به گزارش ایسنا، یکی از ابتداییترین قوانین برای روزهداران و حتی افراد دیگر خودداری از زیادهروی در خوردن و پرخوری است. به هنگام روزه گرفتن حجم معده کوچک میشود و زمانیکه ناگهان مقدار نسبتا زیادی مواد غذایی وارد معده میشود، این عضو از بدن کشیدگی پیدا میکند. در نتیجه این وضعیت روند هضم با مشکل روبرو میشود.
انتخاب محصولات غذایی مناسب در وعده غذایی سحر و افطار حائز اهمیت است.
کارشناسان به روزهداران توصیه میکنند هنگام افطار بلافاصله شروع به خوردن غذا نکنند. به طور مثال وعده افطار را با خورن خرما شروع کرده تا معده سیگنالهای لازم را دریافت کرده و عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. وارد شدن ناگهانی حجم بالایی از مواد غذایی به بدن، وضعیت کلی سلامت را تحت تاثیر قرار میدهد. به گفته کارشناسان، بدن همچون یک ماشین عمل میکند که پیش از شروع حرکت باید گرم شود. تخممرغ، مربا، پنیر، سوپ جو، نان، موز و دیگر میوهها از جمله خوراکیهای مفید برای وعده غذایی سحر هستند.
خرما بهترین جایگزین برای مواد حاوی قند است. مصرف ۱۰ عدد خرما نیاز بدن به مس، منیزیم و گوگرد همچنین نیمی از آهن و یک چهارم از کلسیم بدن را تامین میکند. علاوه بر این، مصرف خرما در عملکرد مناسب مغز و رشد باکتریهای مفید در روده موثر است.
همچنین خودداری از مصرف غذاهای سرخکردنی و چرب توصیه میشود زیرا تاثیر منفی بر عملکرد تمام بدن دارد. این گونه مواد غذایی حاوی ویتامینها و دیگر مواد مغذی مورد نیاز بدن نیستند.
مصرف نوشابه نیز در این ماه توصیه نمیشود. این نوشیدنی حاوی شیرینکنندهها و جایگزینهای شکر است. جایگزینهای شکر دو نوع هستند و از ساختار متفاوتی برخوردارند. در بسیاری از موارد صرف نظر از نوع ترکیبات آن، این شیرینکنندهها تهدیدی برای سلامت محسوب میشوند.
به گزارش پایگاه خبری newstracklive، با توجه به طولانی بودن ساعات روزهداری لازم است خوراکیهایی دیرهضم (کربوهیدرات پیچیده) از جمله مواد غذایی حاوی فیبر مصرف شوند. با خوردن این نوع مواد غذایی انرژی مورد نیاز بدن در مدت زمان طولانیتری آزاد میشود.
انتهای پیام
نظرات