محمدرضا جعفری لفوت کارگردان نمایش «قیشبازی» که در نوزدهمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی حضور دارد، درباره اثرش به ایسنا گفت: قیش به زبان محلی به معنای کمربند است. «قیشبازی» یک بازی گروهی پسرانه است که بین دو گروه چهارنفره برگزار میشود و با کمربند با یکدیگر مبارزه میکنند. در گذشته هم که کمربند چرمی وجود نداشته از طنابهایی با ساقه برنج استفاده میکردند که توره نام داشت و این بازی به «تورهبازی» هم معروف بود.
این هنرمند که از آستانه اشرفیه در این جشنواره شرکت کرده، درباره وضعیت اجرای نمایشهای آیینی در شهر خودش بیان کرد: در طول سال خصوصا در اعیاد اجرای نمایشهای آیینی و سنتی را به صورت محیطی داریم که برخاسته از فرهنگ و آداب مردم گیلان است.
او افزود: همچنین نمایشهای روحوضی و سیاهبازی را حداقل یک بار در سالنهای نمایش به روی صحنه میبریم و مردم هم از این نمایشها استقبال میکنند.
جعفری با بیان اینکه "برگزاری جشنوارههایی مانند جشنواره آیینی و سنتی برای کارگردانان این حوزه ایجاد انگیزه میکند" افزود: یکی از انگیزههایی که باعث میشود من در طول سال به سراغ نمایشهای آیینی بروم شرکت در جشنوارههاست حالا چه جشنواره بینالمللی باشد و چه جشنواره استانی. برگزاری جشنوارهها یک اتفاق فرهنگی است که مهمترین آنها جشنواره آیینی و سنتی است.
این کارگردان در ادامه صحبتهایش بیان کرد: شک نکنید که اگر بستر و فضایی برای اجرای تئاترهای آیینی و سنتی در کشور به وجود بیاید، مردم به خوبی از آنها استقبال میکنند. ما برای یک اجرای تئاتر آیینی و سنتی در محل دائمی اجرای تئاتر خیابانی تحقیق کردیم و به این نتیجه رسیدیم این گونه نمایشی چهار، پنج برابر دیگر نمایشهای خیابانی مخاطب دارد و بازخوردهای فوقالعادهای به دست میآید چون این نمایشها اصلا با دیگر نمایشهای خیابانی قابل قیاس نیستند.
او در پایان افزود: ای کاش جشنواره آیینی و سنتی هرساله برگزار شود و از این گونه نمایشی حمایت بیشتری شود. خصوصا ما که اجراهای محیطی انجام میدهیم و از گیشه محروم هستیم، نیازمند حمایت برای اجرای عموم هستیم. امیدوارم با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی امکانات اجرا در طول سال برای ما فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات