به گزارش ایسنا، عمق کینه توزی عراقیها نسبت به عملکرد سایت راداری سوباشی از آنجا مشخص میشود که با وجود پذیرش «قطعنامه»۵۹۸ در۲۷ تیر۱۳۶۷، حمله ناجوانمردانه عراقیها در پنجم مرداد همان سال (حدود یک هفته پس از پذیرش قطعنامه) انجام شد. در واقع ارتش بعث با از میان برداشتن سایت رادار سوباشی در پی دست یابی به دو هدف اصلی بود.
۱- عراقیها با انهدام سایت سوباشی سعی در رفع عقده سالها حقارت خود در برابر اراده پدافند همیشه بیدار جمهوری اسلامی ایران با ناجوانمردانهترین شیوه نبرد بودند.
۲- تسخیر آسمان منطقه عمومی نبرد برای تسهیل پیشروی نیروهای سطحی منافقین. در این راستا مرور خاطرات سرلشکر وفیق السامرایی (از مدیران اصلی استخبارات عراق در آن زمان) خالی از لطف نیست. وی می گوید:
«در عملیات مرصاد مأموریتهای مشخصی برای نیروهای هوایی و هوانیروز عراق به منظور پشتیبانی از عملیات تعیین شده و اهداف از طریق عکسهای هوایی و اطلاعات استخباراتی شناسایی شدند . هواپیماهای جنگنده «میگ-۲۳» و «میراژ اف-۱» عراقی به منظور حفاظت از نیروهای عمل کننده در برابر دخالت احتمالی نیروی هوایی ایران، اقدام به پروازهای گشتی مسلحانه و برقراری پشتیبانی هوایی نزدیک کردند. »
پیش از آغاز تجاوز منافقین کوردل به خاک پاک کشورمان در۱۳۶۷/۵/۳ و آغاز عملیات مرصاد، بر اثر یکی از تجاوزات هوایی عراقیها در۱۳۶۷/۵/۴، رادار سوباشی مورد اصابت بمبی قرار گرفت که در محوطه سایت منفجر شده و بر اثر این انفجار، سقف اتاق عملیات دچار ریزش شد و تکه ای از آهن سقف بر سر شهید «فرهاد دستنبو» اصابت کرد و منجر به مجروح شدن وی شد. اما این شهید بزرگوار در آن روز با سر باندپیچی شده همچنان به مأموریت خود ادامه داد.
در روز پنجم مرداد۱۳۶۷ شرایط منطقه آن چنان حاد بود که تمام مسئولان ستاد پدافند هوایی، در سایت سوباشی به سر میبردند.
با توجه به حجم بالای کار، تقریباً هیچ کدام از کارکنان سایت، موفق به صرف نهار نشدند. تعدادی از کارکنان نیز با توجه به این که در نوبت کاری شب قبل به سر میبردند، داوطلبانه همچنان مشغول انجام وظیفه بودند. هواپیماهای عراقی در دستههای پروازی۳۰ الی۴۰ فروندی پی در پی منطقه عمومی نبرد را بمباران کردند تا در اراده پولادین دلیرمردان ارتش خللی ایجاد کرده و موفقیت را نصیب منافقین وطن فروش کنند.
تا این که در ساعت۱۶:۰۴ روز پنجم مرداد۱۳۶۷ هواپیماهای عراقی که در دست یابی به اهداف خود در بمباران شهرهای غربی کشور و تسهیل پیشروی منافقین ناتوان مانده بودند، در بازگشت از مأموریت شکست خورده خود، به وسیله موشک هوا به زمینی که از فاصله ای دور شلیک شده بود، اتاق عملیات سایت سوباشی را منهدم کرده و۱۹ نفر از کارکنان آن را در همان لحظه به شهادت رساندند.
حضور آگاهانه کارکنان سایت، تا آخرین لحظه (با وجود این که تعدادی از آنها در زمان استراحت خود و داوطلبانه در محل عملیات حضور پیدا کرده بودند.) و با توجه به وجود امکان خروج از سایت و عدم استفاده از امکان فوق و اطلاع از عاقبت حضور و شهادت و پایمردی و انجام وظیفه تا آخرین لحظه، منجر به این شد که نام سایت سوباشی در تاریخ ثبت شده و حضور کارکنان سایت سوباشی، حماسه عاشورایی تعبیر شود.
اگر چه سایت رادار سوباشی با این حمله ناجوانمردانه مورد حمله قرار گرفت، اما ارتش بعثی با دست یابی به هدف دوم خود که تسخیر آسمان منطقه عمومی عملیات مرصاد بود ناتوان ماند.
دلیر مردان پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران، دوشادوش هوانیروز قهرمان و نیروی هوایی سرافراز، آنچنان قدرتمند در برابر بعثیها و منافقین ظاهر شدند که نیروی هوایی عراق جز فرار و شکست طرح پشتیبانی منافقین، چارهای دیگر نداشتند و شکست سنگین منافقین درس عبرتی شد برای دشمنان که دیگر چشم طمع به این خاک دلیر پرور ندوزند.
در واقع عملکرد پدافند هوایی در عملیات مرصاد و حتی پس از شهادت زبدهترین کارکنان خود در سوباشی نشان دهنده این مطلب است که غیور مردان پدافند هوایی هرگز در برابر هیچ نوع تهدیدی هراسی نداشته و در راه دفاع از آرمانها و اعتقادات خود هر شهید پدافندی را سند افتخار و برگ زرینی بر عملکرد خود دانسته و با تبدیل تهدیدها به فرصت، به هر طریق ممکن اجازه حضور ناپاک دشمن در آسمان مقدس کشور را نخواهند داد.
انتهای پیام
نظرات