به گزارش ایسنا، به نقل از ستاد خبری بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی زهرهای در این نشست که عصر شنبه ۲۸ اردیبهشت برگزار شد، با بیان اینکه همه انسانها در مداری به سمت خدا حرکت میکنند که رفتارهای یکدیگر بر هم اثر میگذارد، اظهار کرد: این رفتار مانند جایی است که حضرت علی (ع) میفرماید قتل هابیل توسط قابیل تا آخر آفرینش اثرش باقی خواهد ماند و اگر این اتفاق رخ نمیداد هیچ قتلی در کره زمین اتفاق نمیافتاد. بر همین اساس همه نسبت به هدایت و سرنوشت یکدیگر مسئولیم و نباید نسبت به آن بیتفاوت باشیم. واقعیت جامعه ما اینگونه است که اگر چه زبان ظاهر ما یکی است، اما زبان باطن ما باهم یکی نیست و همدیگر را نمیفهمیم و این موجب ایجاد شکاف در جامعه شده است و نتیجه این شکاف و فاصله عدم درک و فهم پدر و فرزند، زن و شوهر و… از یکدیگر است و سرانجام آن افزایش آمار طلاق در جامعه است.
این کارشناس نهج البلاغه ادامه داد: درمان حل این شکاف و فاصله ایجاد یک زبان فکر و خواسته مشترک است که «گفتمان» نامیده میشود؛ برای ایجاد این گفتمان لازم است یک شخصیت، فکر یا عالمی را به عنوان مصالحه مطرح کنیم که هرکسی با هر فکر و اندیشهای قبول دارد؛ امیرالمومنین علی (ع) شخصیتی است که همه عالم ازجمله مسیحی، یهودی، بودایی و… او را قبول دارند.
حجتالاسلام زهرهای ادامه داد: در این مسیر از آنجایی که امیرالمومنین (ع)، امیر همه عرصهها است و کلامشان هم امیر همه کلامها و نکتهها و قانون حرکت آفرینش و بشریت در مدار سخن ایشان است، در نتیجه فرا گرفتن نهجالبلاغه مسیر حقیقت و زندگی را برای همه بشریت به ارمغان میآورد.
این کارشناس نهج البلاغه تصریح کرد: لازمه تحقق این امر احیا نهجالبلاغهخوانی در بین تمام اقشار جامعه است که ما آن را از طریق نهضت جهانی احیا نهجالبلاغهخوانی گسترش دادهایم. نهجالبلاغه عصاره بسیار شیرین، جامع و پر اثری از دانش گسترده امام علی (ع) است که در دست ما قرار دارد، ولی از آن غافل هستیم. نهضت نهج البلاغهخوانی به عنوان بزرگترین حرکت مردمی کشور چهار سال است به صورت جمعی در کشور و خارج از کشور شروع شده است و هم اکنون در ۳۳ کشور جهان اجرا میشود و هدف آن این است که اکثریت مردم در داخل یا خارج کشور، مسلمان یا غیرمسلمان نهجالبلاغه بخوانند.
وی بیان کرد: ما به دنبال ایجاد یک گفتمان مشترک در جهانیم و این ظرفیت بعد از قرآن کریم در نهج البلاغه است؛ از آنجایی که قرآن دستخوش برداشتهای مختلف توسط گروههایی مانند داعش و سعودی و… است، امیرالمومنین (ع) میفرمایند: قرآن صامت است و کسی باید از طرف قرآن نطق کند از این رو حضرت علی (ع) را قرآن ناطق نامیدهاند؛ بنابراین میخواهیم نهج البلاغه بخوانیم. اگر نهج البلاغه را خوب بخوانیم و خوانده باشیم؛ آن موقع حب و بغضها، آرمانها، سبک زندگی و ارزش هایمان را با امیرالمؤمنین (ع) هماهنگ میکنیم.
بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با شعار «قرآن معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از ۲۱ اردیبهشت تا ۴ خرداد در مصلای حضرت امام خمینی (ره) در حال برپایی است.
انتهای پیام
نظرات