرح علاوه بر حل معضل انتقال آب، راندمان توزیع نیز به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

مدیر آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: اجرای این طرح به علت ایجاد منابع آبی پایدار تأثیر مثبتی نیز بر اشتغال منطقه و حفظ و حراست از منابع طبیعی منطقه دارد.

شاهینی با بیان اینکه اجرای طرح سامانه آبیاری کم‌فشار در سطح ۴۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه‌های کم برخوردار خارتوران با استفاده از اعتبارات سال گذشته اجرایی شده است خاطرنشان کرد: این پروژه آب‌وخاک با صرف اعتبار ۲۵ میلیارد ریالی با موفقیت به اتمام رسیده است.

وی ابراز امیدواری کرد با تخصیص اعتبار مناسب برای اجرایی کردن این پروژه آب‌وخاک، بسترهای لازم برای رفع محرومیت در این منطقه فراهم شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha