به گزارش ایسنا، محمد مهدی تندگویان با اشاره به اینکه معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان برای گذران اوقات فراغت جوانان پیشنهادات و اعتبارات خوبی در نظر گرفته است، افزود: در سراسر کشور و در تمام استانها سامانه اوقات فراغت آغاز به کار کرده است و خانوادهها و جوانان میتوانند با مراجعه به ادارات کل ورزش و جوانان هر استان از برنامههای پیش بینی شده اوقات فراغت استانشان با خبر شوند.
وی با بیان اینکه اردوهای گردشگری و هویت یابی جوانان با موضوعات صنعتی، اشتغال و … همزمان با فصل تابستان برگزار میشود، اظهار کرد: همچنین نشستهای هم اندیشی در خانههای جوانان هر استان پیش بینی شده است که در این برنامهها از مسئولان استان دعوت میکنیم تا در کنار جوانان مشکلات استانشان را بررسی کنند.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به برگزاری نشستهای فرهنگی و هنری برای گذران اوقات فراغت جوانان تصریح کرد: این برنامهها در سامانه مذکور به اطلاع جوانان رسیده و معرفی میشود. فراهم شدن این ظرفیت کمک میکند تا جوانان نزدیک محل سکونتشان از برنامههای قابل اعتماد استفاده کنند.
تندگویان در ادامه برگزاری همایشها و جشنوارههای مرتبط با حوزه جوانان را از دیگر برنامههای پیش بینی شده در فصل تابستان معرفی کرد و گفت: تمرکز برنامههای معاونت جوانان بیشتر بر روی دهه کرامت و فرا رسیدن هفته ازدواج است. پیش بینی میکنیم که تا انتهای تابستان در سراسر کشور ۳۰ هزار برنامه از سوی ادارات کل ورزش و جوانان برگزار شود.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، با انتقاد از اینکه برنامههای مختلفی از سوی دولت و معاونت جوانان برای این قشر در نظر گرفته شده است اما استقبال خوبی از این برنامهها به عمل نمیآید، افزود: متأسفانه فرهنگ نوجوانان و جوانان تغییر کرده است. بطوریکه عمده زمان جوانان در فضای مجازی صرف میشود. به طور متوسط روزانه جوانان و نوجوانان ۱۰ ساعت را به استفاده از فضای مجازی و بازیهای کامپیوتری اختصاص میدهند که این موضوع باعث شده است تا به سراغ فعالیتهای تحرکی نروند و به جای استفاده از پایگاههایی که برای آنها جهت فعالیت اجتماعی و تبادل نظر فراهم کردهایم زمان خود را بیشتر در فضای مجازی بگذرانند.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان موانع اقتصادی را از دیگر مشکلات گذران اوقات فراغت جوانان عنوان کرد و گفت: سال گذشته وزارت ورزش و جوانان به طور میانگین برای هر برنامه اوقات فراغتی حدود ۸۲ هزار تومان سوبسید اختصاص داده بود که با برنامه ریزیهای صورت گرفته این رقم در سال جدید به ۳۳۰ هزار تومان یارانه برای هر برنامه رسیده است.
تندگویان با اشاره به اینکه شرکت در برخی از برنامهها مانند نشستها و همایشها هیچ هزینهای برای جوانان به دنبال ندارد توضیح داد: برگزاری کلاسها و اردوهای آموزشی و تفریحی نیز هزینه جزئی برای جوانان به همراه دارد به طوریکه برای مثال در حوزه گردشگری و سفرهای بین شهری بین دو استان که برای خانوادهها ممکن است بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هزینه به همراه داشته باشد برای جوانان در اردوهای گروهی بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان هزینه خواهد شد. این اردوها در فضاهای لاکچری برگزار نمیشود و محل اقامت جوانان به شکل اردوگاهی است اما با این حال فضای مناسبی برای گذران اوقات فراغت جوانان است.
تندگویان با اشاره به اینکه از دیروز لیگ مسابقات فوتسال تشکلها در ارومیه کار خود را آغاز کرده است تصریح کرد: جوانان شرکت کننده در این رویداد هیچ هزینهای به جز ایاب و ذهاب پرداخت نکردهاند و یک هفته مهمان ما هستند. درخواست ما از جوانان این است که به ادارات کل ورزش و جوانان استانشان مراجعه کنند و جدول برنامهها و طرحها را که حتی تا دل روستاها برنامه ریزی شده است دریافت کند.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته سن مدیران کل معاونت جوانان ۲۰ سال جوانتر شده است تصریح کرد: در حال حاضر تمام مدیران کل معاونت دهه شصتی هستند و هشت زن نیز به عنوان مدیرکل اداره ورزش و جوانان انتخاب شدند.
وی در ادامه به همه جوانان پیشنهاد کرد تا برای حضور در عرصههای اجتماعی و اشتغال به شکل گروههای حداقل هفت نفره در قالب تشکلها فعالیتشان را شروع کنند. چرا که از این طریق برای جوانان حدود ۵۰۰۰ شغل در کشور ایجاد شده است.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه با اشاره به برنامههای هفته ازدواج نیز توضیح داد: تا کنون خیرین حوزه ازدواج ساماندهی نشده بودند ولی امسال قصد داریم تا مجمع کشوری خیرین ازدواج را افتتاح کنیم. این مجمع در ۱۴ استان کار خود را در حوزه تأمین مسکن ارزان، تأمین جهیزیه، فروش اقساطی کالا و … آغاز کرده است و با تشکیل مجمع کشوری راه برای معافیتهای دولتی این خیران فراهم میشود.
تندگویان با بیان اینکه دولت سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت کرده است، اظهار کرد: رقم وام ازدواج امسال دو برابر شده و پیش بینی میکنیم در صورت ادامه روند سال گذشته تا پایان امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج به جوانان پرداخت شود. در حال حاضر پرداخت وام ازدواج به روز انجام میشود.
تندگویان با اشاره به اینکه پرداخت وام ۶۰ میلیونی ازدواج برای جوانان به ویژه در روستاها تا حدی گره گشا خواهد بود، ادامه داد: افزایش این رقم وام گرهی از ازدواج جوانان باز نمیکند چرا که اقساط بازپرداخت وام به طور ماهیانه برای جوانان تا یک میلیون تومان میرسد که در صورت عدم تأمین مسکن و اشتغال جوانان آنها را با مشکل روبرو خواهد کرد.
وی در ادامه از امکان ارائه مشاورههای قبل از ازدواج به طور رایگان به جوانان همزمان با هفته ازدواج خبر داد و گفت: در حال حاضر ۴۰۰ دفتر مرکز مشاوره ازدواج در کشور فعال هستند که جوانان میتوانند با مراجعه به ادارات کل ورزش و جوانان هر استان آدرس آنها را دریافت کنند.
انتهای پیام
نظرات