به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، پزشکان برای معالجه یک دختر بچه دو ساله که به بیماری "دیستونی" مبتلا بود، یک دستگاه "تحریک عمقی مغز"(DBS) را در مغز وی به صورت کاشتنی قرار دادند.
دیستونی یا بدقوامی ماهیچهها، به معنای انقباض غیرارادی مکرر و طولانی در یک عضله یا در گروهی از عضلات است که در وضعیتهای بدنی خاص بروز پیدا میکند. این بیماری در واقع یک اختلال حرکتی عصبی محسوب میشود.
این بیماری میتواند در کیفیت زندگی کودک محدودیتهایی را ایجاد کند.
یک تیم تحقیقاتی از بیمارستان کودکان "اوِلینا"(Evelina) لندن با یکدیگر همکاری کردند تا این روش درمانی را در مغز این کودک امتحان کنند.
"تحریک عمقی مغز"(DBS) نوعی روش درمانی(جراحی) در پزشکی است که طی آن الکترودهایی در داخل مغز بیمار قرار داده میشوند. این الکترودها پس از کاشته شدن در مغز به یک دستگاه مولد پالس الکتریکی متصل میشوند. پالس الکتریکی تولید شده توسط دستگاه پالس ژنراتور از طریق الکترودهای کاشته شده در مغز به بافتهای عمقی مغز انتقال یافته و از این طریق اثر درمانی خود را اعمال مینماید.
از آنجا که این روش برای بیماران بزرگسال ساخته شده است بنابراین دستگاه باید به درستی در مغز کودک قرار میگرفت که این امر قرار دادن دستگاه در مغز کودک را دشوار میکرد.
یکی از امیدهای بزرگ محققان این است که دستگاههای تحریک عمقی مغز را بسازند که مخصوص استفاده در کودکان باشد. زیرا تنها بزرگسالان به بیماری " دیستونی" مبتلا نمیشنوند.
پس محققان باید دستگاههایی را برای این گروه سنی هم توسعه دهند.
این کودک دو ساله که ویکتوریا نام دارد و ساکن گلاسگو است، در حال بهبودی است.
انتهای پیام
نظرات