• سه‌شنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 98023116778
  • منبع : صدا و سیما

حداد عادل در جمع صداوسیمایی‌ها: گله رهبری را جدی بگیریم

حداد عادل در جمع صداوسیمایی‌ها: گله رهبری را جدی بگیریم

غلامعلی حداد عادل با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری رهبری در دیدار با شاعران ایران که شامگاه دوشنبه اتفاق افتاد، گفت: ایشان از صداوسیما گله‌مند بودند و ما باید این موضوع را جدی بگیریم؛ البته این برای اولین بار نیست که ایشان تذکر می‌دهند بارها به شورای عالی انقلاب گفتند که باید از زبان فارسی نگهبانی کنیم.

به گزارش ایسنا، رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در سومین پویش ملی آئین سخن ویژه نگهبانی از زبان فارسی که در رادیو برگزار شد، پیشنهاد داد که صداوسیما به هنرمندان و آثاری که بهترین بیان فارسی را رعایت کردند جایزه بدهد.

وی ادامه داد: ما محیط زیست طبیعی و فرهنگی داریم که اولی محیط طبیعی ایران را تشکیل می‌دهد که شامل دریاچه‌ها، کوه‌ها، رودها و گیاهان است. آسیب‌هایی که به محیط زیست طبیعی وارد می‌شود در کوتاه مدت قابل جبران نیست. مثلاً به اتفاقی که برای دریاچه ارومیه افتاد توجه کنید. حال زبان فارسی که زیست بوم فرهنگی ماست اگر آسیب ببیند جبران آن خیلی سخت‌تر خواهد بود.

حداد عادل تصریح کرد: مهمترین رکن زیست بوم فرهنگی ما زبان فارسی و ادبیات فارسی است، همان طور که محیط زیست طبیعی ارزشمند است، محیط زیست فرهنگی هم ارزشمند است.

وی ادامه داد: صداوسیما آئینه زبان فارسی است. اگر در آن به زبان فارسی بی مبالاتی شود این اتفاق در جامعه تسری پیدا می‌کند. مثلاً استفاده از واژه‌های بیگانه به جای فارسی مانند جواز استفاده بی حساب از واژه‌های بیگانه است. در ۱۰ سال گذشته یکی از برنامه‌های ما در فرهنگستان ارتباط با صداوسیما است. به آنها گفتیم ما در حفظ زبان فارسی شریک شما هستیم. ما در بنیاد سعدی هم در این زمینه تلاش می‌کنیم که به جذب علاقه‌مندان زبان فارسی حتی در میان غیر ایرانی‌ها بپردازیم.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره به سیر تطور زبان فارسی در عصر حاضر گفت: امروز هر کسی نویسنده و خبرنگار است؛ بنابراین کنترل بر فضای انتشارات ممکن نیست. به جای آن باید به رشد و ترویج زبان بپردازیم. صداوسیما در این زمینه نقش مهمی می‌تواند داشته باشد.

حداد عادل از پیشنهاد جایزه به اثر برگزیده در پاسداشت زبان فارسی که توسط مدیر رادیو ایران مطرح شد، استقبال کرد و گفت: پیشتر تجاربی در این زمینه داشتیم. این پیشنهاد هم خوب است ولی به دلیل خصوصیات موجود در اهل هنر باید به یکسری ظرافت‌ها توجه کرد. مثلاً من ۵۰ سال است که کارهای هنری آقای عالی نصیریان را پیگیری می‌کنم وتا به حال عبارت غلط از ایشان نشنیده‌است. پیشنهاد می‌کنم جایزه مورد نظر به فرد اعطا شود. فردی که بهترین بیان را در آثار یک سال اخیر در زبان فارسی داشته است.

حداد عادل افزود: حتی خود صداوسیما می‌تواند این جایزه را از برنامه‌های خودش آغاز کند و هرسال در جشنواره‌های صداوسیما یک جایزه را به بهترین اثر از نظر رعایت اصول زبان فارسی اختصاص دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha