• سه‌شنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98042513025
  • خبرنگار : 71191

اعتباری که «شاه می‌بخشد، اما وزیر نه»!

اعتباری که «شاه می‌بخشد، اما وزیر نه»!

مدیر پایگاه‌های میراث جهانی می‌گوید: هر روز برای گرفتنِ پولِ حقوق و معوقه‌های چهارماهه کارگران همه‌ پایگاه‌های میراث جهانی به اداره دارایی می‌رود، اما هنوز موفق به گرفتن اعتبار مورد نیاز که سازمان برنامه و بودجه ۱۳ و نیم میلیارد تومان آن را تخصیص داده، ولی دارایی این مبلغ را هم پرداخت نکرده، نشده است.

به گزارش ایسنا، بحثِ پرداخت نکردن حقوق کارگران پایگاه‌های میراث جهانی سازمان میراث فرهنگی شده مثالِ همان ضرب‌المثل معروفی که «شاه می‌بخشد، اما وزیر نمی‌بخشد»! اتفاقی که فقط مربوط به چند ماهِ گذشته نیست که بخواهیم آن را به دلایل اقتصادی این روزها نسبت دهیم. اتفاقی که سال‌هاست گریبان کارگران در پایگاه‌های میراث جهانی بخصوص بم را گرفته و هر از چندگاهی هم سراغ کارگرانِ پایگاه‌های جهانی دیگر می‌رود و حالا چهار ماه است که پرداخت نکردن حقوق به پایگاه‌های میراث جهانی به کل کشور سرایت کرده است؛ اعتباری که مسوولان میراث فرهنگی می‌گویند باید از محل پروژه‌های عمرانی پرداخت شود.  

در این شرایط و در مدت زمانی که کارگران پایگاه‌های جهانی به طور دائم با این مشکل روبه‌رو شده‌اند، کارگران پایگاه میراث جهانی بم برای چندمین‌بار در طول سال‌های گذشته، چند روز قبل بار دیگر تحصن کردند تا اعتراض خود را نسبت به این بی‌توجهی‌ها نشان دهند.

۱۳ و نیم میلیارد تومان حقوق کارگران در دارایی هنوز پرداخت نشده

فرعاد عزیزی – مدیر دفتر امور پایگاه‌های جهانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره‌ پیگیری‌های انجام‌شده برای پرداخت حقوق کارگران می‌گوید: با وجود این که سازمان برنامه و بودجه با پرداخت بودجه مورد نیاز پایگاه‌های میراث جهانی موافقت کرده، اما هنوز نتوانسته‌ایم آن‌چه را تخصیص یافته دریافت کنیم.

او گرفتن اعتبار برای این پایگاه‌ها را این‌طور توصیف می‌کند که «باید برویم و برای پول گرفتن بجنگیم» و ادامه می‌دهد: در حالی که همیشه استادکاران و کارگران پایگاه‌های جهانی مهم‌ترین افرادی هستند که در محوطه‌های جهانی کار می‌کنند و پرداخت دستمزدِ آن‌ها بسیار اهمیت دارد، اما در زمانِ محدودیت اعتبار، بیشترین فشار به کارگران وارد می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که هزینه‌های پروژه‌های میراث جهانی بیشتر از محل اعتبارات عمرانی است، اظهار می‌کند: این در حالی است که در شرایط بحرانی روی این اعتبارها تمرکز می‌کنند. در شرایط عادی، آخرین مرحله تخصیص بودجه به گونه‌ای‌ است که معمولا تا ۳۱ تیر که پایان سال مالی به حساب می‌آید، پول نگه می‌داریم و کار را پیش می‌بریم، اما امسال به دلیل وقوع سیل، آخرین مرحله پرداخت بودجه به پایگاه‌های جهانی باطل شد و به همین دلیل اکنون با این مشکل مواجه شده‌ایم.

عزیزی با تاکید بر انجام مکاتبات لازم با دارایی بیان می‌کند:  مبلغی حدود هشت و نیم میلیارد تومان به پایگاه‌های میراث جهانی و حدود پنج میلیارد تومان به میراث ملی اختصاص داده‌ شده که هر چند همه‌ آن‌چه می‌خواهیم نیست، اما آن هم همچنان در خزانه است و هنوز نتوانسته‌ایم آن‌چه را تخصیص یافته دریافت کنیم، یعنی از سمت خزانه پرداخت شود.

او با بیان این‌که دارایی هر روز قول پرداخت این پول را می‌دهد و ما نیز پیگیری‌های لازم برای دریافت این پول را از دارایی انجام می‌دهیم، اظهار می‌کند: متاسفانه هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم و این مبلغ هنوز پرداخت نشده است. این شرایط شایسته‌ کارگران و استادکارانِ پایگاه‌های جهانی نیست که در هر شرایطی کار خود را انجام می‌دهند.

مدیر پایگاه‌های میراث جهانی با تاکید بر این‌که باید سازمان‌های اقتصادی مانند برنامه و بودجه و دارایی به این نتیجه برسند که پایگاه‌های میراث جهانی ویترین کشورند، ادامه می‌دهد: بنابراین باید کانالی ویژه برای تامین بودجه‌ برای این پایگاه‌ها در نظر گرفته شود. وقتی این نوع  تنش‌ها رخ می‌دهد، تمام برنامه‌های پایگاه‌های میراث جهانی تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

با وقوع سیل، اوراق نقد خزانه را لغو کردند

محمدحسن طالبیان - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - نیز در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: ما هر روز دنبال این پرداخت هستیم و از این اتفاق بسیار ناراحتیم.  

او با بیان این‌که مدیر پایگاه‌های جهانی هر روز برای گرفتن اعتبار مورد نیاز به اداره دارایی می‌رود، اظهار می‌کند: با توجه به قول‌هایی که داده‌اند، امیدوارم در این یکی دو روزه این مشکل برطرف  شود.  مشکلی که در این زمینه وجود دارد، اوراق نقد میراث فرهنگی در خزانه‌داری است که باید نقد شود، اما متاسفانه با وقوع سیل، این اوراق برای همه دستگاه‌ها لغو شد.

او ادامه می‌دهد: بخشِ پایگاه‌های میراث جهانی، استادکاری و کارگری است، اما متاسفانه اعتبار مورد نیاز را پرداخت نمی‌کنند، با این وجود امیدوارم طبق قول سازمان برنامه و بودجه و خزانه، این اعتبار سریع‌تر تامین شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha