• دوشنبه / ۷ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 98050703528
  • خبرنگار : 71605

استاد نگارگری دانشگاه هنرهای اسلامی_ایرانی استاد فرشچیان:

میراث فرهنگی نباید مرجع ارزش‌گذاری در رشته نگارگری باشد

میراث فرهنگی نباید مرجع ارزش‌گذاری در رشته نگارگری باشد

چند تن از اساتید دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان که جزو هنرمندان شاخص و درجه یک کشور هستند، در نشست خبری و مراسم "روز باز" این دانشگاه حضور یافته و به ارائه نکاتی در حوزه هنرهای اسلامی ایرانی از منظر آکادمیک پرداختند.

به گزارش ایسنا، محمد باقر آقامیری استاد نگارگری دانشگاه هنرهای اسلامیایرانی استاد محمود فرشچیان در نشست خبری که امروز به مناسبت "روز باز" این دانشگاه و وارد شدن سه رشته تازه تأسیس آن به دفترچه انتخاب رشته برگزار شد، ضمن تأکید بر اهمیت عنوان استادی گفت: استادی مقامی است که کسی که ۵۰ سال تدریس کرده شایستهٔ آن است؛ در این خصوص باید قانونی وضع شود و افراد برای دریافت مقام استادی ملزم به گذراندن مراحلی باشند.

وی با بیان اینکه بهترین جا برای ارزش گذاری هنری در رشته نگارگری دانشگاه هنرهای اسلامیایرانی استاد محمود فرشچیان است، تصریح کرد میراث فرهنگی نباید مرجع ارزش گذاری برای رشته نگارگری باشد.

این استاد نگارگری با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها در رشته نقاشی ضعیف هستند و برای پوشاندن این موضوع به سراغ سبک‌هایی از قبیل مینیمالیسم و اکسپرسیونیسم رفته‌اند، این موضوع را نوعی انحراف دانست و گفت: دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان می‌تواند مرکزی برای احیای هنرهای ملی ما باشد. باید در نظر داشت که ایران سمبل و مرکزیت تمام هنرهای اسلامی است و کشورهای اسلامی از ما الگو برداری می کنند.

آقامیری در پایان ابراز امیدواری کرد در کشور "وزارت هنر" ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، محمد علی رجبی، دیگر استاد نگارگری این دانشگاه و عضو شورای سیاستگذاری نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: کشور ما در دنیا با چند هنر ادبیات، نقاشی، معماری و موسیقی شناخته می‌شود و به برکت اسم استاد محمود فرشچیان، دانشگاه اکنون شروع به کار کرده و در مرحله خوبی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه درخشش کشور در برخی شاخه‌های هنری در دنیا ناشی از ادامه پیدا کردن سنت‌هاست و در غیر این‌ صورت هنر ایرانی به بیراهه می‌رفت، گفت: در برخی مقاطع، به دلایل سیاسی این مسیر قطع شده و به ابتذال کشیده شده است.

عضو شورای سیاست‌گذاری دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان با تاکید بر نقش معلم در نظام سنتی آموزش هنر، گفت: مقام شاگردی نیز بسیار مهم است و کسانی که لیاقت داشته باشند به جاهای خوبی خواهند رسید. ما نیز امیدواریم دانشجویان لایق  را شناسایی و استادان خوبی تربیت کنیم.

رجبی یادآور شد: دانشگاه اجازه نامه استاد محمود فرشچیان را به شاگردان لایق اعطا می‌کند که این اجازه نامه معادل مدرک فوق دکتری و در یک حوزه تخصصی است.

بهمن آزموده، هنرمند مجسمه‌ساز نیز طی سخنانی با بیان اینکه آرزوی من این بوده که چنین دانشگاهی تأسیس شود، گفت: امروز با شاگردانی روبه‌رو هستیم که ناخواسته در رشته صنایع دستی تحصیل می‌کنند در حالی که به رشته کارگردانی علاقه دارند. اتفاقی که در این دانشگاه می‌افتد فوق العاده است و اهلیتی که ما سراغش را می‌گیریم در اینجا پیدا خواهیم کرد. بنابراین کسی که عاشق است، پشت درهای دانشگاه نمی‌ماند.

وی ضمن تاکید بر ارائه امکانات به دانشجویان به هنرجویان، دغدغه خود را بی‌انگیزگی دانشجویان دانست و گفت: معمولاً فارغ‌ التحصیلان رشته صنایع دستی وارد بازار کار نمی‌شوند. امیدواریم با فرآیند جذب دانشجو که در این دانشگاه اتفاق افتاده، بتوانیم افراد عاشق را به بازار کار بیاوریم.

هنرمند معرق کار محسن کاوه نیز در این مراسم حضور یافت و خرسندی خود را از شروع به کار دانشگاه ابراز کرد.

به گزارش ایسنا، دانشگاه هنرهای اسلامی_ایرانی استاد محمود فرشچیان که از زیر مجموعه‌های دانشگاه آزاد اسلامی است، به تازگی مجوز رشته‌های تحصیلی نگارگری، صنایع چوبی و سفالگری در دوره کارشناسی ارشد را اخذ کرده و از آغاز سال تحصیلی شروع به جذب دانشجو خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha